Sosed nad mano razbija sredi noči

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Spet se javljam po letu in pol. Stanje se je občutno poslabšalo. Sicer se imam namen izseliti še letos, a je stvar postala preveč kritična, da bi to potrpel. Prijav na policijo zaradi zgoraj opisanega soseda, je bilo že mnogo od različnih sosedov, tudi mene. Zadeva se je močno zaostrila včeraj, ko je po prijavi na policijo iz mojega stanovanja (normalno se ne da spati skoraj nobeno noč) tip popizdil in začel razbijati z macolo po tleh, nato pa mi začel groziti, da bova poračunala s pestmi - ni problema, ker je shiran zadetek in suhec, ga lahko jaz mahnem, da leti po celem štuku, ampak sem se upravičeno bal, da ima nekje skrit nož, poleg tega bi ga pravno bolj najebal jaz. Zato sem se zaklenil v stanovanje in gledal skozi kukalo, kaj počne. Skakal je gor pa dol po stopnicah, čakal kot Rambo v zasedi, zvonil na vrata in spet laufal stran, v glavnem totalen norec. Malo kasneje pride policija, podam prijavo o ogrožanju varnosti JRM (ali kako se že reče), njega niso dobili doma. Čez kako uro je policija spet morala posredovati, tip ni odprl vrat. Policisti, ki ga imajo že sami poln kufer in je njihov "dober" znanec, saj dela štalo ne samo v bloku, ampak tudi na sodišču in še kje po Ljubljani, pravijo, da ne morejo nič narediti in mu ne morejo vročiti kazni, če ga ne dobijo izven stanovanja. Tip to ve in ne odpira vrat. Nekateri sosedje si ne upajo več hodit iz stanovanja, nekateri razmišljajo o izselitvi.

Danes sem klical upravnika (Practic), njih po domače boli k.., kljub temu, da že dolgo ne plačuje računov (ki sploh niso majhni, ker je stanovanje veliko cca 100 m2), krade skupno elektriko, ker so njegovo odklopili, prav tako je totalno demoliral stanovanje in se po bloku v višjih nadstropjih (živi v zadnjem štuku) pojavljajo manjše in večje razpoke. Ta problematika, kot sem sklepal s pogovorom, njih ne zanima, naj se obrnemo na policijo, CSD ter naj se lastniki sami zmenijo. Koliko jim je dolžen za stroške, "ne vedo". Za razpoke v bloku naj se obrnemo kar na gradbeno inšpekcijo, ni njihova stvar (kako naj bo, če pa zaračunajo "komaj" 1500 € vsak mesec za upravljavske storitve). Za tako nedelo bi tudi jaz bi imel tako firmo.

Zdaj še z nekaterimi drugimi lastniki (jaz sem sicer samo najemnik) razmišljamo o izključitveni tožbi ( link do člena); ima kdo izkušnje s tem, predvsem časovno, koliko časa to traja in morebitne komplikacije, mislim, da bi precej hitro našli potrebno polovico soglasij lastnikov. Problem vidim v tem, da je to stanovanje še vedno v nerešeni zapuščinski razpravi, zato mislim, da uradno še ni njegovo. Prav zaradi te razprave je "dober" znanec tudi na glavnem sodišču na Tavčarjevi.

Prav tako nas zanima, kako bi ugotovili, kaj se dogaja v stanovanju, kajti jaz samo čakam, kdaj se bo pojavila luknja v stropu ali kaka večja razpoka. Stropi so iz votlakov, zato se jih da celo razsuti ročno. Malo sem razmišljal o prijavi na kako nelegalno dejavnost (mamila) ter posedovanje tujih predmetov, kajti okoli se zadnje cajte fura z dokaj nobel biciklom (po moji oceni vreden najmanj 500 €). Na kak način ugotoviti, kaj se dogaja s konstrukcijo zgradbe v njegovem stanovanju?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ko policija ne more ukrepati, upravnik pa se izogiba pomoči (če sem prav razumel), je naslednja pot res do CSD, vendar ti predlagam, da tokrat vsem skupaj obljubiš še obisk medijev, hitro se najde kakšen novinar ki pograbi zgodbo.
Čeprav verjamem, da bo že sama obljuba medijev naredila veliko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pač obstaja etika in morala, recimo da ti nekdo porajsa avto ker je malo bolan in potem mu ti daš vrečo na glavo in ga prebutaš je delno nemoralno.

Ni pa nemoralno v tem primeru da se 3je dedci iz vašega bloka zmenite in pač sosedu podrete vrata, vrečo na glavo in v kombi ter nato peljete 100km stran vmes pa naj pade kakšna vzgojna.

Čez 3 dni ko pride majster nazaj ga peljete še 100km dalj. In tako razdaljo ponavljate dokler ga en dan več ne bo ali pa bo mogoče prišel potiho.

.. in pri raznih norcih in bolnikih to pomaga. Če konzumira kaj opojnega pa še toliko bolj!

