Starejše od 10 let na odpad

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Veš kaj razvajenc - jaz sem do svojega 18. leta starosti VSAK jeben dan hodil 3km daleč na vlak za LJ. V snegu, mrazu, dežju. Popoldan pa lepo po isti poti domov. Pa v štacuno zjutraj 2km daleč - ja, lepo peške. Nazaj pa otovorjen ko mula. In zdej mi bo en klinčev usrane govoru kolk daleč je en kilometer...dej ****** nazaj v fitness, ker, če ti je že kilometer prehodit tuga, pol ne boš več dolg na tem svetu...
Zdaj boš dobil komentar, da ti je vse to pustilo posledice, katere se vidi
grin1.gif
.
Sicer se pa v celoti strinjam s tabo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Veš kaj razvajenc - jaz sem do svojega 18. leta starosti VSAK jeben dan hodil 3km daleč na vlak za LJ. V snegu, mrazu, dežju. Popoldan pa lepo po isti poti domov. Pa v štacuno zjutraj 2km daleč - ja, lepo peške. Nazaj pa otovorjen ko mula. In zdej mi bo en klinčev usrane govoru kolk daleč je en kilometer...dej ****** nazaj v fitness, ker, če ti je že kilometer prehodit tuga, pol ne boš več dolg na tem svetu...
Zdaj boš dobil komentar, da ti je vse to pustilo posledice, katere se vidi
grin1.gif
.
Sicer se pa v celoti strinjam s tabo.
Ja, sej se vidi. Imam neko zdravo logiko da v recesiji mi niti na pamet ne pade da bi se šel kreditirat za stvar ki jo že imam (je pač starejša od 10 let) za dobo kjer mi noben ne garantira da bom toliko časa sploh imel službo...
če so to posledice, potem se zahvaljujem za tako otroštvo
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne moreš verjeti, da kdo pri zdravi pameti sploh lahko podpira ta idiotski predlog. In zdaj so se med njimi znašli celo neki novinarji.
stupid-1.gif

No ja, saj sem že večkrat povedal, včasih bi bilo bolje uvesti cenzuro, ali pa novinarstvo kar ukinit, ker tapravi novinarji so že v penziji ali celo na britofu. Današnji pa samo še podružnice marketinških oddelkov raznih firm.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Pa recimo da avto je OSNOVA. Ker fu.kjen idi.ot mi bo trdil da je za osnovo lahko edinole NOV AVTO!?
Tega nikoli nisem trdil. Ker to ne drži.

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Veš kaj razvajenc - jaz sem do svojega 18. leta starosti VSAK jeben dan hodil 3km daleč na vlak za LJ. V snegu, mrazu, dežju. Popoldan pa lepo po isti poti domov. Pa v štacuno zjutraj 2km daleč - ja, lepo peške. Nazaj pa otovorjen ko mula.
Dobrodošel v 21. stoletje ... Zagovarjaš tudi zunanji WC in življenje brez tekoče vode in elektrike?

Če imaš ti čas vsak dan 2 uri okoli pešačit, to ne pomeni, da ga ima vsak.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne moreš verjeti, da kdo pri zdravi pameti sploh lahko podpira ta idiotski predlog. In zdaj so se med njimi znašli celo neki novinarji.
stupid-1.gif
Zanimivo, da niso opazil, da predloga ne podpiram takega, kot naj bi bil.
Nisem za obvezno nov avto po 10 letih - sem pa za obvezno nov avto, ko stari ne izpolnjuje določenega minimuma pri izpustih. Ker tu ni več vprašanje, koliko tebi tak avto še služi, ampak koliko zastrupljaš ljudi okoli sebe.
Trdim pa, da bi taka akcija pomagala pri izhodu iz krize.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker tu ni več vprašanje, koliko tebi tak avto še služi, ampak koliko zastrupljaš ljudi okoli sebe.
Torej še zate pitanjce: koliko negativnih emisij se sprosti ob izdelavi in reciklaži avtomobila in koliko jih le ta izpusti skozi življensko dobo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Logično da bi. Še bolj bi pomagalo, da bi obvezno podrli vse 20 in več let stare bajte. A se strinjaš?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zanimivo, da niso opazil, da predloga ne podpiram takega, kot naj bi bil.
Nisem za obvezno nov avto po 10 letih - sem pa za obvezno nov avto, ko stari ne izpolnjuje določenega minimuma pri izpustih. Ker tu ni več vprašanje, koliko tebi tak avto še služi, ampak koliko zastrupljaš ljudi okoli sebe.
Taka akcija nebi pomagala pri izhodu iz krize, ker večina ljudi nebi šla v nakup novega, če že zdaj nimajo za nakup novejšega starega avtomobila, ki pa je (stavim) cenejši kakor novi. Zapelji se do kakšnih trgovcev ki prodajajo stare avtomobile in boš presenečen ko boš ugotovil da je tudi pri njih zelo upadla prodaja... Torej, nekdo ki si ne more privoščiti niti starega bo šel v nakup novega?

