Starejše od 10 let na odpad

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ah ne moreš vse kot po svoji kii gledat! Temu kar pripravljajo sedaj se reče protekcionizem in diskriminacija. Zakaj? Poglej na primeru vinjet le te so za evropo diskriminatorne, ker imajo "domačini" prednost ker bolj uporabljajo, diskriminatorno je tudi do drugih panog kot so npr. tv ji hladilniki itd....! Eno je za evropo diskriminatorno eno pa ne? Mi lahko kak veljak to razloži. Al pa da še malo poenostavim. Pred 2 letoma se je pojavila kriza v tekstilni industriji, ki še vedno traja a se je kdo spomnil pa pomagal tej industriji? Je vlada mogoče predlagala zakon ki bi vsakemu podjetniku, ki ima vsaj enega zaposlenega določila da mora imet v omari vsaj 5 Murinih oblek, ker se bo s tem industrija rešila? Al pa ta da mora vsaka družina ki ima vsaj 3 člane popit zaboj laškega ker je firmi težko? V glavnem da povzamem vinjete so diskriminatorne, to da bi se pomagalo samo eni industriji pa ni?
bonk.gif

A pluje naša barka proti socializmu nazaj? Po mojem znanju se te finančne injekcije ne bodo splačale. Mogoče pa v kakem drugem kotičku kaj več o teh ukrepih da se kaj razjasni zakaj zdaj evropska avtoindustrija prosi za pomoč in njihov Gunther jim bo poizkušal pomagat!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
ksz

Bedarija 1. klase.
Jaz sem za to, da se bolj spodbudi konkurenčnost. Naj spodbudijo izdelavo bolj ekonomičnih, poceni in sploh in oh avtov. Ne pa da omejujejo direkt prebivalstvo.
Par dni nazaj je bila vroča debata o električnih avtih.
Zakaj pa ne stopijo na prste naftnim lobijem? Tam je izvirni greh, ne pa pri avtih na sredi življenjske dobe.
Če je že potrebno oškodovat prebivalstvo, naj EU raje investira v Solartralala, ki "namerava" kupit Opel. Naj izdelajo električni avto pa bomo hitro prešaltal iz svojih smrdljivcev na ekonomična in ekološka vozila. Denar po ponovno zaokrožil in vsi bomo veseli.

evo, pa sem še enkrat rešil svet :p

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
EU naj rajši začne z sofinanciranjem nakupa in uporabe okolju prijaznih avtomobilov. Predelava na plin je možna skoraj na vseh avtih, poceni je in še okolju prijazna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
pac niste sposobni konkurencega okolja

Če jaz zastopim novico, avtomobilski proizvajalci so tisti, niso sposobni konkurenčnega okolja, in sedaj bi jih mi to financirali? Se mi kar sanja, na katerem zelniku je padla ideja.

Bruselj, leglo podkupljivih birokratov, ki gledajo samo na svoj žep.
jezen.gif

Me prav zanima, kako bo izgledalo, ko bodo delavki Mure uničili 10 let starega clia, in ji v zameno dali 2000 evrov za pomoč pri nakupu novega avta. Seveda, s plačo 380 € bo to mala šala.
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Če jaz zastopim novico, avtomobilski proizvajalci so tisti, niso sposobni konkurenčnega okolja,
Glede na to, da so v težavah vsi proizvajalci, stvar nima dosti s konkurenčnostjo ...
S čim pa? Najlažje je proizvajat ne glede na razmere na trgu in potem jokat za pomoč. To so delali USA proizvajalci par let nazaj.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Zanimivo je bilo zadnjic ko so trije direktorji treh najvecjih avtomobilskih proizvajalcev prisli jokat za pomoc.Vsak se je pripeljal z svojim letalom , kjer je samo polet stal mislim da 16T EUR,z let v ekonomskem razredu bi placali 400 EUR, potem jih je pa en od komisarjev vprasal koliko so sami pripravljeni vlozit v firmo da ne bi propadla, ce se je kateri pipravljen odpovedat letalu, seveda s se samo spogledovali med sabo......
Taka resitev da se dajo 10 let stari avti na odpad, pa je razmislanje na nivoju predsolskih otrok. Verjetno bi vsakemu dali 1000 EUR za star avto in se to pod pogojem da kupi novega...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:Verjetno bi vsakemu dali 1000 EUR za star avto in se to pod pogojem da kupi novega...