Sicer a ni pri nas možna prisilna hospitalizacija? Mislim da če nekdo ogroža druge ljudi ali lastnino ali celo sebe zaradi "zdravstvenega stanja" lahko pokličeš pa ga peljejo malce zdravit.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kot je rekel apollo, pojdi na policijo in se pogovori s kakšnim šefom. Glede na včerajšnji dogodek bi bilo smiselno, da si urediš prepoved približevanja. Tip ti je sredi noči razbijal po vratih in grozil z macolo. Zberi vso papirologijo, ki se ti je nabrala, povej policistom, da tako ne moreš več živeti in naredite nek plan. Preglej kazenski zakonik in oceni, ali ustreza katero od njegovih dejanj znakom kaznivih dejanj. Lahko omeniš, da sumiš, da je v njegovem stanovanju droga, mogoče celo orožje in mu bodo naredili racijo. Če bo žaljiv do njih (kar je zelo verjetno), bi ga znali odpeljati na policijo na kak "pogovor". Skratka to ni nek diler mafijec, ampak posušeni mamilaš, ki s svojo bolano glavo nadleguje vse stanovalce. Take imajo pa policaji radi.

Izključitveno tožbo pa sprožite potem, ko bo že enkrat v kazenskem postopku.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nisem bral cele teme.

Kaj pa, če ga prijaviš, da je preprodajalec droge? Policija potem verjetno lahko dobi nalog za preiskavo stanovanja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
In če ugotovijo, da ni preprodajalec pač fašeš krivo ovadbo... Se splača?
Je.em zakonodajo, ki policiji vsako leto vzame kako pristojnost, ostale inštitucije pa so tako ali tako 0.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz utemeljeno lahko sumim samo, da vozi ukraden bicikel (ker nima nič denarja), za mamila se pa lahko samo zmislim. Ne grem se zajebavat s kakimi lažnimi prijavami, ker bo to lahko samo meni v škodo. Žal je pravni sistem pri nam v *****, ker ščiti lopove vseh sort, žrtve pa nič.

O CSD-ju pa ne bi, to je pa inštitucija, ki ne vem, zakaj sploh obstaja.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Če več sosedov moti, se zmenite, ga počakajte, vrečo čez glavo žajfo v nogavice in mlatite vsaj pet minut...

preverjeno deluje, tudi pri kroničnem pijancu je... Sploh ni vedel kdo ga je, za teden je postal črnc...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aja, ja kaj pa te anonimne prijave, to nič ne pomaga? Nimam izkušenj s tem.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Mamo podoben problem ... Policija mi pravi da nemore nic, da naj grem na csd. Sem bil tam in pravijo da nemorejo nic, ce policija ne oceni da ni nevaren za okolico.

U [cenzura] policija pa vsi kurci, nevem zakaj placujem davke, za poslastico pa se upravitelja nimamo, lastnike pa itak bk za vse ker so povecini starejsi.

P.s. na csd sem bil lani in so rekli da pridejo pogledat situacijo, dobrega pol leta kasneje se ni bilo nobenega blizu ...

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
ksz

a ne obstaja ena prisiljena izselitev, če sosedje zberejo toliko in toliko % podpisov?

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Če mu še plačilnega naloga ne morejo vročit in krade elektriko od bloka (kabel bi jaz s sekiro presekal, npr...), kako ga naj sploh izselijo?
Razen da ko ga ne bo doma, spodaj menjajo ključavnico...ali nastavijo kamero, ko se bo spet razjezil, da je posnet...itd...

Direkt ni za izzivat, ok če sam živiš, če pa imaš familijo, pa ne. Tak prismojenec nima pameti in morale.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Mamo podoben problem ... Policija mi pravi da nemore nic, da naj grem na csd. Sem bil tam in pravijo da nemorejo nic, ce policija ne oceni da ni nevaren za okolico.

U [cenzura] policija pa vsi kurci, nevem zakaj placujem davke, za poslastico pa se upravitelja nimamo, lastnike pa itak bk za vse ker so povecini starejsi.

P.s. na csd sem bil lani in so rekli da pridejo pogledat situacijo, dobrega pol leta kasneje se ni bilo nobenega blizu ...

Lahko si vesel, da nimate upravitelja, ker bi zopet samo placeval pa nic imel od tega. To so tud najvecji loji k znajo samo kasirat!
bonk.gif

Da se pa nic ne da storit s takim sosedom je pa tud cudn....Verjetno rabi nekoga, ki je se bolj odpiljen kot on, da ga mal prizemlji.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Obstaja možnost izključitve iz stanovalske skupnosti, če se za to odloči vsaj polovica enot bloka. Me pa zanima, če je to v praksi že komu uspelo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
verjetno da ne ... meni so celo policaji govorili da naj jih ne kličem več ker ne morejo nič, mira pa ni blo celo noč,

in pol se jaz zjutraj vstajam pol šestih zlaman da lahko grem delat pa plačujem penzijo enemu takemu pacientu ki uživa lepo v invalidski , ko je treba pit cele noči pa razgrajat pa grozit s smrtjo pa ni neke invalidnosti videt
stupid-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Posnameš kaj dela in podaš prijavo. SIcer pa zakaj ti ALterjevci ne pomagamo. Enkrat ko ti pride razbijat, en skoč gor v stanovanje in mu unič ključavnico, ukrade ključ, poslika kej, posname.

AL pa sosed konc koncev. Pa reče da so bla vrata odprta in da je videl kaka mamila la pa kej drugega sumljivega in pokliče policijo da ga je strah.

AL ga pa vn zakleneš.