Na drva se bos ogreval in s kogeneracijo proizvajal elektriko. Sam da se naredijo kotli za pametno cenoNe bluzi ok? Itak, na drve se bom ogreval in imel bom režim kot leta 1920. Presneto kake ideje.
Na drva se bos ogreval in s kogeneracijo proizvajal elektriko. Sam da se naredijo kotli za pametno cenoNe bluzi ok? Itak, na drve se bom ogreval in imel bom režim kot leta 1920. Presneto kake ideje.
Ne bluzi ok? Itak, na drve se bom ogreval in imel bom režim kot leta 1920. Presneto kake ideje.
Zato pa se lahko uvede obvezni prispevek z vsakogar, ki uporablja električno energijo neodvisno od omrežja ali iz njega.Tega si oblast (neodvisnega ljudstva) ne želi, ker ga potem nima.v šahu ce je treba.
Solaredge ima privzeto vklopljen AFCI. Vsaj tisti, ki jih mi vgrajujemo, ampak kolikor sem povprašal tudi druge ponudnike, velja za vse. Je pa zanimivo, da AFCI v EU ni obvezen (v ZDA pa je).Baje da je pri Solaredge privzeto izklopljen AFCI. To sem nekje prebral. Naj nekdo preveri ki ima solaredge inverter.
Na drva se bos ogreval in s kogeneracijo proizvajal elektriko. Sam da se naredijo kotli za pametno ceno
Draga elektrika, hahaNebom, ker se na TČ ogrevam praktično smešno poceni in to kljub dragi elektriki. Vse kar naredim je to da letno 2x pritisnem gumb.
Ampak ene hišne SE se gibljejo okoli 10k. Bo še vedno dovolj za elektriko?v bistvi 20kilo v delnice normalnih podjetij ti dajo 5%+ donosa letnega, s tem pa pokrijes letni strošek elektrike.
plus da po 10 letih še vedno imas isti oz večji znesek...
ce se menimo o invisticiji.
v bistvi 20kilo v delnice normalnih podjetij ti dajo 5%+ donosa letnega, s tem pa pokrijes letni strošek elektrike.
plus da po 10 letih še vedno imas isti oz večji znesek...
ce se menimo o invisticiji.
In kaj imaš od tega, da višaš kupček in gledaš kako ti kupček raste? Privošči si mal lajfa, pejt po svetu in začni zapravljat, ker sabo na drugi svet ne boš nesla nič.
Lahko ga pa kupčkaš in ga pustiš drugemu, ki ga bo zagotovo zličkal.
Zakaj bi pa to naredil?Zdaj ga prodaš in od dobička postaviš SE, gratis.
Kako ti osebno to jemleš nima tukaj kakšne bistvene veze. Važen je končni učinek in tukaj je v obeh primerih finančni, zato je primerjava na mestu.Jaz to ne jemljem kot naložbo, ampak optimizacijo stroškov. Tako za ogrevanje, kot za vse drugo.
Podobno, kot bi komu, ki hoče obnovit hišo z novo izolacijsko fasado, predlagal naj raje vloži v delnice. Ni primerljivo, a ne.
Govorimo o dejanskiih naložbah za Jabino primerjavo.Gledat ceno zlata za nazaj je brez veze. Ceno za naprej pa nihče ne more garantirat. Drži?
Tveganj pri se je kar nekaj, saj trenutne kalkulacije slonijo na majavih temeljih. Od net meteringa, trenutnega neposeganja države v trošarine kot tudi do same cene energije.V teh zakonitostih je tudi ena, da primerjaš donose v naložbah s primerljivim tveganjem.
Kakšno je tveganje pri obsegu porabe elektrike in gibanju cen le-te? Morda si kdo misli, da je podobno državnim obveznicam, morda S&P, morda zlatu, morda kripto... dokler ne primerjamo na podatkih, ima vsak lahko svoje (napačno) mnenje.
Na dolgi rok poglej deflacionirane donose zlata in relativni strošek elektrike v gospodinjstvu. Morda boš razumel...da prej nisi.
Pridobivanje energije bi moralo imeti prednost pred naložbami v zlato. Ja ali ne?Tveganj pri se je kar nekaj, saj trenutne kalkulacije slonijo na majavih temeljih. Od net meteringa, trenutnega neposeganja države v trošarine kot tudi do same cene energije.
Pomen zlata v naložbah mi je kristalno jasen zato je še bolj žalostno da konkurira naložbi v se.