Sony Ericsson Vivaz

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Ker je moj P1 dočakal spoštljivo starost sem si omisli nov telefonček... SE Vivaz...
cheer.gif

Zej bi pa rabu še kako uporabno aplikacijo... Pa me zanima kaj kej priporočate...

Sem bil pa na začetku kar malo razočaran nad splošnim izgledom telefona. Glede na to da je bil P1 ''ful kompakten'' telefon ki je povsem isti še po dobrih dveh letih, me je kar razočaral ''plastični'' izgled Vivaza. Nenormalno pogrešam ''kolešček'' P1 s katerim si lahko fajno pregledovov menije, tle je pa vse treba s prsti delat. Pohvalt morm pa kamero ki je res vrhunska, skozi ostale zadeve se pa še prebijam...

Upam samo da bo saj približno tako služil kot je delal prekšnji stroj!
cheer.gif

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Kakšni so prvi vtisi po nekajdnevni uporabi?
Baterija?
User friendliness?
A so samo v črni barvi pri mobitelu?

LpBB

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Jest sem dobil črnega pri mobitelu...

Zmer bl sem navdušen, zdaj ko sem se malo navadil nanj...
cheer.gif

Zaslon je res vrhunski (vsaj zame), prav tako fotoaparat ter snemanje videa. Na začetku sem malo pogrešav fizično tikovnico, ampak je tale qwerty čez cel zaslon odlična. Pri P1 sem bil navajen na uporabo stylusa, tu ga sploh ne rabiš (na to se morem še malo navadit). Za baterijo še ne morem dat kakih konkretnih ''recenzij'' ker je bil zdaj itak skoz v uporabi. Moti me slabša kvaliteta zvočnika...

Trenutno sem v fazi odkrivanja kakih malenkosti ki so mi všeč... Npr. ful mi je všeš ko ti telefon ob povezavi na interenet ponudi možnost iskanja wifi omrežja ali dostop preko planeta. Ni mi pa všeč da je na telefonu naložena le demo verzija adobe readerja (kao 15 dni).

Mal sem bil tudi razočaran nad ''dodatki'' v paketu. Pohvale gredo na račun avtopolnilca, sem pa čist razočaran nad etuijam ter stylusom. Etui je enake velikosti kot pri P1, le da ni iz semiša temveč trdega ''usnja'' - glede na to da je Vivaz precej manjši nekak ne paše glih noter...
ne-ne-1.gif

Tako da sem sedaj v fazi iskanja primernega etuija, folije za ekranček ter uporabnih aplikacije.

Če potegnem črto bi priporočil nakup...
zmaga.gif

StReLLa

Zelenc'
6. apr 2010
10
0
1
Lep pozdrav!

Odločam se za nakup novega mobilnega telefona in trenutno se najbol nagibam k Vivazu. Zanima me, če je kvaliteta zvočnika res tako zelo slaba? Ali se da preživeti? Kako je kaj z odzivnostjo ekrana? Trenutno imam LG KP500 in občasno zgubljam živce, ker je zelo slabo odziven (še posebej pri brskanju po imeniku se kdaj, ko želim natančno "listati", naredi, da sploh ne zagrabi).
BigBoss: pri mobitelu imajo samo črnega.

Hvala vsem, ki mi boste odgovorili na vprašanja!

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Kvaliteta zvočnika je tolk slabša da sm jest opazu...
frown-1.gif
Ampak niti približno ni tako slaba da bi te to lahko odvrnilo od nakupa...

Odzivnost ekrana je super (prej sem mu P1, tko da najlažje primerjam z njim)...

zmaga.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vivaz je cool, pride pa še marsikaj, od HTC Legend (Hero 2), do HTC Desire (a la Google Nexus One), Motorola Milestone, Nokie X6 itd.

StReLLa

Zelenc'
6. apr 2010
10
0
1
girisan: Hvala za odgovor!
coolpower: O Nokii X6 sem tudi razmišljala, samo je večja kot Vivaz in težja ... Tako da res ne vem kaj bom naredila. Najlažje bi bilo, če bi pri Mobitelu imeli samo dražjo različico X6, ker potem bom 100 % kupila Vivaza
smile-1.gif

Se pa še priporočam za kakšno mnenje, pa kakšen komentar o vzdržljivosti baterije.
LP

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Počakaj še malce in preveri HTC Desire. Ni več daleč dan, ko bo premierno pri Mobitelu.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:

Se pa še priporočam za kakšno mnenje, pa kakšen komentar o vzdržljivosti baterije.

Zej težko ocenim ker ga mam šele od petka... Zadnič je bil ''do fula'' napoljnjen v nedeljo ob 15:00 pa baterija kaže še zmer tm ene 80%... Sam ne vem pa kako zgublja ''črtice'' proti koncu vzdržljivosti...

kukomah

Zelenc'
18. mar 2010
11
0
1
Coolpower,

a lahko pričakujemo kakšen telefon do 200 evrov (po možnosti nokia), ki ima dober fotoaparat (5mio)

kukomah

Zelenc'
18. mar 2010
11
0
1
Ja sem ga glih danes si ogledal, jer res kar dober. Edino me moti, ker je zaslon malce majhen. Ne vem kako se kaj obnese ta velikost ekrana pri slikanju in surfanju po netu?

Kaj pa njegov "brat" HAZEL, ki naj bil bil isto, le da ima drsno tipkovnico in večje ekran z več barvami- se kaj ve če kmlau pride v mobitel?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Test vivaz-a: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_vivaz-review-447.php

Glavne pomanjkljivosti:

* No camera lens protection
* No auto mode for the flash/video light
* LED flash not powerful enough
* The S60 5th edition UI isn't to the best in class standards
* No proximity sensor sensor to lock the screen during a call
* No DivX or XviD support out-of-the-box
* No smart or voice dialing
* No office document editing (without a paid upgrade)
* No stereo speakers
* No digital compass (magnetometer)
* Videocalling uses only the main camera (no secondary one)