Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa mi tudi ni jasno, zakaj pri košarki ne pregledajo posnetkov. Pri fuzbalu še razumem, ker se pač igra ne prekinja, ampak pri košarki pa je itak prekinitev in potem kreganje okoli dogodka, namesto da bi se enostavno pogledalo posnetke in razjasnilo zadevo?
Ja zakaj...zato ker je to oh in sploh dobra FIBA, ki ve kaj je dobro za košarko in kaj ne.
V NBA bi posnetek takoj pogledali, ampak saj vsi vemo, da so FIBA, ULEB in vse ostale Evropske pijavke bolj pametne od tistih NBAjevcev, ki so neki bebci
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ker bi potem razne jokice, konstantno zahtevale pregledovanje posnetkov in bi to ubilo čar igre za gledalce, katerim je košarka namenjena. Moje mnenje, kakšno je pa uradno stališče, pa ne vem.
Za ogled posnetka se odločijo SODNIKI in ne igralci! Vsaj tako je v NBA no. Kolikor mi je znano se še ni zgodilo, da bi sodniki ugodili želji igralca oz. trenerja ekipe, da bi pogledali posnetek. V NBA pa itak se vsaka tekma kasneje še enkrat ogleda in določi kazen, če se je kaj spregledalo med tekmo, za kar skrbijo določeni ljudje.
Drugače pa posnetki se pregledujejo, ne pa vsi. V NBA vem da se pregledujejo nešportne (ker imaš dva tipa...type 1 je samo nešportna in prosti meti, ter žoga in igralec ostane, type 2 pa igralec je izključen + meti in žoga s strani). Za tehnične pa mislim da ne pregledujejo, čeprav to včeraj bi verjetno pogledali.