Sramota za Slovenijo in njihove plače

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
To bi pa res rad videl
rolleyes-1.gif
.

vejca

Pripravnik
Tako je, če si vajen živet na veliki nogi je to zelo zelo težko, če si pa tega vajen že od dolga leta ali od malega je pa dosti lažje.Se pa da, res da zelo težko, da si ne smeš kupit nič obutve in nič obleke, da ni izletov in brezpotrebne vožnje, da nisi naročen na razne časopise, da se kupuje poceni hrana in v omejenih količinah. O raznih kofetkih in pijačah po lokalih pa o dopustu na morju lahko pa samo sanjaš.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Kje pa obleko dobiš pa obutev?
Meni je praktično nemogoče, pa tut če vse tel. odjavmo in net. Že tko vse sami naredimo.
Kaj ko avto crkne? Al pa tut ni potrebno, sej je tuki servis, tehnični+zavarovanje, gume. Je treba vitamine za živali kupit, kakšne zdravila, ker tropotec in regradeve lučke niso vsemogoče. Razen kamilc, te se približajo. Crkne pralni stroj,.... 500€ ni dovol niti za preživetje. Lahko mi rečeš, da nimaš avta in se s kolesom voziš in me še ne boš prepričala.
Dejstvo je, če ste vse doma pridelal, za 4 člane, je potrebno že traktor met. Spet stane.
Nevem no. Nisi me prepričala, ker sem s kmetov.

vejca

Pripravnik
Moževa plača za julij ko je bil ves mesec v službi je bila z stroški za malico in prevoz na delo 667€
Od tega gre 150€ za kredit, 250 - 300€ za hrano, približno 100 za bencin, 70 za malico in 50€ za obrok za obvezno zavarovanje za avto. Otroški dodatek za dva otroka gre pa ves za plačilo položnic, elektrika, stacionarni in 1 mobilni telefon, internet, smeti,. Nimamo kmetije imamo 1 mačka, imamo mali vrt, kjer pridelamo solato, malo fižola, korenje, peteršilj, paradižnik nam je ves segnil, edino kumare so nam dobro obrodile. Vse ostalo kupimo. Bog ne daj da crkne pralni stroj ali hladilnik ker sta že oba v letih oz. vso pohištvo in tehnika je v letih. Tako živimo že leta iz meseca v mesec. Obleka in obutev se kupi kadar se nujno kaj potrebuje in se tudi k sreči da obleči lepo za malo denarja. Kakšna stvar se tudi ko crkne dobi na raznih podarim portalih, če se seveda ljudje ne delajo povrhu vsega še norca iz tebe.
ko sem pred kratkim potrebovala drug računalnik za hčero so mi ga eni po dolgem času podarili pa je v kišti pol stvari mankalo, tiste ki so pa bile so bile pokvarjene.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Evo, jaz sem si lahko predstavljal preživetje s 500 EUR pred kakšnimi 6-7 leti. Takrat bi še pogojno šlo. Minimalac trgovine, poceni avto za nekaj 1000 EUR, poceni registracija, nič kaska, nobenih SiOL TV, broadband interneta, hudih investicij ipd. Skratka bi šlo, takrat.
Danes pod 1000 EUR mesečno ne znam preživeti pa še to bi moral krepko skrčiti pri dopustih, avtomobilu, ITK storitvah ter raznih gadgetih, ki si jih občasno privoščim. Obleko pa bi itak kupoval v C&A, kjer je poceni in k sreči precej kakovostna.

vejca

Pripravnik
Ko je šla firma v stečaj kjer sem delala sem kmalu po tem dobila službo drugje a so bile moje punce še majhne, moja mama jih ni hotela več paziti varsta pa nisem nikjer dobila. Sva se z možem odločila da bom pač doma dokler ne gredo punce v šolo. Ker imam pa sama narejeno samo osnovno šolo pa tudi težko dobim zaposlitev pa še preveč sem oddaljena od kakega večjega kraja. S tem da imamo tudi slabe avtobusne povezave in od 1.junija do 1. septembra tudi brez vsakega avtobusa. Tudi če bi imela zaposlitev med poletjem ne bi mogla delat. Izpita nimam, vsak od sosedov dela v drugem kraju, začne ob drugačni uri. Tudi z možem se ne bi mogla voziti ker začne z delom že ob pol petih zjutraj in hodi od doma pred četrto uro. Huda kriza bo nastopila ko bomo še ob otroški dodatek ko bosta hčeri zaključili s šolanjem.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res ti ni lepo postlano, verjetno pa nisi edina v takšni situaciji. Otroci so itak precejšnja obremenitev za družinski proračun, hkrati pa terjajo precej časa in prilagajanja, kar mnogim delodajalcem ni ravno všeč. Če k temu dodaš še oddaljenost od gospodarskih centrov, nizko plačo za manj zahtevno delo in obratnosorazmerno slab odnos delodajalcev, je kriza.

V takšni situaciji je najbolje vleči socialno, pred tem pa se ločiti od moža, da je njegovi dohodki ne porušijo. Žal pri nas ljudje nimajo spodbude za poroko in se veliko bolj splača (že zaradi vrtca) živeti ločeno ali "ločeno" vsaj na papirju.

