So vsi kadilci tako arogantni?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Pred parimi meseci so naši bivši sosedje pod nami prodali stanovanje. Vselila se je družina, kjer kadijo.

In kaditi gredo po parkrat na dan na balkon, od koder se kadi direktno v hčerkino sobo. Hčerka je stara malo manj kot 3 leta in do njenega drugega leta smo bili 7x-krat v bolnišnicah zaradi bronhiolitisa, ker ima šibka pljuča.

Nekaj mesecev sem tole prenašal, prejle pa sem šel do njih, da se normalno pogovorim. Odpre mi ena teta in ko ji povem problem me vpraša, kje pa naj kadi? Rečem ji, da lahko kadi v svojem stanovanju.
In človek ne bi verjel, če ne bi slišal na lastna ušesa, ampak teta mi odgovori, da to pa ne, ker potem bo pa njen otrok moral dihati cigaretni dim.

Torej, da njen otrok diha njen cigaretni dim ni ok, da pa moja hčerka, ki ima težave s pljuči, (kar sem ji tudi povedal) diha njen cigaretni dim, pa je? To sem ji tudi povedal, da ne omenim, s kakšnim arogantnim glasom je odgovarjala, kar sem tudi pričakoval.
Nekaj je še nazaj govorila, na koncu pa rekla, da bodo zmanjšali na minimum.

Imam še kakšno drugo možnost razen tega, da računam na njihovo dobro voljo?

Edit: Aja, vmes mi je še omenila, da naj pač zapiram okna.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Kaj pa če ji predlagaš, da hodi kadit v kako drugo sobo z oknom? S kreteni je treba delovat v rokavicah in z največjim nasmeškom, da kaj dosežeš. Dvomim pa da obstaja kak člen, ki bi prepovedoval kajenje na oknu..

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala za nasvet! Če se ne bo izboljšalo, jim bom to naslednjič predlagal.

Sej jih popolnoma razumem, da je najbolj fino se vsesti na balkon in enega prižgati, vendar ne moreš to delati na račun drugega. Mah, sej jaz bi še potrpel, kljub temu, da nikoli nisem bil kadilec, dim takoj zavoham in mi zelo smrdi, ampak tukaj se gre za mojo hčerko.

Sem že pomislil, da bi zvečer poslal Roombo na čiščenje dnevne sobe, ampak nočem situacije poslabševati.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
....
Nekaj je še nazaj govorila, na koncu pa rekla, da bodo zmanjšali na minimum.
...
Edit: Aja, vmes mi je še omenila, da naj pač zapiram okna.

Ok, lahko je bila neprijazna in imela aroganten glas, ampak...

wtf pa si pričakoval? Če zanemariva njen nastop, je bil rezultat edini pričakovan. In, btw, če bi bil jaz tvoj sosed in bi kadil na balkonu, bi ti podal enak odgovor.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Torej si tudi ti mnenja, da zaradi razvade kadilca, , da je bolje, da kadilčev dim zastruplja mojega otroka , kot pa da ga diha njegov otrok?

Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Jah kaj pa naj naredijo, tudi če bodo kadili v sobi se bo dim valil ven. Sej mogoče so se tudi prejšnji sosedi odselili ker si preveč rombal.
Imej odprto okno takrat ko ne kadijo ponoči, dopoldne. Spet je opcija da je čez dan v drugi sobi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Nope, sem mnenja, da je bolje, da ga ne diha nihče. In kdor kadi naj gre pač kadit na balkon. Ker v blokih imaš resnično lahko problem, če folk kadi v stanovanju in potem lufta dim z odpiranjem vhodnih vrat (ker je pač pozimi mraz, kurjava pa draga). Poznam en tak primer
bonk.gif
Ali pa da kadijo travo, da smrdi cel blok. Evo, to je problem, tvoj je zgolj nevšečnost, rešitev pa ti je že podala soseda.

Ti si ji predlagal naj balkon zamenja za sobo. Seriously?

