Jaz sem imela v glavo 10 let, da pridem na nulo. Bo bistveno prej, ker so sle cene elektrike gor. Elektrarne pa ne.
Ocenjeni strosek pritiklin 300€/leto je pretiran. Mene je v povprečju prišlo cca 175€ zadnjih 5 let. Cistiti sem dala drugim. Ce sam, je ceneje. Zavarovanje pa ne vem, koliko se spremeni, ce je v igri hranilnik.
To receno: ce bos jemal pri kakem takem, kjer boš tam se kako kredo jemal in bos obvezan in zavezan njihovemu zavarovanju in vzdrzevanju, je seveda ta strošek bistveno bolj predvidljiv, ampak sigurno visji.
Zal se na nov sistem samooskrbe prav nic ne spoznam, ker sem na stari shemi in se mi ne da ukvarjati z novo. Tako, da ti s kakim izracunom je morem pomagati. Sigurno pa so napovedi prodajalcev fejst optimisticne. Potrudi se in sam prekalkukiraj.
Lahko računas, da bo SE delala 30 let. Zakaj pa ne? Lahko tudi, da bo večna. Lahko si pa realen. Ce izracuni pokazejo, da bos v 10 letih na ničli, recimo, si na varni strani. 15 let mislim, da je kar realna doba, vse ostalo je pa bonus.