Splošno pomanjkanje kulture

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Mene pa moti, da se večina ljudi ne zna obnašat, ko je gužva, kot da nalašč delajo še večjo. Recimo v trgovini, ko kdo pusti voziček počez v prehodih, ko že itak ni placa. Al si pa zamaknjeno ogleduje konzervo in ne vidi, da dela gužvo.

+1

Pol pa, da lahko prideš skozi, sam prestaviš njihov voziček, oni pa te gledajo, kod da si jim htel kaj vkrast.
bonk.gif

+2

se spomnim enkrat ene kure, se je tak postavla. in js pridem zraven, mim ne morem pa ji vljudno recem ce lahko samo mal...ignore. recem drugic, tretjic, peechka me pogleda in se obrne stran. in kukr me brezvezne zadeve hitr razpizdijo sm jo z vozickom vred za pol metra prestavla. pol se je pa loh umaknila

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Slovenci si radi predtsvljamo, da smo nekaj več pa po takem obnašanju vidiš, da smo navadni malomeščani ....
Kar se tiče lifta, ga vedno pridržim, ne čakam pa ljudi, ki ne morejo normalno vzeti pošte iz nabiralnika in jo pogledat doma, ampak stojijo pred nabiralnikom in gledajo kdo jim piše in še pričakujejo, da jih boš čakal ... Tudi moj čas je dragocen.
Blazno me motijo ljudje, ki ne znajo pozdravit/odzdravit ali pa v pozdrav kar nekaj momljajo in gledajo v tla. Ljudje bi se počutil veliko boljše in bili veliko bolje razpoloženi, če bi se znali že zjutraj nasmehnit sosedu in ga lepo pozdravit. Tako polepšaš dan sebi in njemu.

Glede tekočih stopnic nisem pozorna. Če je le možnost uporabim navadne stopnice, ker so tekoče prepočasne. V kakšnem City Parku pa mislim, da se nobenemu ne mudi, to umikanje bolj pride v poštev za kakšne podzemne, letališča, ipd.

Vrata vedno pridržim in mislim, da se tega držijo večinom vsi. Izjeme opažam pri priseljenih študentih, ki najbrž ne vejo, da v Ljubljani načeloma ravnamo tako.

No, ko že debatiramo o teh stvareh, bi omenila še, da bi ljudje, ki nakupijo poln voziček hrane, lahko pred sabo spustili tistega, ki ima le eno stvar ali dve. Stvari se v vrečko zlaga šele ko jih plačaš oz. sproti, ne da prodajalka in vsi ostalimo čakamo kdaj boš ti zložil in preštel tistih 30 bronastih kovancev in nato ugotovil, da nimaš dovolj in moraš plačat z bankovcem ali bog ne daj z eno izmed miljonih kartic, pri katerih le na eni ne zavrne transakcije. Potem me moti splošna norija na bencinskih črpalkah, kjer je 3/4 folka nekih komolčarjev, ki se preriva in skorajda teče med tistimi policami. Debili, ki ti hodijo nasproti, čeprav ti hodiš po desni in se nočejo umakniti. Včasih se vprašam kaj je narobe z ljudmi, da imajo tako potrebo po tem, da v vsaki še tako banalni situaciji bijejo neke bitke kdo bo kraljeval na kolesarski progi, cesti, pločniku.
No tko, malo sem si olajšala dušo .... vsak dan sproti se trudim bit prijazna in drugačna od tipičnega škodoželjega slovenceljna in upam na to, da bomo slovenci nekoč hodil po ulicah z lahkotnih korakom in vedrim obrazom in se ne bomo prerivali pred vhodi, kregali kdo je bil prej v vrsti in podobne neumnosti s katerimi imajo predvsem starejši veliko opravka. Če se vsak potrudi narediti korak naprej in na lep način vzgojiti tudi svoje otroke, lahko čez kakšnih 20 let že pričakujemo korenite spremembe na tem področju. Seveda pa ne bi škodilo, če bi nekaj ur posvetili tej vsebini že v šoli - občutek za sočloveka, prijaznost, vljudno obnašanje, prosim/hvala ...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pepca, Me Tarzan, you Jane?

@alkoholik
Zakaj bi pa nekoga čakal, ki pregleduje svojo pošto. Vprašam, greste gor? Mislim, da sem dovolj naredil.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Preberi še enkrat, Pepca 2007 ne čaka folk, ki pregleduje nabiralnik ob enem ti pa daje občutek, da bi šel rad skupaj s teboj v dvigalo.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ma ja, ti bereš črtne kode, ko boš končal pa ti bojo za nagrado dal čitalec
tongue-1.gif

Zakaj bi se na tekočih drenjal mimo folka
confused-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
KSZ
Ojoj, česa vse človek ne doživi, še več. Česa vse se ne prebere na Alterju?
Če bi mene zmotila vsaka stvar, ki jo omenjate, bi preprosto raje ostal doma.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne sekiraj se, mi smo s tabo

Kako je lepo biti glup-Riblja corba

A E A
Kako je lepo biti glup
A E A
O kako je lepo biti glup
F#m
Stoka ume da nervira
F#m
Gutaj sta ti se servira
A E A
Kako je lepo biti glup.
O kako je lepo biti glup
Kako je lepo biti glup
Bolje mozak sakrivati
Pa cutati i plivati
Kako je lepo biti glup.
Ne bavi se politikom
Spavaj, radi, cuti, jedi
I ne veruj vise nikom
Lezi, dig' se, ustaj, sedi
Lezi, dig' se, ustaj, sedi.
Kosa gori ispod slema
Valjamo se po prasini
Niko od nas pojma nema
Da smo davno u masini
Da smo davno u masini.
O kako je lepo biti glup
O kako je lepo biti glup.
Mani glavu, pasi travu
Glup si, nisi ti u pravu
Kako je lepo biti glup
Kako je lepo biti glup
Bas te boli sta ti rade
Ko te laze, ko te krade
Ne bavi se politikom
Spavaj, radi, cuti, jedi
I ne veruj vise nikom
Lezi, dig' se, ustaj, sedi
Lezi, dig' se, ustaj, sedi.
Kosa gori ispod slema
Valjamo se po prasini
Niko od nas pojma nema
Da smo davno u masini
Da smo davno u masini.
O kako je lepo biti glup

gr69

Guru
15. dec 2009
11.656
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Tam pa dvigalo samo določa kaj pa kako, ni višja matematika, da to zgruntaš.

