Spremeba novele o varnosti cestnega prometa

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nič, nato čez tri mesece bodo dal še višje kazni. Kot je en poslanec reku, kr 10.000 eur nabite, najlažje.
Ni kej, časi ko si užival (brez gužv itd) za volanom so itak že minil, se bomo pa pač kot do sedaj cjazl, sam še tolk bolj počas.
To da me vsake 10m en izsil sm se itak že navadu, se bom pa zgleda še to mogu da s ebom 40 povsod vozu..

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
No, že pred časom sem napisal, da če bo zaradi zakona rešeno vsaj eno življenje, je super. Z napisanim sem mislil, da je treba misliti za daljše obdobje in ne samo za mesec dni. Poglej, en mesec so ljudje pod vplivom novega zakona in se zadržujejo...potem ta učinek mine (ker ni ustreznega nadzora) in stvar se samo poslabša....Posledice zadrževanja se potem pokažejo in izrazijo še z večjim divjanjem...in posledično več mrtvimi...vse se nadoknadi za nazaj...."delo oz. morija je samo odložena", potem pa udari z večjo silovitostjo.... Če pijanca zadržuješ mesec dni brez pijače, se bo po končani abstinenci na mrtvo nasekal....

Nov zakon bi sprejel z odobravanjem, v kolikor bi bil podkrepljen tudi z večjim in predvsem ustreznejšim nadzorom na nevarnim mestih in seveda z ustrezno preventivno vzgojo. Morda bi država lahko tudi nagradila vzorne voznike, morda z manjšim davkom pri nakupu vozila, če npr. v petih letih nisi bil kaznovan...oz. kaj podobnega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za danes so napovedali tudi neke preventivne ukrepe....ali so že znani?

Če komentiraš, potem ne izpuščaj takih stvari.

Minister Žerjav je v odzivu na razpravo in očitke med drugim poudaril, da "zakon niso samo kazni". Vlada bo tako že v četrtek sprejela celovit načrt preventivnih ukrepov za izboljšanje prometne varnosti.

Če bojo ti ukrepi solidni, bo zakon v celoti zelo soliden in nikakor ne samo višje kazni, kot vidijo nekateri.
uf-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Nov zakon bi sprejel z odobravanjem, v kolikor bi bil podkrepljen tudi z večjim in predvsem ustreznejšim nadzorom na nevarnim mestih in seveda z ustrezno preventivno vzgojo. Morda bi država lahko tudi nagradila vzorne voznike, morda z manjšim davkom pri nakupu vozila, če npr. v petih letih nisi bil kaznovan...oz. kaj podobnega.

to je to
zmaga.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Omenili so jih res, vendar niso omenili na kakšen način bodo sporvedeni v praksi....Mislim, da je bilo to spet zavajanje....
Problem je tudi v sami Policiji, uspešnost šefov posameznih PP se meri tudi po številu izrečenih kazni...in seveda potem Policisti nabirajo točke na nerizičnih mestih, ki prinašajo največ $$$$$$$....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Če bojo ti ukrepi solidni, bo zakon v celoti zelo soliden in nikakor ne samo višje kazni, kot vidijo nekateri.
uf-1.gif

no bomo vidl kaj bojo skupaj spacali... upajmo na najboljše, čeprav na žalost dvomim da se bo na kncu spisalo kej res uporabnega
frown-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj omenili? Napovedali so jih! Če bodo zdaj požrli besedo NE VEM ampak mej kanček "politične" korektnosti in počakaj na celotno zgodbo.

A fucbal tud nehaš gledat, ko ob polčasu tvoje moštvo zaostaja za en gol?
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
uf-1.gif

no bomo vidl kaj bojo skupaj spacali... upajmo na najboljše, čeprav na žalost dvomim da se bo na kncu spisalo kej res uporabnega
frown-1.gif

Dokler ne bodo v ta namen prerazporedili ljudi (in dodali konkreten denar iz proračuna - in to brez cilja, da se mora policaj "financirati sam" preko kazni, ki jih spiše - ker sicer bodo spet viseli z vaških lip na ovinkih, kjer je najlažje opaliti par ovčk, ki so za 5 kmh prekoračile hitrost) je vse skupaj eno navadno gobezdanje.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
To (mi) je pa res čudno. Zakon in preventivni ukrepi se mi zdijo povezani in jaz osebno jih res ne bi sprejemal en teden po sprejetju novega zakona. Mogoče pa so samo prodajanje megle. Na žalost se samo nekaj štuka (ne samo pod to vlado), rezultatov pa ni.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Aha, vidim, da si zagovornik J.J. garniture....

Verjemi, če bi imeli še kaj, s čimer bi dosegli pozitiven učinek pri javnosti, tega sigurno ne bi skrivali.....torej, dodatki ne obstajajo in so namenjeni le zavajanju....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To je pa že od vsega začetka blokada v policiji...tudi menjava oblasti zgleda ni pomagala, bo potrebno veliko več, da se na tem področju kaj zgodi ampak se nažalost ne bo.

