Spremeba novele o varnosti cestnega prometa

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Eh napaka....

Stacionarni radar kaznuje sam tiste, kateri niso iz okolice radarja in to za ene 10-15km/h, tisti iz okolice bo pa vedel kje je radar oz. vsaj pogosto stoji in bo razen teh 100m ceste vozil kolkrče divje. Policija bo pa trdila da je na tistem odseku stalno radar in je tako dobro nadzorovan.
smirk-1.gif

Če povem za svoj primer....upočasnili me bodo le tako, da me bodo dobili vsaj 1x mesečno in da se bo kazen stopnjevala....potem bi seveda kar nekaj časa vozil še bolj previdno, kar se tiče kontrol samih. Sprejmem pa tudi, da me kaznujejo takrat, ko povzročim prometno....in to konkretno kaznujejo, dokler se pa to ne zgodi bom volzil...normalno....tekoče.....DINAMIČNO.
cheer.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Stacionarni radar kaznuje sam tiste, kateri niso iz okolice radarja in to za ene 10-15km/h, tisti iz okolice bo pa vedel kje je radar oz.
Radarjev mora bit kot gob po dežju, na vseh vogalih, v kantah za smeti, drevesih itd...nenapovedanih in brez obvestila, da tam čaka radar in po potrebi bi jim morali še lokacije menjat, tako da ti nebi bil nikol siguren kje te bo speku.
O stopnjevanju kazni se pa tud jaz strinjam.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja, samo dosleden nadzor bo spremenil situacijo na bolje
Jasno. In ta nadzor omogočajo tud radarji, kamere in podobna tehnika... Polcajev je premalo da bi lahko stali na vseh vogalih in cestah.
Samo kamere, radarje, itd... nabavit pa položnice pisat.
Tako so naredili Francozi, pa se je stanje izboljšalo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Torej misliš, da so kazni že dovolj visoke?

Ali bi bilo torej dovolj kasirati recimo dvakrat na teden po 100 evrov za vožnjo v rdečo luč, ali pa je bolje nikoli po 1000 (2000, votever), kot se dogaja sedaj?

Se strinjaš, da je prvi način bolj učinkovit? Res pa je, da morajo zato smrkci malo delati.

V drugem primeru morajo ustaviti samo enega na 5-10 tednov in dobijo isto not kot po prvem načinu
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Žametna revolucija na asfaltu
S spremembami se bodo znižale kazni za prekrške, ki niso neposredno povezani s prometno varnostjo, zato pa naj bi se občutno zvišale kazni za najnevarnejše prekrške. Med te sodijo predvsem visoka prekoračitev omejitve hitrosti, agresivno speljevanje in zaviranje , vožnja pod vplivom alkohola in mamil ter nevarno prehitevanje.

Kaj če bi kar bremze odstranili iz vozil ? Po tej predlogi zakona je namreč zaviranje v sili hud prometni prekršek.

Pričakovati je bilo podobne debilne komentarje...
stupid-1.gif

Samo berem in komentiram kar drugi napišejo :p

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tako je! In povsem dovolj varno, pa čeprav ne čisto po predpisih.

Zanimivo, da lokalni policaji pogosto merijo hitrost na ravnem odseku v nočnih urah, med polšesto in poldeveto uro, ko grejo ljudje na šiht in otroci v šolo pa jih ni videti NIKOLI. In ravno takrat se dogaja največ izsiljevanj, voženj v rdečo luč, zabasanih križišč, vrivanja itd. Če Stardec trdiš, da je treba biti dosleden, kako, da teh prekrškov nihče ne preganja?
Aja, zato ker je treba delati in mogoče še celo misliti?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Je bla prej dobra debata v Odmevih, v glavnem so se strinjali, da bi bilo treba

a. V določenih primerih prometno nesrečo obravnavat kot kaznivo dejanje

Višino kazni izračunat glede na dohodek prekrškarja

c. Denar od kazni nakazat direktno na prometno ministrstvo za vzgojo v cestnem prometu in financiranju obnove cest/prometne signalizacije.

Sicer so se teh rešitev samo dotaknili, ampak načeloma so se strinjali.