"Nisem za obvezno nov avto po 10 letih - sem pa za obvezno nov avto, ko stari ne izpolnjuje določenega minimuma pri izpustih. "
To je že sedaj - avta ne moreš registrirati. Mogoče si bolj mislil na kakšen določen minimum po splošnem ECO kriteriju in ne po tistih kriterijih ki jih da proizvajalec za določen model. Tu se strinjam - razni tamčki bi odleteli. Tako odločitev podpiram, ker osebno ne morem verjeti da na cestah še vedno vidim tovornjake/avtomobile ki bolj zasmrajajo kakor pa se vozijo
crazy1.gif

Veš kaj bi pa RES pomagalo pri povečanju prodaje? Nikakršnih subvencij, vse kar bi potreboval je blokiranje marž (določitev max % marže). To bi lahko proizvajalci že sami zahtevali od njihovih prodajalcev.
Če boš rekel da je pa to vmešavanje politike v gospodarstvo, potem te pa vprašam: kaj pa so subvencije drugega kot to? kaj pa je prepoved odpuščanja delavcev drugega kot to?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Logično da bi. Še bolj bi pomagalo, da bi obvezno podrli vse 20 in več let stare bajte. A se strinjaš?

LOL, ti mas pa pojme cist pomesane, avto primerjas s hiso
uf-1.gif
, ti si mi pa jaki strucko

hise se promtno obnavljajo, recimo instalacije se menjajo, obnovi in in poboljsa se izolacija,....
in kak bos na starmu avtu obnovo naredu? masino menju, dal airbege not in ESP naistaliru
uf-1.gif

in ja, ce se ne ves, so stare bajte, ki so ble spuvane iz zdravju skodljivega materiala, obnovili, nekej clo podorli

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Recesijo rešujejo tako da dajejo miljarde bankam... nej dajo miljarde med folk, pa bomo mi sami rešl vse ko bomo dnar trošl.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
vse kar bi potreboval je blokiranje marž (določitev max % marže).
13.gif
ja, nič
13.gif
a si že kdaj gledal kakšne marže imajo distributerji in potem trgovci?
če bi marže blokiral, potem bi avti bili za več kot 1000€ cenejši...tko nebi rabu dajat subvencij npr...

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
LOL, ja komu pa banke gnar devajo, ce ne med folk
LOL, ja da ga banke posodjo folku. Nej ga dajo folku (nepovratno), pa ga bo folk posodu bankam.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
LOL, ti mas pa pojme cist pomesane, avto primerjas s hiso
uf-1.gif
, ti si mi pa jaki strucko

Če ma kdo pomešane pojme, ste to vi v Bruslju.
grims-1.gif

Sicer pa ne vem, zakaj je 10 let stari avto neprimeren za cesto. Normalno vzdrževan ravno toliko onesnažuje okolje 10 let star kot takrat ko je bil nov. Seveda pa ne ustreza predpisom, ki so, kako zanimivo, prišli ravno z Bruslja in se itak spreminjajo na vsake 3 ali 4 leta. Z ukrivljenostjo banan so se že blamirali. Z vsako novo idejo večnih kadrov (kot je tudi Verheugen) pa bo priljubljenost EU samo še padala.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
seveda, da se mora spreminjat fsake tolko, saj gre razvoj naprej in noben ni vedezevalc da bi omejitve napiso v neskoncnost

tisto o sadju in zelenjavi pa je blo dobro misljeno tako za potrosnika, ki lahko pricakuje ustrezno kakovost,
kot tudi za transport in prodajo, kajti trgovci lahko komot postavljajo cene za en kos kumare, ena glava solate in podobno

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
tisto o sadju in zelenjavi pa je blo dobro misljeno tako za potrosnika, ki lahko pricakuje ustrezno kakovost,

Prvič slišim, da bi kupec zahteval enotnost ukrivljenosti banan, da bi s tem pričakoval ustrezno kakovost. Da je najboljša ona kumara z vrta, ki nima prav nobene standardne oblike, pa itak vsi vedo. Razen spet v Bruslju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Veš kaj?

Politik in birokrat postane tisti, ki za kaj drugega ni bil sposoben.

Hvala lepa.
nahrung002.gif