kolk bi ti naj na leto takšna SE pridelala po informativnih izračunih?Meni je ECE zadnjič poslal malo bolj normalno informaticno ponudbo. 11kw SE po odbiti subvenciji 10050€.
kolk bi ti naj na leto takšna SE pridelala po informativnih izračunih?Meni je ECE zadnjič poslal malo bolj normalno informaticno ponudbo. 11kw SE po odbiti subvenciji 10050€.
To je z odbito subvencijo.kje si dobil za tak denar leektrano..? ker vsi ti tišijo v rangu 12k€ in več-.
Meni je ECE zadnjič poslal malo bolj normalno informaticno ponudbo. 11kw SE po odbiti subvenciji 10050€.
15 do 20 let si na nuli... potem pa delaš plus kao, če nič ne crkne, če nič ne podražijo in si zmislijo...
prodaš in uporabiš vso to elektriko? al jo šenkaš potem številke ne štimajo povsem.
no sej sem prej napisal da se je številka od 15 do 20 let očitno v zadnjem letu zmanjšala na 10 do 15, kar je seveda dobro... Večji ko si porabnik, prej se obrne, to je fakt.. Jaz sem mali porabnik in sem še vedno tam pri 15 , razen, (kar opažam) da se neha "varčevat" in postaneš potraten .... kar je pa spet stvar ekologije in filozofije.Zaenkrat je nimam še 1 celo leto. Imamo jo pol leta. Dimenzionirana je tako da ne bom šenkal niti 1 kW, morda jo bo potrebno še kaj razširiti. Kaj si mislil s prodati? Novi lastniki SE ne prodajajo več elektrike, je zgolj za samooskrbo. Prve elektrarne pa so imele take pogodbe da so prodajale. Številke sigurno štimajo drugače nebi nikjer v Sloveniji ali na svetu postavili sončno elektrarno.
Jaz jo dam čistit vsako pomlad. Imamo dejavnost, ki to zahteva. strošek sem tudi vkalkuliral in še vedno je na 6 let. 121kw na firmi in 15,6kw doma.
no sej sem prej napisal da se je številka od 15 do 20 let očitno v zadnjem letu zmanjšala na 10 do 15, kar je seveda dobro... Večji ko si porabnik, prej se obrne, to je fakt.. Jaz sem mali porabnik in sem še vedno tam pri 15 , razen, (kar opažam) da se neha "varčevat" in postaneš potraten .... kar je pa spet stvar ekologije in filozofije.
ne, na linku stane od 9k dalje, taka ki bi nam prišla v poštev, realni stroški ob dodatnih delih , kreda, obresti pa še kaj..sem napisal 10 k€, (pa verjetno se prenizek).. to je pač reala. Da ne bomo preveč kreativni. Sej to ravno tumbam za relativno male porabnike se zadeva cenovno ne obrne tako elegantno. Za velike pa.
no kolk misliš da bi me prišla investicija? pod 9 kilo zagotovo ne..si še vedno na 13 let če gre vse gladko.