Splošno pomanjkanje kulture

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zadnje čase opažam, da smo (ste?) prebivalci Ljubljane izredno nekulturen in nepoučen narod.

Prva lekcija bi bila, lekcija dvigala. Zadeva je zelo preprosta za uporabo, večina dvigal ima dva gumba, enega, ki ima puščico obrnjeno navzdol in eno navzgor. Navodilo za uporabo, če želite iti gor, se pritisne gumb za gor in ne oba gumba ali gumb za dol, ker ste vi tisti, ki odločate kam bi želeli. V primeru, da se nahajate v višjem nadstropju in želite dol, se enostavno spomnite, da vi ukazujete, ženske to vam ne bi smelo povzročati preveč problemov, ker imate to že v krvi in pritisnite gumb za dol. Hvala, prihranili mi boste ogromno časa, ko se vozim v pisarno, ki se slučajno nahaja na vrhu stavbe, sebi pa boste prihranili butaste izraze "A ne greste dol?", ne ne grem sisu ti gledam. V korelaciji z dvigalom še to, ni potrebno bežati z dvigalom, ko vidite človeka, da vam prihaja nasproti. Familijo vam gledam.

Druga lekcija, tekoče stopnice. Če ste vsaj malo svetovljanski (recimo ste že šli na Dunaja, za začetek bo dovolj), se opazi Slovencem izredno neznano obnašanje, da vsi ljudje stojijo na desni strani tekočih stopnic, to pa zato, ker nekateri se premikamo malo hitreje in mi ni za gledat vaše butaste riti iz spodnje perspektive. Stopnice niso narejene zato, da se spočijete, narejene so zato, da se ljudje lahko hitreje premikamo. Prosim pomikajte se desno, hvala.

Tretja lekcija, zapiranje vrat pred osebo, ki se nahaja za tabo.. Je tako težko pridržati vrata človeku, ki ima več torb nase nametanih, saj ni potrebno pozdraviti in podariti nasmešek, dovolj je samo, da se malo pridrži vrata osebi, ki je za tabo, ni težko, resnično, tudi osebi brez torb se lahko pridrži vrata, ne bo nič narobe. Izpadli boste kulturni in povsem normalni, ni potrebe po strahu.

Tako, to bi bile tri osnovne lekcije bontona (za začetek bo povsem dovolj), ki jih lahko implementirate v vaše vsakdanje življenje. Hvala.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
sam pa delaš vse isto a?
sprasujem se.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Glede dvigal in pridržavanja vrat se strinjam. Tekoče stopnice pa so pri nas v večini primerov preozke, da bi se dalo "prehitevati".

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Še ne.

Trenutno sem v skladišču, kjer lahko skeniram bar kode. Vodja izmene mi je obljubil, da morda naslednje leto lahko natovorim kombi, ko vse poskeniram.
smirk-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
949
459
63
točno tako, 30 let živijo istem v bloku, pa še niso pokapirali funkcije teh magičnih gumbov. Ni to lokalno na LJ pogojeno
smile-1.gif

če pa dvigalo iz kakšnega razloga ni na poti takoj, se pa razbija po vratih da pospeši
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer ne vem, zakaj si omenil ravno Ljubljano, ker te neprijetnosti z dvigali in tekočimi stopnicami se ne nehajo ravno pri rumeni tabli z napisom Ljubljana in rdečo debelo črto čez njega.

Kar se lifta tiče, se niti ne sekiram, ker ga bolj malo vidim, tekoče štenge pa so prav povsod dovolj široke, da se da tistim umaknit na desno, ki hočejo počasno vožnjo na cilj. Sicer pa, verjel ali ne, Slovenci zelo radi ubogamo, torej bi morali prostori s tekočimi štengami imeti napise v stilu "desno stoj, levo prehitevaj" (kot sem jih že videl nekje bogu iza nogu ali kako se že reče tem milijonskim naseljem ...)

Čeprav pa ne pričakujem, da bi kaj takega doživel v kakšnem Cityparku.
rolleyes-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne da folk nima kulture, folk je dejansko tako zblojen in še sebe ne opazijo, kaj šele druge.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zadeva seveda ni omejena na Ljubljano, to sem napisal zato, ker večino svojega delovnega časa preživim v Lj.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tam pa dvigalo samo določa kaj pa kako, ni višja matematika, da to zgruntaš.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Opažam enako pri nas. Vsaj kar se dvigal tiče.

Moraš pa razumeti kmečko pamet. Stoji v pritličju in želi gor. Seveda pritisne puščico za dol, saj mora dvigalo priti dol, daaaaa.

hysterical-1.gif

Mene pa moti, da se večina ljudi ne zna obnašat, ko je gužva, kot da nalašč delajo še večjo. Recimo v trgovini, ko kdo pusti voziček počez v prehodih, ko že itak ni placa. Al si pa zamaknjeno ogleduje konzervo in ne vidi, da dela gužvo.
jezen.gif

Moti me tud, da se folk povsod pogovarja po mobitelu. Kdo je tako pomemben, da mora na blagajni, ko plačuje, zraven vpit v mobitel? A je tako težko utišat mobitel za unih 5 minut?
Evo, se že bolje počutim.
grin1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Mene pa moti, da se večina ljudi ne zna obnašat, ko je gužva, kot da nalašč delajo še večjo. Recimo v trgovini, ko kdo pusti voziček počez v prehodih, ko že itak ni placa. Al si pa zamaknjeno ogleduje konzervo in ne vidi, da dela gužvo.

+1

Pol pa, da lahko prideš skozi, sam prestaviš njihov voziček, oni pa te gledajo, kod da si jim htel kaj vkrast.
bonk.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
406
29
28
Ljubljana
Rad bi te vprašal eno stvar.
Ko prideš do tekočih stopnic in se ti zaradi utrujenosti ne da hitro hoditi - citiram: "Če ste vsaj malo svetovljanski (recimo ste že šli na Dunaja, za začetek bo dovolj), se opazi Slovencem izredno neznano obnašanje, da vsi ljudje stojijo na desni strani tekočih stopnic, to pa zato, ker nekateri se premikamo malo hitreje in mi ni za gledat vaše butaste riti iz spodnje perspektive.".
Povej mi, KAM POTEM TI GLEDAŠ, oziroma kam tebe drugi gledajo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Pol pa, da lahko prideš skozi, sam prestaviš njihov voziček, oni pa te gledajo, kod da si jim htel kaj vkrast.
bonk.gif
Jaz jim pa nazaj lajam, če mislijo še kako brihtno pripombo reči. Ampak nekako folk kar dojame, da z vozičkom dela gužvo in se ne pritožuje, če kaj odrinem. Se mi zdi, da so glede tega še najbolj tečne mlade družinice, torej fotr, mami pa mladi sinček/hčerka, ki zgleda, da imajo kar abonma za gužvanje z vozičkom.