Stardec odstranil lisice in bežal policajem

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Tudi vozilo se mu zaseže če ga dovoljkrat dobijo. Pa mislim, da ko bo par tisoč evrov kazni plačal bo tudi on nehal z vožnjo brez izpita.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Tudi vozilo se mu zaseže če ga dovoljkrat dobijo. Pa mislim, da ko bo par tisoč evrov kazni plačal bo tudi on nehal z vožnjo brez izpita.
Očitno se motiš, ker še vedno beremo, da so koga 60x dobili brez izpita.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
No saj zato pa bi ta najhujse primerke vtaknili v zapor in jim tako preprecili neupostevanje zakonov drzave kjer zivijo.

A si to hotel slisati?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zanimivo... enega ki spije par piv, prvič pihne bi kar na giljotino.... in to 5m od doma... ni čudno da je taka družba kot je v sloveniji. samo da sosedu krava crkne. ko pa meni hlev gori pa jokam kje so vsi gasilci...

0,8 je meja v VB, to je 0.4 v slo po tanovem. ampak v slo je dovoljena meja 0.25... pa koliko jih ve koliko pihne po 1, 2, 3, 7 kozarčkih? ti sjtv1 veš? znaš povedat točen rezultat? e vidiš. misliš da bi se 90% vinjenih peljalo ČE bi vedeli koliko bi napihali? NE!

Sorry, ampak argumenta da (dajmo po starem pisat) 1,5 napihaš "po nesreči" ne sprejmem. Ni šans. 0,7 je, seveda. In tudi tako nevarno očitno ni, če prometno najvarnejše države toliko dovoljujejo. Razlika med =,5 in 0,7 je lahko eno samo pivo (OK; bolj verjetno 2, ampak naj bo=. Razlika med 0,5 in 1,5 je vsaj 5 pirov. 5 komadov!
Razumem, da marsikdo ne ve, a lahko za 0,5 spije 1 ali 2 ali 3 pire, pa gre malo čez (sicer zagovorjam nič, ampak pač nismo vsi enaki), ampak povsem jasno pa je, da jih vsaj 7 (1,5 z manj težko nabereš).

In zato še 1x (spet po tastarem, v promilih): 0,72 bi opozoril (maorda minimalna denarna kazen), 1,5 bi dirket v pripor odpeljal (s primernimi sodnimi posledicami kasneje). Če se ne moreš kontrolirat, ne pij.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No saj zato pa bi ta najhujse primerke vtaknili v zapor in jim tako preprecili neupostevanje zakonov drzave kjer zivijo.

A si to hotel slisati?

Prav, ampak bodimo načelni, in naj zapiramo vse, da bi jim preprečili neopoštevanje zakonov, ne samo nekatere.
Glede na to, da med najhujše primerke šteješ že tiste prekrškarje, ki NE ogrožajo prometno varnost boš imel dosti dela.
Pa dajmo zdej zapirat tiste, ki vozijo 55 skoz naselje, da jim bomo preprečili ponovno neupoštevanje zakonov. Ja, vožnja 55 s knjižco v predalu je bolj nevarna od vožnje 50 brez knjižice v predalu. Je tako? in slednje bi ti zapiral.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:

Hja, če sem prav slišal so mu zaplenili že tretji avto. K sreči je vsaj takrat bil trezen. Zdravniškega baje, da ne more narediti, ker ga jebe gama. Torej. On se vozi, avte se mu jemlje, na koncu se bojo pa policaji naveličali, kot so se pri frendici od syntmana. Fajn, a ne. Jaz si full želim, da tak prleti vame. Ga ni boljšega. Avtomatično ti da zavarovalnica nov avto. Odlično.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:

Hja, če sem prav slišal so mu zaplenili že tretji avto. K sreči je vsaj takrat bil trezen. Zdravniškega baje, da ne more narediti, ker ga jebe gama. Torej. On se vozi, avte se mu jemlje, na koncu se bojo pa policaji naveličali, kot so se pri frendici od syntmana. Fajn, a ne. Jaz si full želim, da tak prleti vame. Ga ni boljšega. Avtomatično ti da zavarovalnica nov avto. Odlično.

