Sem poslal. Sem dobil povratnico, da so prejeli.Si poslal?
saj to je vse možno in res.. ampak vsak mesec, desetletja kapljajo finance za vlaganja v omrežja.. če niso sproti posodabljali sistema je kvečjemu kdo odgovoren, je finance pakiral kjer niso bile namenjene, ne pa da sedaj jamra da ne gre..Prvi problem je verjetno v tem, da če se vsi sosedje, ki smo vezani na isti trafo zmenimo in nažgemo porabo hkrati za nekaj minut do nazivne moči naših varovalk za katere plačujemo, da bomo takoj v temi.
Jaz vseeno verjamem, da omrežje niti slučajno ni vsemogočno in da strokovnjaki vedo precej več kot jaz slutim. Ne opazim, da bi se omrežje masovno spreminjalo in delalo na njem, zato dvomim, da je pripravljeno na lokalne proizvajalce elektrike o katerih pred desetletjem in več sploh ni nihče razmišljal. Da lahko manjše proizvajalce elektrike vključiš v omrežje brez posledic, je v bistvu "napaka", ki je ni nihče do pred nekaj časa "opazil". Gotovo pa večina omrežij ni bilo načrtovanih (in izvedenih), da bi to podpiralo. K sreči je elektrika pač precej prilagodljiva stvar, če ujameš napetost in frekvenco.
Mogoče bodo doktrino pri nizkonapetostnih omrežjih morali malo bolj resno spremeniti in denimo začeti vgrajevati neke hranilnike. Verjetno s stališča skupnih stroškov precej bolj smiselno kot da vsaka hiša tlači svoj hranilnik v sistem. V nobenem primeru ne more biti optimalen enak sistem omrežja, v katerega si sedaj nekaj dodal, kar pred desetletji nisi imel v mislih, da je možno in realno.
Pozabijo pa povedat da ima.elektro branza Najvisje plače ze "desetletja" pa ne pretegnejo se tudi ne , ce ni ravno neka naravna katastrofa..Zaradi 3-mesečnega izpada omrežnin.
S pritožbo se je prišlo od 0 do 11kwKaj storiti v primeru, da lahko dobiš soglasje za max 3 kW?
Kamot. Samo sistem mora biti prav zasnovan (rabiš še kako napravico, ki vse skupaj nadzoruje in pazi, na ne uide preveč v omrežje).Torej porabis 10 MWH letno, postavis 8 kw SE in sosed ima na tebe priklopljeno TČ, klimo in avto polni pri tebi?
Pa avto se more filat takrat ko ti SE dela viske (torej nekje med 11-15h).. tko da odpade da se lahko z njim takrat na siht odpelje..Kamot. Samo sistem mora biti prav zasnovan (rabiš še kako napravico, ki vse skupaj nadzoruje in pazi, na ne uide preveč v omrežje).
Na Štajerskem koncu so pritožbe bob ob steno...S pritožbo se je prišlo od 0 do 11kw
Ni čisto res. Sosed jih je dobil na 30 dnevnem roku za odgovor na vlogo, je pa res, da je pravnik.Na Štajerskem koncu so pritožbe bob ob steno...