Jupi!
bonk.gif

In tako bi spet profitirali vsi s.p-ji in lastniki d.o.o.jčkov, ki si že sedaj izplačujejo miniaturne plače, da ima lahko zastonj mularijo v vrtcih in napol zastonj zdravstveno zavarovanje, okoli se pa vozijo v 5 tonskih avtomobilih in imajo jahto parkirano na Hrvaškem.

Bravo!
stupid-1.gif

Itak je najbolj važno, da ena uslužbenka, ki dela v banki za šalterjem, vsak mesec znese v vrtec za pralni stroj denarja (ker si ne more sama "naštelat" tega slavnega dohodka, da bi bil minimalen, ostal keš bi pa podmizno priletel v njeno denarnico). Pa naj financira še vso javno kampanijo prometnih prekrškov, ker bi jo za enak prekršek opalili 5x višje, kot pa prej omenjenega obrtnika.

BTW - Tista o prekvalifikaciji določenih prekrškov v kaznivo dejanje je pa tudi za dat v okvir. Sicer idejno niti ne, ampak pravno to izvest je pa druga zgodba, ki je seveda nihče od udeležencev niti najmanj ne dojema. In če sklepamo po slavnem ocvirku o "nepričakovanem zaviranju in pospeševanju", ki se je zdaj znašel v zakonu - lahko vsi skupaj samo molimo, da se tam ne bo znašla še kakšna podobna prekvalifkacija v kazniva dejanja (čez noč bo polovica ljudi kriminalcev, pa četudi to - celo po stardečevo - niso).

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Kar se tiče novih kazni, se z njimi ne strinjam. Takrat ko so dali predlog, sem videl po TV-ju kak imajo v Švici uštimam. Če se prov spovnem, je 20% mesečnega dohodka + 3 dni zapora, na lastne stroške. Taka kazen je za isti prekršek kot je pri nas kazen 1000 eur.

PS: Nisem še plačal kazni, vozim pa v povprečju lih mal nad dovoljeno mejo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če Stardec trdiš, da je treba biti dosleden, kako, da teh prekrškov nihče ne preganja?
Ja trdim, da je treba bit dosleden. In da teh prekrškov nihče ne preganja trdiš ti.
Citat:

Aja, zato ker je treba delati in mogoče še celo misliti?
S postavitvijo množice radarjev ni treba veliko delati niti veliko misliti. Učinek bi pa bil.

Kadar se sooča samo polcaj in kršitelj, se zadeva lahko zavleče v nedogled, ker kršitelj lahko zmeraj izpodbija polcajevo trditev.
Kamera in radar pa bi morala zadostovasti kot dokaz in tam nema trte mrte. Kasiranje in učinek takoj.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Vidiš, to imajo v tujini zelo lepo rešeno. Imajo finančno policijo....zadeva zgleda nekako takole.
Policija pride na dom in oceni premoženje, npr. hiša je vredna 2 mio EUR, avto 150.000 EUR....in, če se davčna napoved ne sklada z dejanskih premoženjskim stanjem, se izda nalog, da je treba dokazati izvor sredstev. V kolikor oseba ne dokaže, da so bila sredstva pridobljena na zakonit način, se vse skupaj lepo zapleni. Denar od prodaje zaplenjenega premoženja pa gre v proračun. Vendar v Sloveniji ni interesa za ustanovitev finančne policije, saj največ nakrade vladajoča elita...in sami sebi ne bodo kopali jame.
Pri nas se lahko mirno vozim npr. M6....v dohodnini pa prikazujem minimalca...ki mi ne bi omogočil nakupa Clia letnik 95...
Zanimivo je tudi to, da ljudje (s.p.-čki, d.o.o.-čki) pripeljejo otroke v voziloh za 100.000 EUR+, vrtca pa zaradi socialne ogrožensoti ne plačujejo....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zato so pa taki predlogi v tem trenutku totalno napačni, da ne rečem družbeno škodljivi - ker se do kosti gloda srednji sloj, ki že sedaj (po logiki plačevanja vrste stvari glede na dohodek
bonk.gif
) pokonci drži celo državo.

Potem se pa "čudimo", zakaj ta sloj izginja. Seveda izginja - kdor le lahko, gre na minimalca, kdor pa ne more, pa izdihne.