Ne vem, kdaj so bili kakšni pametni, učinkoviti predlogi podani oz. kaj šele izvršeni od pristojnih in če tako gledamo na stvar, so zadnje spremembe še zelo pozitivne (višje kazni za alko, ponovitve ipd...).

Nekateri imajo zgleda konkretne koristi da je tako kot je.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda....so taki bebci, da delajo samo sebi v škodo.

Prepovedo kajenje, povišajo kazni....samo glasove si zbijajo, ker tisti, kateri sicer podpirajo te ukrepe se ne počutijo dolžni potem oddati glas za politiko oni PROTI (standard v Slo) pa seveda so.

Pozival sem te le, da počakaš še na NAPOVEDANE preventivne ukrepe, kar seveda nisi sposoben, ker je čas za kritiziranje oz. za to je vedno čas. Če napovedani ukrepi ne bodo meli repa in glave (seve da ne bod popolni) ti kar linčaj vlado naprej, korektno bi blo, da vsaj počakaš na celotno zgodbo.

Kaj je treba naredit, da se nekoga razume, kaj hoče povedat tle? Največje ovce ste tisti, kateri sledite novinarskemu pompu isti drek kot ob izjavi tavzesa o 50€ na dan za vstop v mesto.
hysterical-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
veliko je potrebno spremeniti tudi v glavah vodstva policije. spomnim se, ko mi je prijatelj, prometni policaj, povedal, da v njihovem okraju pri akcijah alkotestov redno ustavlja tiste znance za katere ve, da ne bodo napihali, ker ne pijejo.
pojasnil mi je, da v nasprotnem primeru (če jih veliko ustavljenih napiha) v "centrali" v ljubljani težijo, češ da izvajajo slabo preventivo, da se toliko vinjenih vozi naokoli.
narobe svet.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
@all:

Kar se mene tiče, lahko kazni povečajo 10x...če jih bodo le sposobni pokasirat in, kar je meni še pomembneje, potem tudi izterjat. Kar pa se ob nespremenjenem načinu dela policije in sodstva ne bo zgodilo. In ker se tega zavedamo vsi (skoraj), ta novela ne bo prinesla nič blazno novega, bog ne daj dobrega.

In ja, 90% časa se vozim preko omejitve, sicer ne dosti, ampak se. In sem kljub temu za višje kazni. Zanimivo, kajne?

kazni bi precej bolj učinkovito izterjali, če bi jih vezali na registersko št. vozila in ne več na voznika. torej dokler neka kazen ne bi bila poravnana, se vozila s to reg. št. ne bi dalo registrirati.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Simpl rešitev...dodatek na delovno uspešnost za kapsa...več ko ustavi nažganih za volanom več dobi dodatka.

Izgovor za alkohol pa itak ne obstaja.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
@all:

Kar se mene tiče, lahko kazni povečajo 10x...če jih bodo le sposobni pokasirat in, kar je meni še pomembneje, potem tudi izterjat. Kar pa se ob nespremenjenem načinu dela policije in sodstva ne bo zgodilo. In ker se tega zavedamo vsi (skoraj), ta novela ne bo prinesla nič blazno novega, bog ne daj dobrega.

In ja, 90% časa se vozim preko omejitve, sicer ne dosti, ampak se. In sem kljub temu za višje kazni. Zanimivo, kajne?

kazni bi precej bolj učinkovito izterjali, če bi jih vezali na registersko št. vozila in ne več na voznika. torej dokler neka kazen ne bi bila poravnana, se vozila s to reg. št. ne bi dalo registrirati.

postepek o prekrških je kaznovalni postopek. ustavno sodišče je že večkrat povedalo, da v kaznovalnem postopku lahko za prekršek obsodiš le konkretno dokazano osebo, ki je prekršek storila.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mislim da je marsikater tak ukrep neizvedljiv zarad obupne tehnične/informacijsko podkrepljene Policije.

Posodobiti bi bilo treba komplet rač. sistem, in bi bilo izvajanje takih ukrepov zelo enostavno, mam občutek, da se policist 60% časa ukvarja z nekimi papirji ipd.

Nazadnje ko sem dobil kazen kako leto nazaj je trajalo več kot 10min da mi je izdal kazen za prehitro vožnjo.
bonk.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Visje kazni za nastete prekrske po TVju,med njimi tudi za agresivno speljevanje,upam da veste da je to skripanje gum ko hitreje speljes.
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja.

Hitro speljevanje je v križišču še posebej nezaželeno, zato je zakonodajalec to nadvse modro vključil v zakon - naj zeleno luč prevozi največ 5 vozil na posamezen interval! Naj se čim manj vozil vključi v promet!

Naj bo gneča!
zmaga.gif