Star krompir

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Mislim, da je enkrat bilo že nekaj govora, sem probal poiskat, ampak nisem našel...

No zanima me, ali je res, da ko je krompir (npr. tenstan) enkrat skuhan, da naslednji dan ni več dober? Eni pravjo, da ni več dober že ko se shladi
confused-1.gif


Z "dober" mislim kot da ni dober za zdravje. Po okusu je meni še vedno dober naslednji dan, ko ga pogreješ v mikrovalovni.

Zna bit kej hudga, če ga ješ še naslednji dan?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Pol ti švabi meb kromirjeve solate delal, krompirju se nič ne zgodi. Tko da hrabro po njem

lp D
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Mene so učili, da je postan krompir škodljiv a pri moji doma so me le čudno gledali ko sem začel govoriti o tem
smile-1.gif
.

In dentex ima prav, krompirjeva solata je najboljša mrzla, pa tudi musako sem že jedel naslenji dan in je bilo vse OK.
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Mislim, da je enkrat bilo že nekaj govora, sem probal poiskat, ampak nisem našel...

No zanima me, ali je res, da ko je krompir (npr. tenstan) enkrat skuhan, da naslednji dan ni več dober? Eni pravjo, da ni več dober že ko se shladi
confused-1.gif


Z "dober" mislim kot da ni dober za zdravje. Po okusu je meni še vedno dober naslednji dan, ko ga pogreješ v mikrovalovni.

Zna bit kej hudga, če ga ješ še naslednji dan?

Postan krompir ponavadi dviguje želodčno kislino. Če nimaš težv s tem, ga lahko komot ješ.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Kaj pa z špinačo? Jaz sem slišal enako za špinačo...da pogreta ni dobra? Al so to sam neki nasveti naših babic še iz časov Wiener kuche?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Sej je tud sestrična od špinače čist dobra al pa še bolša, naslednje jutro. Sam jo brez problema pospravim teto blitvo z obilico krompirja in ne bste vrjeli tud hladno z ribo al pa brez nje

lp D
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Če nima čudnega okusa tud jst vse pospravim čeprav ni glih pred 5 min blo narejeno...
 

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
A zakaj ni dobr pogrevat špinače? Baje da postaja s tem kancerogena ali nekaj podobnega. Naj se oglasi kak biokemik, pa razloži a je res al ni
smile-1.gif
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa gobe? Za gobe sem pa jaz slišal, da jih ni dobro pogrevat.
tongue-1.gif



PS: Koliko časa imam lahko buteljko rdečega vina v hladilniku, preden se kaj pokvari, potem ko jo enkrat odprem?
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Pravih gob ni dobro pogrevat - pa še to ne vseh, umetno gojene šampione pa brez problema.
 
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa gobe? Za gobe sem pa jaz slišal, da jih ni dobro pogrevat.
tongue-1.gif



PS: Koliko časa imam lahko buteljko rdečega vina v hladilniku, preden se kaj pokvari, potem ko jo enkrat odprem?

Par dni ti bo ziher zdrzalo - sem tudi po 14 dneh se uzitno flaso nasel. V skrajnem primeru pa kis naredi
smile-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
PS: Koliko časa imam lahko buteljko rdečega vina v hladilniku, preden se kaj pokvari, potem ko jo enkrat odprem?

Dokler ne nastane kis ali zacne smrdeti na postano/plesnivo
grin1.gif
Saj takoj vidis (zavohas), ce je zanic.

Sem pa videl eno dobro idejo v tisti kuharski prilogi Nedela: ce kuhas z vinom (cvicek je super za to), potem ga lahko nalijes v posodice (npr. jogurtove loncke) in zamrznes. Ko rabis, vrzes "kocko" noter in je to to, brez da bi kaj oksidiralo naprej.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Jurči na čebulci z maslom pa gongorzolco...nakonc pa še mal peteršiljčka gor so pa ja dobri
tongue-1.gif
 

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Mah kje razen pomfi pa tistega, ki se je pekel na olju/maslu ker je lahko zaradi ponovno pogrete maščobe kancerogen.

Ne sme se pa pogrevat gob in kamelic. Tak so mi mati djali