Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Moj haski je bil star 4 leta ko sem ga vzel iz zavetišča. Nekaj časa je trajalo, da se je prilagodil novemu okolju. Zdaj ga nebi zamenjal za nič na svetu, je ravno toliko, da ne ve govoriti. Pri haskiju mi je všeč, da ne laja, da si vedno dobrodošel, nima neprijetnega vonja(kot nekatere druge pasme psov labradorci in nemški ovčarji), nima prav nobenih težav z boleznimi. Malo manj pa mi je všeč njegova trma in svojeglavost.
Haskiji rabijo veliko gibanja, če niso ravno utrujeni vejo povzročat sive lase. ker pač nekje morajo porabiti višek energije. Poleti so zelo leni, pozimi pa neverjetno aktivni in jim tudi 20 km tek ob kolesu ne pride do živega po počitku so pripravljeni na nov podvig. Bolj mrzlo je lepše in boljše se počutijo.
Midva imava čistokrvnega samojeda in je skoraj v vsem isti kot si ti omenil, le da ga imava že od kar se je skotil. Zanimivo je, da so samojedi in haskiji čisto isti v obnašanju. Precej zanimivo, glede na to, da gre za dve različni pasmi, ki sta sti različni, le da je njun dom bolj severna polobla.
Zdaj ko je ta sneg bil, je bil celo noč na snegu spal, snega je mel par centimetorv na sebi, samo tri črne pike so ven gledale ... oči pa nos ... Pa sva mu v uto dala otroški jogi pol 1 meter dol in pol metra širok, da bi na mehkem spal, pa je celo noč raje na snegu spal.
Glede posvojitve .. poznam prijatelja, ki je njegov sosed kupil 3 leta starega psa iz zavetišča in se pes nikoli ni privadil na novo okolje, pa so ga probali razvajati z vsem, samo da bi se mu prikupli, pa ni šlo. Dali so ga nazaj v zavetišče. Zgleda, da je svojega (glavnega) lastnika zelo pogrešal, ali kaj veš kaj je bilo krivo.
Aja, še to ... Stroški pa so res z velikim psom. Midva nekje zapraviva zanj 10-20 evrov na teden. Nonstop je lačen in precej zbirčen. Dolgo časa sva mu kupovala veliko pasje hrane, pa zgleda da se je naveličal, zdaj greva enkrat na mesec v mesnico po 10kg mesnatih kosti, mu jih skuhava, pa lepo je.
Sicer sva ga pa privadla, da sva mogla malo stroške zmanjšati ... nekdaj na začetku sva ogromno zapravla zanj tudi nad 20 evrov na teden. Moja je preveč pretiravala, kar je jedel, je po večini pustil, pa se več tistega ni taknil. Problem je, da je živalim težko "dopovedati" da ne morejo samo tega jesti, ker je predrago. Ampak vseeno kupiš, pa si sebi malo manj privoščiš luksuza.
In jaz umrem, če bi ga bil prisiljen stran dati.