Naj kar lepo ostane nominalno enako plačilo za enako kazen.

Ne glede na dohodek.

(pa še manj cirkusa je z dokazovanjem.press).

Itak je pa glavni problem tam, kjer ga gospoda sploh ni omenila - POLICIJE NI NIKJER. Če bi ta bila, zadostujejo pol manjše kazni od zdajšnjih - bolj pogosto bi se izrekale in bi bil dejansko mir.

Ampak kaj, ko pa vsak dodaten policaj samo stane.

Mi bi pa radi prevzgajali brez, da bi za to kaj naredili (kaj vložili).
bonk.gif

Kot rečeno - glejte, da boste lahko najeli puf, če boste slučajno naleteli na policaja. Ker pod 1k evrov vam ne uide. Pobijali se bomo pa še naprej, ker policajev še naprej ne bo nikjer (in se potem čudili, kako je to mogoče, ko pa vendar imamo najvišje kazni). Mogoče bomo pa čez pol leta kazni še dodatno zvišali (in trdili, da ni hudič, da bodo zdaj pa - kar same od sebe
bonk.gif
- zalegle).

PS: Imejte tudi nekaj keša v avtu. Zdaj se pa dejansko že splača podkupit policaja - njegova plača bo manjša od izrečenih kazni in globoko dvomim, da ne bodo trzali na to (v bistvu stavim, da se bo dalo 90% policajev podkupiti za 500 evrov).

PARLAMENTARNI BEDAKI IN VSI, KI SO TALE ZAKON NAMAŠTALI!

HVALA LEPA ZA TOLE GNOJNICO, KI NAM JO USTVARJATE!

(ne samo, da se bomo klali in najemali kredite za banalne prekrške - celo najbolj skorumpirano policijo v EU nam boste ustvarili).

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Meni je čisto vseeno kakšne so kazni lahko so tudi še 5x višje od mene državana blagajna iz naslova prometnih prekškov ne bo dobila niti centa. Je pa res, da se samo z višanjem kazni ne da izboljšati prometnega stanja. Policistov pa bo čedalje manj saj odhajajo kot po tekočem traku, ker vidijo da v taki službi ni neke obetavne prihodnosti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vidim, da spet ne razumeš.

Moje stališče NIMA NOBENE VEZE z osebnim počutjem moje denarnice.
Ima pa veliko veze s tem, da prekrškarji ogrožajo tudi mene.
Kaj mi pomaga, če se jaz držim pravil, če se pa vame poči mulo, ki vozi očetov avto, ki na črno fuša v gradbeništvu?
In rola po par 500 evrov bankovcev v denarnici.

Kaj konkretno bo ta zakon naredil, da bo rešil take probleme?

POPOLNOMA NIČ!

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kako lahko s tako gotovostjo trdiš, da od tebe ne bodo dobili ničesar? Vsak kdaj spregleda kak znak, sploh na cesti, po kateri se pelje prvič ali pa ob spremembi signalizacije. Npr. pelješ po cesti izven naselja...ponoči, kar naenkrat tabla za naselje (ena, dve hiši, skoraj neopazno), ti zmanjšaš hitrost malo prepozno in hop, jurček kazni....S tem, da nisi nikogar ogrožal. Kontrole bodo sigurno stale na takih mestih, da se bodo vozniki "ujeli" v past...in žal so take kontrolen točke navadno izven kritičnih mest....Malo razmisli....
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
torej nekako smo mnenja da je tole spet pesek v oči..hude nesreče se bodo nadaljevale itd, se bolj pa se bomo bali policije, se vec bo bremzanja na silo.

a bodo danes kaksna nova trenja?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Se mi zdi, da bodo, tema bo znana-nesreče oz. umori na SLO cestah....
frown-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nekaj manj mrtvih?

Mogoče bo eden iz med njih tvoj družinski član pa boš potem tiho....aja ne boš, ker se to ne bo vedelo, ker bo preživel.

Učinek bo sigurno nekaj časa trajal, kar je pa bolje kot nič, veliko sprememb je tudi izredno pozitivnih, bebčki pa vidite le višje kazni.
bonk.gif