Zgornja debata je bila na temo odobrene 5 kW SE ter namestitvijo veliko vecje.kar se pa urnikov tice - dokler netmetering laufa.. pa se ni redukcij - potem o urnikih se ne razmisljam..
Zgornja debata je bila na temo odobrene 5 kW SE ter namestitvijo veliko vecje.kar se pa urnikov tice - dokler netmetering laufa.. pa se ni redukcij - potem o urnikih se ne razmisljam..
Misli so mi mal zatavale .Zgornja debata je bila na temo odobrene 5 kW SE ter namestitvijo veliko vecje.
Ja ampak ne čisto direktno, pa manjke potem svinjsko plačuješ, no trenutno je pri vseh blokirana cena, ampak prej so bili najdražji, pa 500€ imaš pri njih naloženih v "žetonih",...Sonce.
Že imaš izveden priklop?Tak mi je bilo rečeno da je priklop v 14 dneh od podpisa pogodbe.. Na pogodbo pa sem čakal od avgusta pa do prejšnjega tedna
Ni cisto tako. Manjki so lahko dragi, da. Vse je potrebno preracunati v vsakem primeru.Ja ampak ne čisto direktno, pa manjke potem svinjsko plačuješ, no trenutno je pri vseh blokirana cena, ampak prej so bili najdražji, pa 500€ imaš pri njih naloženih v "žetonih",...
Ja ampak ne čisto direktno, pa manjke potem svinjsko plačuješ, no trenutno je pri vseh blokirana cena, ampak prej so bili najdražji, pa 500€ imaš pri njih naloženih v "žetonih",...
Če niso kaj spreminjali - internetna stran je precej tržno nepregledna in sem po 5 minutah obupal z iskanjem - je bilo tako, da si moral deponirat 500€. To da eni ne rabite, ker so vam oni postavljali elektrarno ne spremeni dejstva - ali pa govorimo o ekskluzivnem klubu tistih, ki so jim oni naredili SE.Ni cisto tako. Manjki so lahko dragi, da. Vse je potrebno preracunati v vsakem primeru.
Jabe je racunala, da menda lahko nalozis samo €40 kot prejemnik, nisem preprican.
Če niso kaj spreminjali - internetna stran je precej tržno nepregledna in sem po 5 minutah obupal z iskanjem - je bilo tako, da si moral deponirat 500€. To da eni ne rabite, ker so vam oni postavljali elektrarno ne spremeni dejstva - ali pa govorimo o ekskluzivnem klubu tistih, ki so jim oni naredili SE.
Kakorkoli, zadeva je ob nekaterih omejitvah zanimiva, zame čez kakšno leto, ko bom znal definirat moje viške.
Energija+ plača viške - sicer par 10€, pa vendar.Sej svoje viške si lahko že sedaj predvidiš - porabo najbrž imaš, letni "pridelek" SE je pa nekje 1200kWh / 1kW moči.
Pa pri Sonce/suncontract lahko prenašaš viške, ki si jih naredil preteklo leto - pa mislim, da lahko prenašaš viške od 3 leta nazaj
Že imaš izveden priklop?
Cakaj malo, kaj zdaj bo geni skoraj edini, ki ne da nic za presezke?Lani pri energija plus:
Spoštovani,
V zadnjih dveh letih smo viške izplačali po 43 Evrov /MW. Kako bo za letošnje leto se podjetje še ni odločilo. Odločitev se sprejema v začetku leta, glede na to da trenutno v zakonu še ni obvezno izplačilo viškov. Seveda pa stremimo k temu in zadovoljstvu naših kupcev. V kolikor pride do izplačila se določi fiksna cena kot lani za 1kWH.
Petrol da pavšal 40€ na kartio, čim je 1kwh viška.
ECE lahko prebašaš do 70% viškov, ČE:
- postavlja ECE sončno elektrarno
- Si lastnih obeh priključkov
izkušenj nimam, je pa zadnja alineja baje bolj smernica kot zahteva. Lahko da sin očetu npr... Za prvo pa ne vem, koliko so strogi.
trenutno ostajam na Petrolu, drugo leto pa bo zaviselo predvsem na tem, ali bomo stari netmetraši lahko menjali ponudnika pod enakimi pogoji. Namreč letni netmetering za doživljenjsko dobo SE je v pogodbi s prodajalcem elektrike in če take pogodbe ne bo več moč podpisati, zna biti da ostajam na Petrolu, kljub temu, da ne dajo manj, ampak je mala bojazen, da propadejo ali nehajo prodajati štrom (kot eon pa telekom pa ne epeu ali kaj so bili).
dajo lasten kredit - mislim, da do 7 let.. kolk je ugoden ne vem - ni pa vezan na ekosklad.Cakaj malo, kaj zdaj bo geni skoraj edini, ki ne da nic za presezke?
Kateri del Elektra MB? Mesto, Okolica,...?Ja, je priklopljena.
Jaz sem v ponedeljek poslal monterjem elektrarne pogodbo o samooskrbi, v četrtek popoldan je bila elektrarna priklopljena. Človek prišel, menjal števec, priklopil in to je to. Je rekel, da dnevno priklopi 10 elektrarn.Kateri del Elektra MB? Mesto, Okolica,...?