Se sicer popolnoma strinjam s tabo (no - tista s tekočimi je sicer malo bosa - čeprav npr. na kakem letališču ne rečem, da ni potrebe po prehitevanju).

Mi pa tale tvoj "odgovor" glede enega gumba ni najbolj jasen! Kako pa naj dvigalo z "enim" gumbom ve kam jaz hočem? Ali ima telepatske sposobnosti?
17758-icon_confused.gif

Si me malo prestrašil - si bom začel alufolijo ovijat okol buče, da mi gumbi od dvigal ne bodo brali misli!
grims-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Prva lekcija bi bila, lekcija dvigala. Zadeva je zelo preprosta za uporabo, večina dvigal ima dva gumba, enega, ki ima puščico obrnjeno navzdol in eno navzgor. Navodilo za uporabo, če želite iti gor, se pritisne gumb za gor in ne oba gumba ali gumb za dol, ker ste vi tisti, ki odločate kam bi želeli. V primeru, da se nahajate v višjem nadstropju in želite dol, se enostavno spomnite, da vi ukazujete, ženske to vam ne bi smelo povzročati preveč problemov, ker imate to že v krvi in pritisnite gumb za dol. Hvala, prihranili mi boste ogromno časa, ko se vozim v pisarno, ki se slučajno nahaja na vrhu stavbe, sebi pa boste prihranili butaste izraze "A ne greste dol?", ne ne grem sisu ti gledam. V korelaciji z dvigalom še to, ni potrebno bežati z dvigalom, ko vidite človeka, da vam prihaja nasproti. Familijo vam gledam.

VSAK DAN! Sem mislil, da sem jaz čudak, ker me to neznansko moti. Primer: soseda iz tretjega v pritličju čaka. Jaz pridem iz kleti, se odprejo vrata in krava začudeno pogleda in vpraša: "A to nije tretji sprat?" Me ma, da bi ji naglas povedal: "Ne baba neumna. Kaj pa stiskaš oba knofa, Presneto Sisak." Mislijo, da bo lift prišel prej ali kaj? Bolj kot dopoveduješ, da stisneš tisto, kar rabiš, bolj te čukasto gledajo. Najbrž mislijo, da tega pa lift ne more vedeti in razumeti.
hysterical-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:Mi pa tale tvoj "odgovor" glede enega gumba ni najbolj jasen! Kako pa naj dvigalo z "enim" gumbom ve kam jaz hočem? Ali ima telepatske sposobnosti?
17758-icon_confused.gif

Fora 'enega knofa' je, da ko je dvigalo frej, tistemu ki prej klikne gumb, prid lift do njegovega nadstropja. Pri mnogih starih liftih je tako, da če se nekdo z njim pelje gor/dol (torej, lift zaseden) ti lahko klikaš kot nor, pa ne bo efekta, tudi če se lift pelje mimo tvojega štuka. Gre enostavno mimo.

Da še nekaj dodam. Imamo v bloku eno [censored], živi v 12 štuku in vedno ko pride v pritličju do liftov, 'pokliče' oba lifta (tudi če sta oba v 12 štuku). En bo že prej prišel, pravi
bonk.gif

Pa še nekaj je pri ženskah zanimivo. Mene je bonton naučil tega, da ko npr hodim po ulici/cesti... vedno, ko mi po pločniku nasproti pride ženska, jaz hodim po strani pločnika, ki je bližje cesti (pač, kao zaščita ali whatever). Sedaj so pa mule, dekleta, ženske,... skoraj zmedene, če stopim na rob pločnika. Včasih se dejansko počutim, kot da mislijo, da jim bom kakšno torbico pihnil
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Glede tekočih stopnic nisem pozorna. Če je le možnost uporabim navadne stopnice, ker so tekoče prepočasne. V kakšnem City Parku pa mislim, da se nobenemu ne mudi, to umikanje bolj pride v poštev za kakšne podzemne, letališča, ipd.

zakaj se pa v Cityju ne bi mudilo? Bistvo tekočih stopnic je da se sešteje tvoja hitrost hoje po štengah + hitrost njihovega premikanja. Jaz vedno hodiim po njih, če je le plac.
In vedno se mi mudi. Zakaj bi izgubljal čas na tekočih stopnicah, ga raje kasneje doma z dobro knjigo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ej franci ne se preveč v takšne stvari spuščat, ker boš izpadel čudak, še posebej, če želiš imeti žensko na svoji kavalirski strani, ko se sprehajata.

@SJTV1
Točno to, včasih se mi vedno mudi, včasih pa ne, ne vidim razloga, da bi nekoga zadrževal, zaradi moje ležernosti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bistvo tekočih stopnic je da se sešteje tvoja hitrost hoje po štengah + hitrost njihovega premikanja.

Samo a ni neverjetno, kako malo ljudem je to jasno?
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jah, tebi se zdi neverjetno, vendar velika večina ljudi v Sloveniji še ni videla kakšnega bolj "bustling" mesta in jim umikanje na tekočih štengah ni logično.