Tvoj peak power bo 17,6kW (40x440W).hvala dečki
še to mi ni jasno iz soglasja:
Soglasje za priključitev xxx
Elektroenergetski pogoji:
a) proizvodnja
priključna moč oddaje v dist. sistem 13,6 kW
Delovna moč fotonap. modulov 15,4 kW
b) lastni odjem
priključna moč pri odjemu iz dist. sistema 17,0 kW
se pravi imam lahko SE 15,4 kW ampak bo omejena na 13,6 kW?
kaj mi pomaga če dam recimo 40 modulov po 440W ?
Ne vem kaj si hotel povedat da bi 30 panelov delal več kot 40 panelov? (Kar ni logike)Ja, ampak bolj zgodaj in bolj popoldan bi pa 30 panelov delalo vec.
Napisal si: če bi imel 30 panelov.....Ne vem kaj si hotel povedat da bi 30 panelov delal več kot 40 panelov? (Kar ni logike)
Ali da bi 30 panelov delalo več kot 21 panelov, kar sem že jaz trudil povedati s sliko (in besedami)...
Res ne vem kaj ti ni jasno... Logično da več panelov pomeni več pridobljene energije.Napisal si: če bi imel 30 panelov.....
Ob ne prevelikem soncu, ti 30 panelov naredi več kot 21..
tebi 21 panelov dela npr. 4 kw, 30 panelov bi delalo pa 7
vse jasno, napisal sem to:Res ne vem kaj ti ni jasno... Logično da več panelov pomeni več pridobljene energije.
In malo višje sem jaz napisal isto:vse jasno, napisal sem to:
Poglej priponko 82893
...na tvoj post, da bi bi v primeru 30 panelov vrh odrezan.
Lahko imaš kolikor hočeš veliko SE (tebi so napisali 15,4 kW, ker si pač za toliko imel modulov v vlogi), ampak v omrežje ne smeš porinit več kot 13,6 kW. Če imaš v določenem hipu dovolj odjema (recimo 5 kW)za števcem (v hiši), boš pač tisto porabil direkt iz SE, ostalo (10 kW) pa dal v omrežje in bo sončna delala na ful. Če pa ne boš imel odjema, pa se bo pač moč inverterja zmanjšala toliko, da v omrežje ne bo šlo več kot dovoljenih 13,6 kW. Tako da se moč inverterja dinamično spreminja glede na to, koliko imaš v določenem trenutku razpoložljive moči iz panelov in koliko lastnega odjema, da pač v omrežje ne gre nad 13,6 kW.hvala dečki
še to mi ni jasno iz soglasja:
Soglasje za priključitev xxx
Elektroenergetski pogoji:
a) proizvodnja
priključna moč oddaje v dist. sistem 13,6 kW
Delovna moč fotonap. modulov 15,4 kW
b) lastni odjem
priključna moč pri odjemu iz dist. sistema 17,0 kW
se pravi imam lahko SE 15,4 kW ampak bo omejena na 13,6 kW?
kaj mi pomaga če dam recimo 40 modulov po 440W ?
Eko fašizem se nadaljuje.
Obvezne sončne elektrarne na strehah, večjih od 1000 kvadratnih metrov? | 24ur.com
Vlada je izdala uredbo o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije. Z njo želi dodatno spodbuditi uporabo sončne energije, ki se hitro krepi. Med drugim bi bila postavitev sončnih elektrarn ob nekaterih izjemah obvezna na objektih...www.24ur.com
Kaj pa tisti, ki komaj napraskajo za hiso?Eko fašizem se nadaljuje.
Obvezne sončne elektrarne na strehah, večjih od 1000 kvadratnih metrov? | 24ur.com
Vlada je izdala uredbo o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije. Z njo želi dodatno spodbuditi uporabo sončne energije, ki se hitro krepi. Med drugim bi bila postavitev sončnih elektrarn ob nekaterih izjemah obvezna na objektih...www.24ur.com