Starejše od 10 let na odpad

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
off topic:
Zdej pa vidim zakaj tvoj "piss on BMW" v slikci
smile-1.gif

Rover 75 je
roza.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ah saj ni piss tam sem povezal dve lapi stvari!
cheer.gif

Drugače pa ja 75 je pravo vozilo!

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tak je 10 let star avto je zanic,
tako glede okoljskega vidika, kot glede varnosti,

in verjetno bodo podobno cez 10-15 let govorili, ko bodo prevladovali elektricni avtomobili, fsaj upam da v vecini

Dejstvo je, da dokler ne bo spremenjena zakonodaja so na cesti lahko vsi avtomobili. Me prav zanima, če bodo dodali nov člen v zakon, ki veli, da avto, ki je starejši od 10 let, ni možno registrirati in se ga pelje na uničenje. Lastnik se pa naj s papirjem, ki ga je dobil na odpadu, javi pri Vice President Günter Verheugen, European Commission, Rue de la Loi, 200, B-1049 Brussels (Belgium). Za podrobnejše informacije se obrnite na Guenter.Verheugen@ec.europa.eu.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
In zakaj bi investiral v nekaj, kar mi v 5 minutah od nakupa prinese 30% minusa? Pol ze mam pa raje delnice, kjer tak minus pridelam bolj "variabilno"
smile-1.gif
.

LP,
PIC

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
nekateri tep podobno zaljepljeni matematiki vidite samo eno stran,
tu je v igri vec dimenzij, okolje, varnost udelezencev v prometu, delovna mesta, ..... izhod iz krize v katero fsi cutimo,
Za krizo in delovna mesta se mi j..., to se da rešit z zaplembo premoženja tistih, ki so stvar zakuhali ...
Okolje in varnost pa sta zadosna razloga, da je zame ideja odlična - če EU hkrati tudi predpiše, da se v EU ne sme več prodajat avtov brez ESP in 6x AB (4x, če so stranski hkrati za glavo oz. zavesa in za prsni koš).
Aja, 10 let kar čez prst je neumnost, avto naj se sodi po varnostni opremi in izpuhu. Vsaj Euro2 (ko rpide Euro5, pa Euro3, otrej največ 2 razreda nazaj) in nek minimum varnostne opreme.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Škoda edino je, da skrb za okolje temelji na "nedokazani" trditvi in izkorišča naivnost ljudi.

Tile v bruslju so pravi muppet master-ji, hitler jim ne seže do kolena. Je pa res, da je on vsaj direkt nakazal kaj hoče.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
hmmm, v Nemciji te prakticno ozigosajo, ce mas tak star in neekoloski avto
fases rdeco nalepko

Moja 13 let stara škatla tam dobi zeleno nalepko
hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Euro norme (kompletne, ne le CO2) so čisto resna stvar. Stvari, ki so njiih zajete, so resno in dokazano škodljive (ne vse, CO2 recimo ne spada zraven) ...
@AndrejD: zato pa je treba it po EURO normah, ne pa kar po letih.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
Po EURO normah pa ja, potem se pa pogovarjamo že o malo drugačnih stvareh. Ne pa da se "na silo" rešuje probleme avtomobilskih proizvajalcev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ni problem "avtomobilskih proizvajalcev", ampak na tisoče ljudi, ki so v tej industriji zaposleni.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
In kaj naj zdaj jaz, mojega ki na tehničnem skozi pline pride brez problema skozi, lepo na dinos zapeljem samo zato ker je starejši od 10 let?

Kaj bo naslednje, namesto v penzijo z mano kar v krematorij?
bonk.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Sem si malo bolje prebral;

1. je samo predlog, marsikateri predlog je že odletel.

2. starih avtov naj nebi uničevali proti volji, temveč dobiš denarno nadomestilo staro za novo. Sej to je delal Renault pred leti z akcijo staro za novo.

Torej oldtimerji bi ostali!

Zanimivo, kako 24kur zavaja ljudi, potem pa spodaj pišejo, kako bi ubijali, če bi jim poslal avto v prešo, proti njihovi volji, logično, saj je protiustavno. Eden je potem nadgradil, da bodo začeli še rušit hiše, zato, ker gradbinci nebodo imeli dela, haha! Mediji in ovce...
grin1.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
pa kaj oni mislijo da vozimo yugote da crkne po 10-ih letih. prvo naj vse oldtimerje zmečkajo potem bom pa še jat vojega zmečkat pelal. dokler pa bojo mislili da 30 let star avto morajo hraniti 10 let starega pa na odpad....tukaj ni logike. že tako dodatno nabijejo ceno vsem proizvodom, ki niso iz eu (avtomobilska proiz., tekstilna proiz.,gorivo...vse,vse,vse), da zascitijo sebe. vazno je da mi delamo za male pare, da kupujemo drazje kot bi lahko in da direktorji in podobni sluzijo na ta nacin.

KO JEBE EVROPO, ČE PA SM NA SVOJO RIT GLEDA, PA ŠE TO MORAMO MI BRISAT KO SE USERJE!!!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ah daj no avto star 10 pet pa zanič?
Tako je. Nemški pa sploh. To kadi bolj kot parni kotel.10 let star nemški avto je primeren samo še za pasjo hišico ali kurnik postavljen nekje na vrtu za drevesom al pa štalo. To je kontaminiran kmečki rekvizit.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
tak je 10 let star avto je zanic,
tako glede okoljskega vidika , kot glede varnosti,

in verjetno bodo podobno cez 10-15 let govorili, ko bodo prevladovali elektricni avtomobili, fsaj upam da v vecini
Hm, veleumni birokratčič. Eno pitanjce, glede na to kakšen veleum si, ti verjetno ne bo problem strest odgovora iz rokava.
Torej: Koliko emisij se sproducira ob izdelavi in reciklaži avtomobila in koliko jih potem avto izloči v svojem življenskem ciklu? Ni potrebno, da veš na enoto natančno, če boš izrazil približno razmerje v % bo čisto dovolj. Po tem, si pa lahko tvoj okoljski vidik tega predloga v rit vtakneš.
tongue-1.gif

Piz.da ej, sami kur.. nesposobneži in papagaji, kateri znajo samo ponavljat veleumne izjave [censored].nih osebkov, so gor. Da bi pa malo s svojo pametjo razmišljali je pa že preveč.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Če dobim novejšega za 2.500€, ki je isto prostoren in s podobno opremo, prec zamenjam
cheer.gif
. Stare avte lahko sam popravljaš, pri novih so sami senzorji in kaj jst vem kakšna jajca.
Bomo kr mel avte 10+ let.