Danes dobil pozitivno soglasje, hitro v lov za izgradnjo.......Junija bo ruker predvsem za one brez...
Ha...dva meseca nazaj pa da je to neustavno...kršene pravice...ni šans...Ocitno bom.
Kaj pa bo junija?Junija bo ruker predvsem za one brez...
Grejem na drva, štedilnik je plinski. Kakšen bi to ruker moral biti?Junija bo ruker predvsem za one brez...
Zgleda bo treba izstopit iz sheme net meteringaNov produkt za Sončne brez netmetringa:
Vaša nova samooskrbna rešitev - GEN-I
Izkoristite prednosti našega inovativnega modela odkupa viškov v obliki dobropisa.gen-i.si
Ni ravno zelo dobra ponudba... Energijo bos od njih kupoval po 12.6c prodajal (dobropis) pa jim jo boš po 6.5c. Poleg tega bos moral placevati se vse ostale postavke ki so vezane na kWh prenešene energije...Zgleda bo treba izstopit iz sheme net meteringa
kje sem falil? si prav razlagam?
sem "poslusal/bral" telegram predstavitev, ki so jo imeli 8.2... če sem prav dojel:Si dobil to sporocilo in se tika tudi tebe? Nekaj so rekli, da je to le za nove netmetrase. Torej priklopljene od februarja do konec decembra 2024.
torej:
- januarja letos sem bil cca 300 kWh v minusu (plačam 300x0,12651= 37,9 € elektrike)
- pa če mal zaokrožim in rečem, da sta december in januar enako mrzla, november in februar mejčken manj mrzla (recimo 35€doplacila), oktober in marec sem mogoče na mesečnem nivoju že samooskrben (alpa dejmo 10€ doplačila).. bi imel na leto cca 160-170€ doplačil
- na letnem nivoju sem bil lani 5MWh v plusu (imam dobropisa 5000x0,0539= 269,50€)
- torej sem na letnem nivoju 100€ v +, tistih 40€/mesec čez zimo pa tud ni, da bi taka panika
k pri Suncontractu se mi obeta 365x2,12=773€ "dnevnega stroška za izravnavo finančnih odstopanj"
in ostane mi 5MWh, ki jih lahko nekomu "podarim/prodam" (če bo sploh kdo še tam ostal).. pa če sem prav spremljal debato po FB je bila cena MWh nekje 70€ oz. 350€
torej si bom naredil 350€ minusa
kje sem falil? si prav razlagam?