To pa je slaba zakonodaja in ne slabo delo policistov.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

To je spet slaba zakonodaja, ker če nimaš izpita plačaš tistih 250€ polovičko pa se dalje voziš dokler te spet ne dobijo in spet plačaš itd....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

To je spet slaba zakonodaja, ker če nimaš izpita plačaš tistih 250€ polovičko pa se dalje voziš dokler te spet ne dobijo in spet plačaš itd....
Slaba al dobra zakonodaja, odvisno kaj od nje želiš. Če želiš kasirat in spet kasirat je dobra, če želiš pa večjo varnost je pa slaba.
Kajne, če bi bila zakonodaja takšna, da izpita nebi vzeli, bi jo pa tist, ki ga ponovno ustavijo odnesel brez kazni, pa še avto bi imel zavarovan :) Ampak ta varianta, kjer država ne služi €€€ ti nekako ne diši, a mam prav?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
ne bluzit. Jaz bi vsakega ki je drugic dobljen da vozi brez izpita dal v zapor ker se sam ocitno ne zna odstranit. In ne kot kazen, ampak kot sredstvo prisile. Ce je vseeno ali nekdo vozi z VD ali brez potem brezveze da jiih imamo.... Ti se sam ne ves kaj bi rad. To je problem

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
meni pa ni vseeno, zato ker bi se namesto za €€€ morali brigati za varnost. in nikomur nebi smelo biti vseeno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz bi vsakega ki je drugic dobljen da vozi brez izpita dal v zapor ker se sam ocitno ne zna odstranit. In ne kot kazen, ampak kot sredstvo prisile. Ce je vseeno ali nekdo vozi z VD ali brez potem brezveze da jiih imamo....

točno. ampak dokler sistem,ki je sicer že nekako tako napisan, ne deluje pri največjih osnovah (npr. cigani oz. ljudje, ki nimajo ničesar), nismo naredili nič ampak se dejansko samo kasira tam kjer se lahko, kot pravi sintič, za ostalo se jim pa gladko j3be.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
ja no saj.... Njim ostane edino svoboda...jih bomo pa tam po prstih usekali... Ni druge

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
sanja svinja kukuruz, žal. zaenkrat jim ni težko..... če se človek odloči da bo uradno reven mu država ne naredi ničesar, ukvarjat se ji pa tud ne da z njim... ko se bo to spremenilo bo marsikaj boljše.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zadnji (znani) lov na cigane se je končal takole:

pu_kk___zaustavili_policijsko_vozilo__27_10_09_2.jpg

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne bluzit. Jaz bi vsakega ki je drugic dobljen da vozi brez izpita dal v zapor ker se sam ocitno ne zna odstranit. In ne kot kazen, ampak kot sredstvo prisile. Ce je vseeno ali nekdo vozi z VD ali brez potem brezveze da jiih imamo.... Ti se sam ne ves kaj bi rad. To je problem
Res je vseeno, ni nobene razlike med mojo vožnjo danes, al pa naprimer jutri, če bi mi izpit vzeli. Kar znam znam, znanja mi z odvzemom knjižice niso odvzeli. In zakaj bi se moral sam odstranit, kadar peljem trezen in po omejitvah?
Boš rekel da sem s prekrškom dokazal da ne znam vozit, pa so mi zato prepovedali vožnjo, no po tej logiki tud tist, ki pelje 55 skoz naselje dokazuje da ne zna vozit, da ne spoštuje pravil.....ampak pijan bo naslednji dan trezen, divjak bo pa divjak za vedno.

No jest izpitov nebi jemal, in potem tudi do tovrstnih prkrškov nebi prihajalo. Ampak tvoj cilj ni, da bi zmanjšali število prekrškov očitno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
moj cilj je da se spostuje pravni red RS. Ti nimas izpita, ampak dovoljenje. Drzava ima nad tem monopol in ce ti ne dovoli voziti, ne bos vozil. In tisti ki so mu vzeli izpit ni nujno da ne zna vozit, ampak je to kazen. Ne drzis se pravil - ne bos vozil. To je to.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja no saj.... Njim ostane edino svoboda...jih bomo pa tam po prstih usekali... Ni druge
Nič jih ne boste tam po prstih usekali. Brez skrbi. Ker država od tega ne dobi €€€€ ampak ima samo delo in stroške. Država hoče denar in nič drugega, za varnost jo ne briga.
Pa tudi če bi jih nameravali pozapret, potem bi pa jamral da si ne upaš, pa da maš družino, otroke.....premajhno plačo za tako nevarno delo....

In prihajalo bi do situacij kot lani z 68-letnim kranjčanom, ko je policaj že mahal s pištolo, stardec pa z nožem. (najbrž ni imel doma pištole, da bi vrnil v enaki meri). Al pa bo še kaj hujšega. Začelo se je pa z povsem malenkostnim prometnim prekrškom, (pred časom to še prekršek ni bil), ki ga občan prepričan v svojo nedolžnost ni plačal.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:

Tudi če imaš nesrečo z nezavarovanim avtom, dobiš škodo povrnjeno. Da ne bo kakšne odvečne panike...