sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Kakor se to bere, je za tiste, ki bodo podpisalinpo 1.2.2024. jih je pa dosti na SC tu gor, pa bodo povedali. Je pa to podmukli način prodajanja in montiranja baterij.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.017
837
113
tole je v "Samooskrba 2021"
če gledaš drugi odstavek - odpovejo v roku 30 dni - pa čao
1707216653927.png

tole pa "Samooskrba 2023"
1707216854921.png

ne sam da so avti vsako leto večji - tud drobni tisk je vsako leto daljši :p

ok sumasumarum - spremenijo pogoje.. prekličejo pogodbo.. grem drugam .. z nabavo TČ so se mi viški zmanjšali..torej ta SC niti ni več tako "uporaben/zanimiv".

A pri drugih dobaviteljih je pa vse tiho? Geni/Petrol ?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.418
2.372
113
Pomurje
Vprašal na E+, še proučujejo.

Neuradno uničujejo SC, ki je baje na podnu.

Zadeva je pripravljena tako, da bodo lahko dobavitelji kadar koli prešli na mesečni obračun.

Panika ni za brez veze, spet smo dobili prst v rit.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.017
837
113
da zakompliciram se mal bolj tale SC..
kaj pa ce zlahtnik nima "samooskrbe" - bi pa v 2024 koristil moje viške.. to gre - al bo tud tam kaksen drobni tisk z "nadomestili"?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.009
3.704
113
Zadosti enih par kaloriferjev na tratoar. Le elektroniko je treba prilagoditi, da jih vklaplja po "potrebi" t.j. da si ne delaš minusa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ogrevan bazen, savna, električni grelci na dovozu. Idej butlov je neskončno, da zapravijo tisočake, da ne bi stotaka podarili. Ob tem, da so itak očitno že zmetali preveč denarja v to.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ogrevan bazen, savna, električni grelci na dovozu. Idej butlov je neskončno, da zapravijo tisočake, da ne bi stotaka podarili. Ob tem, da so itak očitno že zmetali preveč denarja v to.
Ja, v to nas sili zelena politika.
In potem napišejo da jem elektrika ponoci dražja kot podnevi. Pa saj nismo vsi po žup priplaval...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.009
3.704
113
Če je razumeti, da bo obračun mesečen boš v zimskem času malo pridelal in hkrati tudi veliko odvzel iz omrežja in to tudi plačal. V času velike proizvodnje boš iz omrežja jemal skoraj nič in proizvodnjo podaril... ali skuril na lastnem dvorišču. Kaj v zameno za podarjeno dobiš?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.679
3.273
113
Če je razumeti, da bo obračun mesečen boš v zimskem času malo pridelal in hkrati tudi veliko odvzel iz omrežja in to tudi plačal. V času velike proizvodnje boš iz omrežja jemal skoraj nič in proizvodnjo podaril... ali skuril na lastnem dvorišču. Kaj v zameno za podarjeno dobiš?
Nov akt o omrežnini :evil:

Drugače pa meni čez zimo kaže tako, November -500, December -700, Januar -500. Februar se bo jutri pokril. Ni prehudo ob 2 MW zimske porabe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Zavest, da izkoriščevalcem/nategunom/tajkunom nisi tudi centa podaril. A ni to dovolj in vredno nekaj tisočakov skurjenega denarja?
Ja, v to nas sili zelena politika.
Kolikor jaz vem je bil letni netmetering uveden z namenom samooskrbe, ne delanja viškov in potem obremenjevanja s tem, kako NE PODARIT te viške. Ali se motim? Torej se lahko vsi z viški zahvalijo samo svoji neumnosti, da so že v začetku vrgli več denarja noter, kot je bilo potrebno.

Ali ta novi akt kaj spremeni pogoje (beri podraži) za tiste, ki so na letnem netmeteringu?

• Všeč mi je
Reactions: nUUb

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ne motiš se.
Pa saj ves kaksni smo nekateri Slovenci. Raje 10% rezerve kot 10% manjka.
Sicer pa dajmo počakati. Ce bo ta objava v UL vplivala samo na SC potem obstajajo drugi dobavitelji.
Za viške pa tudi.
Da ne bom prekomerno obremenjeval omrežja, bodo sli na drugi streho kar jih je viska.
Pa se kak podoben ukrep znam(o) izvest.