Spet nesreča 70+

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ampak so taki redki!!
wink-1.gif

dejstvo je, da so kamioni problem naših cest. niso edini, so pa, po moje zelo velik. zakaj? ker mislijo, da so bogovi in da s svojo velikostjo lahko z lahkoto izsiljujejo. res se veliko vozim po cestah mnogih evropskih držav in je povsod veliko problemov s kamioni, največji je ta, da kuriš žlajfe na polno, ker se tik pred tabo odločijo, da bo šel polžje prehitevat tovornjak pred sabo. in kar opažam zadnje čase še bolj, to pa predvsem pri slovenskih tovornjakarjih - gonil bo svojo hitrost in ne bo znižal hitrosti niti za malo. teral bo svoje, pa če te nagazi. in pri tem se zgodi da tudi veselo zamenja pas, pa če je še toliko hitrejših vozil za tik za njim ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
gonil bo svojo hitrost in ne bo znižal hitrosti niti za malo. teral bo svoje, pa če te nagazi. in pri tem se zgodi da tudi veselo zamenja pas, pa če je še toliko hitrejših vozil za tik za njim ...

Ne zagovarjam nobenega, ampak jaz bi pogledal še z druge plati. Kaj pa če so primorani tako delat? Mogoče so pa krivci delodajalci in tale usrana država? Sej veš kako gre to v današnjih časih. Če ti kaj ni všeč pa pejt.
wink-1.gif
Jaz sedaj,ko dohitim pacienta s 50 na 90 omejitve, vem, da ustavil se ne bo, zmenil se za zadaj vozeče tudi ne bo. Vem samo, da se zave, da ma on spredaj prednost in da je dovolj hiter za svoje sposobnosti in vem, da se ne zave, da je za njim 15 avtomobilov, kateri so sposobni voziti hitreje. "Sakrkazem on" Mogoče celo vratolomne hitrosti do 80km/h."sarkazem off".

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Itak, samo tovornjaki so spet problem. Nešteto pacientov v osebnih avtih pa ne. Ko ti skoči s pospeševalnega tik pred tebe. Boli njega [censored], kako boš zabremzal, sam da je on na voznem in vozi svojih 60 po avtocesti. Pa te prehiti tik pred izvozom in bremza pred tabo. Ali se vozi 80 po AC, zraven pa se obnaša za volanom kot da je na kakem odru sredi predavanja. Al pa te prehiti, in kdo ve zakaj, zmanjša hitrost pod 90.

Pa ne zagovarjam tistih ki ne znajo mal gasa spustit, da bo šel tisti ki prehiteva hitreje mimo, al pa takih ki res skočjo kar naenkrat ven.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
po mojem skromnem mnenju veliko tistih ki zapeljejo v levo enostavno zaspi, ali zaradi utrujenosti ali pa zaradi pijanosti... Samo to da je nekdo zaspal je nemogoce dokazat. In edino kar se da neizpodbitno dokazat je, da je nekdo zapeljal na nasprotni pas.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
hja ali to ali je pa kaj brskal po avtu, razlogov je lahk tolk kolkr ma potepuški pes bolh
wink-1.gif

Poznam primer, ko je mel odprto okno in zaradi vetra so papirji postali nemirni. Da bo nekaj zagrabil, sekundica dve nepozornosti, zapeljal na bankino in je bilo prepozno. V drevo in avto za v smeti. Vozniku ni bilo nič. In gre tako hitro narobe, da res ni. Jaz sem 1x samo rahlo zapeljal na pesek ob cesti in imel kar nekaj dela, da ni šlo vse po svoje. Potem sem itak sam sebe napizdu.
crazy1.gif

Pa verjetno se še spomnite legendarne nesreče s cabriom na hitri cesti Wajdušna - Gorica, pred leti. Ta je takrat tudi nekaj iskal in ne vem kateremu se lahko zahvali, da jo je odnesel brez praske.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
hja ali to ali je pa kaj brskal po avtu, razlogov je lahk tolk kolkr ma potepuški pes bolh
wink-1.gif

Poznam primer, ko je mel odprto okno in zaradi vetra so papirji postali nemirni. Da bo nekaj zagrabil, sekundica dve nepozornosti, zapeljal na bankino in je bilo prepozno. V drevo in avto za v smeti. Vozniku ni bilo nič. In gre tako hitro narobe, da res ni. Jaz sem 1x samo rahlo zapeljal na pesek ob cesti in imel kar nekaj dela, da ni šlo vse po svoje. Potem sem itak sam sebe napizdu.
crazy1.gif

Pa verjetno se še spomnite legendarne nesreče s cabriom na hitri cesti Wajdušna - Gorica, pred leti. Ta je takrat tudi nekaj iskal in ne vem kateremu se lahko zahvali, da jo je odnesel brez praske.
jest pa poznam primer, ko sta se fajnt in punca (danes srečno poročena) zravsala med vožnjo in pristala v jarku. :-(

Pri tej nesreči ne gre spregledat dejstva, da se je nesreča zgodila na ozkem delu ceste z ograjo na obeh straneh.
Malo poglejte sledi zaviranja na predzadnji sliki.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
po mojem skromnem mnenju veliko tistih ki zapeljejo v levo enostavno zaspi, ali zaradi utrujenosti ali pa zaradi pijanosti... Samo to da je nekdo zaspal je nemogoce dokazat. In edino kar se da neizpodbitno dokazat je, da je nekdo zapeljal na nasprotni pas.
Pri tem zaspal si najbrž kdo predstavlja da je voznik smrčal za volanom. Zaspati pomeni že da si za nekaj sekund izgubil pozornost in nisi opazil spremembe smeri vozila. Zdej pa če v teh parih sekundah zapelješ na polovico nasprotnega pasu....