Ne verjetno, ampak sigurno. Seveda se našemu evrokremu ta ideja zdi super, ker ima razne pozitivne lastnosti, sploh za zdravje ljudi, ker bodo onim bolehni z malo denarja (recimo teksitlna delavka pri 50-ih) kratkomalo odvzeli (ker si novega kljub velikodušnim 1000 € ne bodo mogli privoščit), pa bodo peš hodili in takoj bili bolj zdravi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz
ampak ste pa kar skočili na to temo.
no, da vas pomirim. iz te moke ne bo kruha. se vlade preveč bojijo razjarjenih voznikov, kaj šele jeznih avtoprevoznikov.
bi pa s takim ukrepom pridobila železnica.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.495
10.729
113
ma itak, bo pa pol avto tovarn crknilo, se bo pa kaj drugega delalo...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Mislim pa da bi se tudi to bila kratkotrajna resitev in bi se cez 10 let zgodila ista situacija.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
v to te lahko prisilijo...

Se bojo že spovnili, kako dajatev na stare avtomobile in zavarovalnine......
K bi bla računica tam tam... bi se hitro odločil za novega - verjemi..

Enkrat se bo to res zgodilo, ko bodo pogruntali kakšno bolj alternativno fosilno gorivo ali pa temeljito izpopolnili to vrsto pogona, da bo avto pil recimo 2 litra na 100 km........

Dejansko bodo potem šli vsi po nou avto.. Preprosto to naredijo z dvigom cene gorivo na 2 - 3 evre za liter...

Ukrepou je veliko, kar bi ljudi prisilili k menjavi avta........

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ima ima, s svojimi cenami se ne prilagajajo trgu.
Saj lahko pocenijo avte. Samo potem mora X tisoč ljudi na cesto (ali dobit nižje plače). Misliš, da bo sindikatom všeč? Še Merklova je nemška podjetja opozorila, naj ne odpuščajo.
Zdaj pa da vidimo: proizvodnje je preveč, treba je pocenit, plač ne smeš nižat, odpuščat ne smeš (torej tudi ne selit proizvodnje v cenejše kraje).
In potem?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to tud pretiravaš, če je tko kot ti praviš, si niti starega avta ne more privoščit, sej zavarovanje, vinjete, cestniski davek ne prokrije njena plača

kje je šele bencin in servis, ter gume.......
Dejansko bi lahko ljudem ponudili avte tam do 5000 jujev z brezobrestnim kreditom... in bi naredl veliko dobrega za okolje in zmanjšanje porabe goriv....

Seveda tist ki ima denar za boljši avto pa je to druga pesem.... Ko bodo naredl avto z realno porabo 2 litra na 100 km in za razumno ceno recimo 5-6 jurjev.... bodo kupili avte... cena nafte pa bo za l od 2-3€

Če pa gledaš najrevnejši sloj, ma skor vsak avto in to celo takega za 200 z 2-3 litrstko mašino..... in ne neke pocen enolitrske jajce..

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ima ima, s svojimi cenami se ne prilagajajo trgu.
Saj lahko pocenijo avte. Samo potem mora X tisoč ljudi na cesto (ali dobit nižje plače). Misliš, da bo sindikatom všeč? Še Merklova je nemška podjetja opozorila, naj ne odpuščajo.
Zdaj pa da vidimo: proizvodnje je preveč, treba je pocenit, plač ne smeš nižat, odpuščat ne smeš (torej tudi ne selit proizvodnje v cenejše kraje).
In potem?

To ni nas problem, naj ga resijo sami ali pa tisti ki so jih pripeljali tako dalec, tudi nam ne bo nihce pomagal..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Seveda s tem pomagajo tudi tebi. Če se zruši tako velika industrija, kot je avtomobila, vedi, da bo vse počasi šlo v nič.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ze samo nas se zadeve lotijo iz drugega konca.Naj zacnejo tisti ki imajo navecje tezave malo varcevati na drugem koncu.