Skratka, jaz ti predlagam, da si urediš socialno, k temu potem pridejo še doklade ter partnerjeva plača. Pa poskušaj sfinancirati vsaj svoj vozniški izpit. Brez njega boš večno brez službe, vsaj v Sloveniji. Ne samo, da se ne moreš pripeljati v službo, nato oditi na drug konec mesta po otroke in domov, tudi v službi si s tabo ne morejo pomagati in te po potrebi poslati na teren, sestanek ipd.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sožalje, mi je res hudo, ko slišim tako zgodbo. Res je veliko huje kot je bilo pred evrom, veliko prikrite revščine... Imam tudi nekaj sorodnikov, ki že zgledajo, da jim materialno ful manjka, pa nikol nič ne pojamrajo, vedno tako pozitivni. Znajdejo se, tako kot se znajdeš ti. Bodi dalje še močna, pa če se zaposliš, ti ne bo hudega. Delat pa tak moramo vsi in bomo na koncu celi sjebani brez da bi res živeli. Pri nas je pač delo tisto kar šteje, ne moreš drugače preživeti.
Za sebe si ne morem predstavljati, da ne bi delala tako kot recimo še leto in pol nazaj. Vem, da ne bi normalno prišli skozi.
Partner vredu zasluži, mamo še nekaj poleg dveh služb, tako, da nam hudega ni. Če bi pa tole službo zgubila, bi šla delat tudi nižje plačana dela. V času evra nemreš živet z eno plačo, razen, če je ta nevem približno 2500 evrov in več.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sama sem šla izpit delat ful pozno, porabla malo več ur, ampak to sem mogla naredit zase! Je pa šlo okoli 1000 evrov za izpit.

vejca

Pripravnik
Na žalost na to da bi šla delat izpit sploh ne smem pomislit, ker to je pravo premoženje pa čeprav na obroke. Mi je pa v veliko veselje da imam lahko internet da lahko takole na kakem forumu malo poklepetam, pa mal tv pogledam, pa ne me narobe razumet- zaenkrat ga ne dam za noben denar.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Moževa plača za julij ko je bil ves mesec v službi je bila z stroški za malico in prevoz na delo 667€
Od tega gre 150€ za kredit, 250 - 300€ za hrano, približno 100 za bencin, 70 za malico in 50€ za obrok za obvezno zavarovanje za avto. Otroški dodatek za dva otroka gre pa ves za plačilo položnic, elektrika, stacionarni in 1 mobilni telefon, internet, smeti,. Nimamo kmetije imamo 1 mačka, imamo mali vrt, kjer pridelamo solato, malo fižola, korenje, peteršilj, paradižnik nam je ves segnil, edino kumare so nam dobro obrodile. Vse ostalo kupimo. Bog ne daj da crkne pralni stroj ali hladilnik ker sta že oba v letih oz. vso pohištvo in tehnika je v letih. Tako živimo že leta iz meseca v mesec. Obleka in obutev se kupi kadar se nujno kaj potrebuje in se tudi k sreči da obleči lepo za malo denarja. Kakšna stvar se tudi ko crkne dobi na raznih podarim portalih, če se seveda ljudje ne delajo povrhu vsega še norca iz tebe.
ko sem pred kratkim potrebovala drug računalnik za hčero so mi ga eni po dolgem času podarili pa je v kišti pol stvari mankalo, tiste ki so pa bile so bile pokvarjene.

Podarimo pomivalni stroj, star cca 10 let, dela še vse je pa malce ošvohel pri pranju, ampak še vseeno dobro opere. Tud računalnik podarim samo določeni osebi 466 mhz, 64 mb ram, 6 gb + monitor, tipkovnica, ....
po želji podarim, tudi mlade kunce (stari komaj 3 tedne)....podarim 100 in več kozarcev za vlaganje...podarim električno pečko na gretje...podarim še en računalnik brez napajalnika (333 mhz), podarim.....marsikaj se da dobit na spletni strani podarimo.si
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Marsikdo je ubog, pa ne naredi nič za sebe in za svojo družino. Jaz sem tudi šla izpit delat, ko sem imela službo. Prvo so mi ble položnice, pol pa izpit.
Vsak mesec pa svojo plačo prenakažem preko bankaneta, ker sem faca, pa mi sploh ni panike...Dolgov pa nimam rada nobenih, zato hodim vsak dan pridno delat in sem odgovorna do svoje družine.
Eni so pa preleni in se jim ne splača, da bi hodili delat za tak denar kot jaz.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Smo tud pri nas revni, starša dobivata kmečko pokojnino, imam bolano sestro, izključni živimo, kar predelamo doma, malenkosti kopujem v trgovinah. Poleg tega je treba sestro skoz negovat, ker je sama nezmožna se, oče in mati nimata avta, ki ga zelo potrebujeta no hvalabogu ga imam jaz, ampak je star in že čez 200 tkm..... in še bi lahko našteval, ampak vem, da mi nič ne manjka. Imam 10 km do prve trgovine z živili....pozimi smo ujete v snegu tako, da 1-2 dni sploh en moremo it kam edino, če imaš terenca......

AMPAK JEST SE NE POČUTIM REVNEGA
cheer.gif

Glede subvencij in drugih premij pa jaz in moja starša nimamo nič od tega, ker tako ali tako vse pobere brat, ki to ureja.

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Bravo, tudi jaz sem živela v enostarševski družini, pa se nikoli nisem počutila revno.

vejca

Pripravnik
Računalnik je hči dobila sedaj od enih znancev, smo ga pa preko podarimo.si iskali kar 3 mesece. Res da se da marsikaj dobiti na podarimo.si samo če ne spremljaš non stop kar je težko tudi marsikaj uide. Pomivalni stroj ki sem ga pa iskala tudi na tem forumu sem pa tudi dobila in zaenkrat še dela. Upam pa samo da v kratkem ne crkne še kaj.
Bi mi pa prav prišla električna ponev če jo ima kdo odveč in jo ne rabi. Eni pravijo da olje šprica iz nje in jo ne marajo meni bi prišla pa prav .
Trust hvala