Srčni napad Danskega klimatologa ''v živo'' na TV

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

150px-AMI_pain_front.png

150px-AMI_pain_back.png

Tako nekako... je pa zadeva zelo variabilna. Dejansko čutiš preneseno bolečino, ki se projecira nekam na površino telesa (ljudje nimamo sistema za direktno zaznavanje bolečine notranjih organov).

Bolečina je tiščoča in se tipično širi iz predela žličke proti levi rami. Velikokrat jo spremlja še težko dihanje.

In predvsem so zelo prestrašeni, ker doživijo nekaj kar jim je prej tuje. To velja sploh za primere, ko gre za svež infarkt in ga ulovimo znotraj 12h. Ti ljudje imajo lepo možnost, da pridejo na PTCA in to je rešitev.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

150px-AMI_pain_front.png

150px-AMI_pain_back.png

Tako nekako... je pa zadeva zelo variabilna. Dejansko čutiš preneseno bolečino, ki se projecira nekam na površino telesa (ljudje nimamo sistema za direktno zaznavanje bolečine notranjih organov).

Bolečina je tiščoča in se tipično širi iz predela žličke proti levi rami. Velikokrat jo spremlja še težko dihanje.

In predvsem so zelo prestrašeni, ker doživijo nekaj kar jim je prej tuje. To velja sploh za primere, ko gre za svež infarkt in ga ulovimo znotraj 12h. Ti ljudje imajo lepo možnost, da pridejo na PTCA in to je rešitev.

shocked-1.gif
a je tole brez heca?
Ne resno sprašujem, ker mene večkrat (ene 5x na mesec) takole zatiši
confused-1.gif
verjetno bi mogle bit že -2m

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ce samo nekaj "zatisci" je lahko povsem obicajna kostnomisicna bolecina. sploh pri mladih.

Najprej se vprasaj ce si v rizicni skupini, torej kadilec, problemi z mascobami in ostalo... In kdaj se ta bolecina sploh pojavlja, ter ali jo lahko sprovuciras s preprostim scipanjem po prstnem kosu ali je povezana z napori.

B81

22. jul 2007
37.738
11.018
113
Od otroštva že imam nekaj, nikoli pojasnjeno, v glavnem, ne gre dihat na polno, ker piči tu nekje pri srcu. Nekajkrat pa tudi izdihnit ni šlo. Zdravniki naredili preiskave (pred 15-imi leti) in niso našli nič. Danes pa recimo enkrat mesečno, da se zbudim ponoči in ne morem dihat, pa mine samo od sebe. Hudo neprijetna zadeva tole.
rekli so mi tudi, da to ima večkdo, predvsem mladi, ki rastejo
smile-1.gif

Pri kapi se pa verjetno niti premakniti ne moreš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Jaz sem imel podobno nekaj let nazaj. Isto naj bi bilo povezano z rastjo. Sedaj teh težav ni več.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem ukinil vsakodnevno redne prave čaje in omejil kave in teh napadov sredi noči nimam več.
cool-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, to so simptomi.

Pri starejšem človeku s pozitivno anamnezo in ki se mu stanje slabša, je odgovor - najverjetnje infarkt.

Pri mlajšem človeku z negativno anamnezo (ne kadi, nima diabetesa...) in kjer je to samo prehoden pojav, je odgovor - najverjetneje kostno-mišična bolečina in/ali plevritična bolečina (pljučna ovojnica ob globokem vdihu malo čudno skoči preko reber in te zaboli).