Pejmo nazaj na boge študente. Naše plače so nepomembne
Ko se delal prek študenta, sem vedno gledal, da se je delal 8+ ur, ker tako se je neki nakapal čez počitnice. Delal sem vse sam kelnar pa pek nisem bil. Ko sem prišel na študenta sem sam pogledal kolk kdo da in za koliko časa je delo. ponavadi se ej delo raztegnilo še za kake par mesecev. Delal sem izključno za preživetje. To je:
-za sproti za šolo
-hrano
-štalco
-pivo in kar so pač pile
Kaj je sedaj problem, po moje. Njihov sošolec je šel na poklicno, šel delat in si čez leto kupil passata, bavarca,... on reveš pa more študirat in se vozi v cliju, ki so mu ga starši kupli. Poleg tega ima par kolegov, ki hodjo smučat, na morje, razne fitness scene,.... si privoščijo, ker jim lahko doma nudjo. On bogi študentek pa joka.
Al boš študiral, mal se na štop al pa s ponijem vozu, al pa pejd delat kot tvoj sosed.
jebeštrga lagano sportcki se gremo sedaj.
Je pa dejstvo, da je bilo včasih vse ceneje
. Sedaj kr malo najebejo. Sploh tisti, ki nimajo podpore od doma in se morjo sami preživet med študijem.
Samo, kaki študentje prihajajo sedaj delat
. Mu naročiš, hm nevem, kejt posodo pomit (primerjava) Pa te sam gleda, kdaj mu boš pokazal korito, kje je pril, gobica,... razumete? Mtr men so rekl to pa to zašvasi, tm na hrib znos inštrument in stativ pa postav, zadi so palete tm je krompir in našibaj na palete. Nič ne znajo delat, nič se ne znajdejo, pa sam gledajo kako sošolec al sosed, ki je bil v osnovni bl tko tko, že fura lep avto in si dela izkop za bajto.
Zdej je tko, al boš studiral in pač bol švoh živel in si kasneje postavil življenske cilje, al pa na Savo delat elektrarne.