Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
http://www.rtvslo.si/svet/zda-devetletna-deklica-ubila-svojega-strelskega-instruktorja/345000
Saj ne vem kako bi naslovil clanek...Only in Murica
Only in America.
Citat:
http://www.rtvslo.si/svet/zda-devetletna-deklica-ubila-svojega-strelskega-instruktorja/345000
Saj ne vem kako bi naslovil clanek...Only in Murica
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
So, so, vendar že nekaj let nazaj ...
... ni pa to tako enostavno kot si nekateri predstavljajo. Obstajati mora utemeljen sum ogroženosti življenja, upoštevajo se prijave na policijo, ko je bil človek večkrat v življenjski nevarnosti.
Je pa dejansko tega sedaj nekoliko manj, ker že nekaj let tudi pri nas obstajajo varnostne službe, ki so usposobljene za varovanje oseb ... ogrožena oseba si torej lahko najame telesnega čuvaja ...
Citat:
Uporabnik cat pravi:
ksz
Zakon o orožju je precej jasen
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200523&stevilka=777
Wannabe Rambo ali nekdo, ki se počuti življensko ogroženega kar tako, orožja legalno ne bo dobil. Za zaščito premoženja pa kar pozabi. Nismo USA, hvala ku..u.
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jah, sej... glih taprave dva sta se oglasla...Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
A imaš orožni list? nimaš? pol se pa ne smej, ker pašeš pod večino alterjaCitat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kar pa bi za večino iz Alterja predstavljalo nepremostljivo oviro....Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...
Kaj prijatelj me lahko povabi v strelsko društvo in potem tam lahko streljam z njegovim orožjem?
Brez kakšnih pregledov itd...
Potrebuješ samo potrdilo od psihiatra.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Meni je vseeno.
Ampak predstavljaj si tipa, naduvanega ko sto mater. V prvem primeru,ko nima pištole, se totalka razpizdi in te v afektu raztrga ko pes copato. V drugem primeru, ko ima pištolo, pa se totalka razpizdi in te v afektu.....ustreli.
Si zmešan, tok ne naredim. Daj kakšen drugačen primer. Npr., kok lahko spiješ, da bo podobno?Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Meni je vseeno.
Ampak predstavljaj si tipa, naduvanega ko sto mater. V prvem primeru,ko nima pištole, se totalka razpizdi in te v afektu raztrga ko pes copato. V drugem primeru, ko ima pištolo, pa se totalka razpizdi in te v afektu.....ustreli.
Te bo [cenzura] zadel, če nima za sabo dost prakse. Poleta cev kot da je na pringlšpilu.
Pripravi si zračko, naredi 10 sklec, šprint 100 m, 10 sklec, šprint nazaj k zrački in spreljaj.
Ko si totalno razfuuukan je podoben učinek.
Citat:
Se strinjam, smo imeli nekaj takšnih primerov pred leti na IPSC tekmi celo med starejšimi policisti, da o starih oficirjih ne govorim.
Drugače pa ne vem zakaj si zaradi možnosti nabave le kratkocevnega orožja v podrejenem položaju? Idealno varnostno orožje je Glock (lahek in z možnostjo nabave nabojnika z veliko kapaciteto).
Citat:
drugace mam pa 100m stran tipa ki je ze 2x grozil da nas bo vse postrelu...pac en tak kot zgoraj iz opisa...nepristeven...fotr policist ga je umaknu gor v hribe...ampak nas je kle 24vikendasov...
Ko se postavis zase pa ****** v luknjo ko podgana...ce bo kdaj pa zares...ce prezivim se usedem za 30let....prezivel mu bo sam nic kriv 2letni otrok
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Se strinjam, smo imeli nekaj takšnih primerov pred leti na IPSC tekmi celo med starejšimi policisti, da o starih oficirjih ne govorim.
Drugače pa ne vem zakaj si zaradi možnosti nabave le kratkocevnega orožja v podrejenem položaju? Idealno varnostno orožje je Glock (lahek in z možnostjo nabave nabojnika z veliko kapaciteto).
Ker če se pojavijo trije zlobneži s puškami kaknih 50 metrov proč s kritjem za kovinskim zabojnikom, je nekako bolje, da ima človek pri roki recimo Molot Vepr v kalibru 7.62x54R,kot pa glocka...je pa res, da je vsako orožje kompromis in če hočemo nekaj praktičnega, lahkega in zanesljivega, je glock odlična izbira (meni osebno sicer ne leži, ker imam fetiš na to, da vidim v kakšnem položaju je kladivce, razni indikatorji mi pa preprosto ne ptoegnejo).
No, jaz bi rad, da se pač oboroženec lahko odloči, ali bo s sabo nosil 'kladivo' ali pa glocka...
S tem, da jaz pašem v eno manjšino alterja, 32 pa v drugo manjšino. Tako bo bolj pravilno.Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jah, sej... glih taprave dva sta se oglasla...Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
A imaš orožni list? nimaš? pol se pa ne smej, ker pašeš pod večino alterjaCitat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kar pa bi za večino iz Alterja predstavljalo nepremostljivo oviro....Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...
Kaj prijatelj me lahko povabi v strelsko društvo in potem tam lahko streljam z njegovim orožjem?
Brez kakšnih pregledov itd...
Potrebuješ samo potrdilo od psihiatra.
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Ker če se pojavijo trije zlobneži s puškami kaknih 50 metrov proč s kritjem za kovinskim zabojnikom, je nekako bolje, da ima človek pri roki recimo Molot Vepr v kalibru 7.62x54R,kot pa glocka...je pa res, da je vsako orožje kompromis in če hočemo nekaj praktičnega, lahkega in zanesljivega, je glock odlična izbira (meni osebno sicer ne leži, ker imam fetiš na to, da vidim v kakšnem položaju je kladivce, razni indikatorji mi pa preprosto ne ptoegnejo).
No, jaz bi rad, da se pač oboroženec lahko odloči, ali bo s sabo nosil 'kladivo' ali pa glocka...
Hja, proti medvedu si s pištolo tudi nemočen, vendar v real life situacijah ti polavtomatska pištola s čim več naboji pride še kako prav. Zaprosiš lahko tudi za revolver 357 magnum ali 44. magnum, oziroma celo kakšen bolj eksotičen kaliber, npr. 50 (Desert eagle).
Dolgocevno orožje je namenjeno športnem streljanju ali lovu, avtomatsko pa izključno vojski in policiji.