2 x sem vložil sam, tretjič je šlo prek enega od ponudnikov SE. Kot kaže so drugi vatli....No saj vem, samo kateri dejstvo je pripeljalo iz negativnega v pozitivni odgovor? Oz zakaj so prej zavracali?
2 x sem vložil sam, tretjič je šlo prek enega od ponudnikov SE. Kot kaže so drugi vatli....No saj vem, samo kateri dejstvo je pripeljalo iz negativnega v pozitivni odgovor? Oz zakaj so prej zavracali?
Še 1x: ta graf od SE aplikacije, ki si ga prilepil, kaže le porabo in jo razdeli med lastno energijo iz SE in tistim, kar potem pride še iz omrežja.Dejansko se bojim da stevec proizvodnjo SE pristeje k porabi elektrike v objektu.
Res bi rad zvedel razlog za.tako nelogicno porabo/beleženje
Poraba v objektu je bila prakticno vse skozi "enaka" saj niso vedeli da bom elektrarno na inverterju odklopil.
Nalimaj graf iz števca. Tale graf iz appa nima zveze s tvojim elektro števcem.Dejansko se bojim da stevec proizvodnjo SE pristeje k porabi elektrike v objektu.
Res bi rad zvedel razlog za.tako nelogicno porabo/beleženje
Poraba v objektu je bila prakticno vse skozi "enaka" saj niso vedeli da bom elektrarno na inverterju odklopil.
Morda so pa tokovne od SE metra (ki kaže te podatke) dali pred števecPri nas lučka na števcu utripa v obe smeri. Torej ob prejemu in ob izvozu. Edino, ko se proizvodnja izenači s porabo se umiri, tako, da ne vem, če je to ravno neko merilo.
Kako naj bi števec sploh lahko prišteval proizvodnjo k porabi, saj menda niste elektrarne priklopili pred števec?
Morda so pa tokovne od SE metra (ki kaže te podatke) dali pred števec
Nimam pojma kaj in kam so montiral klesce. Ker jim nisem stalno pod prste gledal. Stala je ze okol tega ker noben dobavitelj EE ne prevzame MM zaradi mesecnega netmeteringa.Morda so pa tokovne od SE metra (ki kaže te podatke) dali pred števec
Ne vem, tudi zaradi tega ker se en drek vidi na stevec cez motno steklo. Na števcu se sicer vidi po puščici kam teče energija. Vsaj na mojem.Pri nas lučka na števcu utripa v obe smeri. Torej ob prejemu in ob izvozu. Edino, ko se proizvodnja izenači s porabo se umiri, tako, da ne vem, če je to ravno neko merilo.
Kako naj bi števec sploh lahko prišteval proizvodnjo k porabi, saj menda niste elektrarne priklopili pred števec?
Ja, skupnostna SE. Mpaj ti zdaj najbrz netmetering pade v vodo ce gres to soreminjatyEno vprašanje, je možno da imaš SE, pa šeraš naprimer 30% sosedu na isti trafo postaji? To pomeni, da jaz koristim 70% pridelane energije, sosed pa 30%.
Ne še, bo pa baje možno samo pri istem plačniku na istem trafotuEno vprašanje, je možno da imaš SE, pa šeraš naprimer 30% sosedu na isti trafo postaji? To pomeni, da jaz koristim 70% pridelane energije, sosed pa 30%.
Ma facebook skupina se bo vzgala..Mislim da to govori o dobaviteljih, mi pridemo potem na vrsto.
Tole se tiče le dobaviteljev in bilančnih skupin.Tole kdo zastopi?
So zjebal letni netmetering z enim “pravilom”?
Mogoce… ampak mi smo pa pod njimi.. a ves una ..Tole se tiče le dobaviteljev in bilančnih skupin.