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pri tej nesreči ne gre spregledat dejstva, da se je nesreča zgodila na ozkem delu ceste z ograjo na obeh straneh.

Glede na to, da si tak strokovnjak nas razsvetli, kako in kaj se je zgodilo.. sploh ker iz slike vse razbereš. Policisti iz Griča bi ti bili hvaležni
evil.gif

22. jul 2007
13.598
1.774
113
124
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Glede na to, da si tak strokovnjak nas razsvetli, kako in kaj se je zgodilo.. sploh ker iz slike vse razbereš. Policisti iz Griča bi ti bili hvaležni
evil.gif
dexter je prava nula proti njemu
grims-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ampak so taki redki!!
wink-1.gif

dejstvo je, da so kamioni problem naših cest. niso edini, so pa, po moje zelo velik. zakaj? ker mislijo, da so bogovi in da s svojo velikostjo lahko z lahkoto izsiljujejo. res se veliko vozim po cestah mnogih evropskih držav in je povsod veliko problemov s kamioni, največji je ta, da kuriš žlajfe na polno, ker se tik pred tabo odločijo, da bo šel polžje prehitevat tovornjak pred sabo. in kar opažam zadnje čase še bolj, to pa predvsem pri slovenskih tovornjakarjih - gonil bo svojo hitrost in ne bo znižal hitrosti niti za malo. teral bo svoje, pa če te nagazi. in pri tem se zgodi da tudi veselo zamenja pas, pa če je še toliko hitrejših vozil za tik za njim ...

Tako ti misliš, ker gledaš na stvari "po svoje". Sicer pa - tovornjaki vozijo 90-100kmh, ti voziš 130kmh, povej mi zakaj moraš žlajfat če te izsili tovornjak
confused-1.gif
A maš tolk slabe bremze da nemoreš za 30kmh zmanjšat hitrosti a kako ?

Malo več strpnosti na cesti, pa bomo vsi bolj varni
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Veliko jih zaspi ali pa nekaj brskajo po avtomobilu, radiu, pišejo SMSe med vožnjo....... sej samo ena sekunda potrebna da zaviješ na nasprotni pas.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Tako ti misliš, ker gledaš na stvari "po svoje". Sicer pa - tovornjaki vozijo 90-100kmh, ti voziš 130kmh, povej mi zakaj moraš žlajfat če te izsili tovornjak
confused-1.gif
A maš tolk slabe bremze da nemoreš za 30kmh zmanjšat hitrosti a kako ?

Malo več strpnosti na cesti, pa bomo vsi bolj varni
smirk-1.gif

Torej imaš samo ti tako srečo, da ti kamionar zapelje na levi pas takrat, ko si najmanj 100m oddaljen od njega ? Sem že doživel škripanje ABS na suhi cesti (in izogib crashu za max pol metra), ker se je kr.etenko odločil da bo prehiteval za vsako ceno. Ko je (prazna) prikolica za transport osebnih vozil zaplesala pred mano sem se že videl, kako letim na drugo stran avtoceste (in posledično dva metra pod zemljo). Da mu hebem mamicu
10.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik ltd pravi:

Moje mnenje je če si dost star za penzjon pomeni, da nisi več delovno sposoben in posledično tudi nisi več sposoben vozit s podaljšanjem vozniške za X let.
Vsako leto na osnovega zdravniškega (vid, sluh, refleksi)
Če je mladi voznik 2 leti na pogojni pa naj bo še 65+ star.
Poznam enega starega čez 80 pa se vozi z avtom... se ustavi sredi križišča in reče ja kdaj so pa ta križišče naredil?
Križišče je isto že 20 let
bonk.gif
potem dovolj pove o njegovem dojemanju prometa.
Dobr ne rečem, da se pelje z njim v trgovino in po drugih opravkih ampak takega osebno nebi spustil na magistralko.
ma nemoj
bonk.gif

Ta tvoj t.i. "stari" ki ga poznaš, je exspert... če je sploh res, ta izjava, ki si jo napisal. To foro sem že večkrat slišal. Dalje, če ti poznaš nekoga, ki dela pri teh letih gluposti, jih mi vsi poznamo mnogo mlajše, ki delajo še večje. In ti pokaže človeka, ki je blizu 80 naredu je več km, ko jih bo marsikdo tukaj v celem lajfu in še danes vozi. Pa ne boš verjel.... ni imel še niti enega najmanjšega karambola!!!!!
če kdo misli, da je merilo voznika starost.... se grdo moti. Res, da so včasih nekateri starejši prepočani, a je veliko več mlajših nestrpnih, važnih, prepotentnih, itd.... Ne zagovarjam ne ene , ne druge... mlad sem že bil, star pa še bom.... in če se držiš vsaj osnovnih pravil se tveganje zelo zmanjša. Nesreče se bodo pa nažalost še zmeraj dogajale, al bo to nepazljivost mladega al pa starega, nasproti je verjetno nedolžen... in ne vidim razlike, če je vzrok nesreče "star si ni mogel umaknit" ali pa "mlad se ni znal umaknit" .. nasproti je nedolžen.