Zapri okno, fertik zgodba.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Lahko kadijo ali v kopalnici in vključijo ventilator, ali pa v kuhinji, pa prižgejo napo, ali pa gredo kaditi dol v park.
Prejšnji sosedje so se odselili na Švedsko, ker je oče tam dobil boljšo ponudbo za službo, kot je imel tukaj.

Seveda, lahko naredimo mi marsikaj, ampak zakaj se mora kvaliteta življenja poslabšati nam, če zaradi njihove razvade nočejo ogrožati zdravja svojega otroka?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ti si ji predlagal naj balkon zamenja za sobo. Seriously?

Ne, to je predlagal sdpa. Jaz sem ji predlagal, naj pač kadi v stanovanju. Sej to jim ne bi bil problem, če ne bi zaradi tega moral dim dihati njihov otrok. To so besede sosede.

Ne razumeš, v čem vidim problem? Problem je v tem, da zaradi njihove razvade nočejo, da trpi zdravje njihovega otroka, ampak, da pa zaradi tega trpi zdravje mojega otroka, ki ima mimogrede še šibka pljuča, pa je ok. Zaradi tega hodijo kaditi na balkon.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Ta dim se krepko razredči to vaše sobe. Bronhitis najbrž nima vzroka tukaj. V sobi pa gotovo precej smrdi, ker meni smrdi po dimu, ko se kadilec vrne s čika zunaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Res je in nisem napisal, da je vzrok bronhiolitisa v temu dimu. Oni so naši sosedje šele mesec ali dva, hčerka pa je stara skoraj tri leta, prvič pa je bil v bolnici pri 2.5 mesecev starosti, skupaj pa je bila 6 ali 7-krat. Sem nehal šteti. Ima šibka pljuča.

Jp, precej smrdi - takoj zavoham, ko prižgejo.

Kar mi ni všeč je ta njihov odnos češ, nočejo, da se njihov otrok zastruplja z njihovim dimom, ampak, da pa se moj, je pa ok.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Že to, ko so pred časom skenslali idejo, da bi prepovedali kajenje v stanovanjih, kaže na to, kakšen odnos imajo kadilci in splošna javnost o tem, zelo slabega.

Tako da žal kaj drugega nimaš za pričakovati. Lahko pa zbereš dovolj podpisov ostalih v bloki in pritisnete na njih. V končni fazi lahko privede tudi do tega, da se morajo izseliti, tako da je to kar močan instrument v vaših rokah.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne razumi me narobe, ampak poglej iz druge strani.

Tako kot ti, si tudi sosedje lastijo stanovanje, ki ima zaprte prostore (sobe) in odprti prostor (balkon). Nihče noče, da mu stanovanje smrdi po cigaretih. Edino logično torej je, da greš na čik "ven".

Ti pa pričakuješ, od sosedov:
- da ne uprabljajo lastnega balkona
- da uničujejo notranjo opremo in prostore zaradi tebe
...na račun tega, da boš lahko imel ti stalno odprta okna?

Žal je v blokih tako. Ne moreš imeti vsega, če je to edino, imaš še "srečo". Če bi kadili travo ali zganjali še kaj drugega... ok, bi lahko klical policijo, samo efekt bi bil pa vprašljiv?
Za to, bi šel pa jaz takoj nazaj v hišo (no, ko/če bo kdaj šansa). Ker s sosedi je vedno nek problem, blok je pač blok...

Lp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa zbereš dovolj podpisov ostalih v bloki in pritisnete na njih. V končni fazi lahko privede tudi do tega, da se morajo izseliti, tako da je to kar močan instrument v vaših rokah.

Kdo se bo izpostavljal za verjetno čisto lokalni problem. Pa, če ni čisto mini blok, jih težko nabereš dovolj v vertikali. Pa verjetno samo njega moti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
V bistvu če ima hči tako slaba pljuča je niti ni pametno izpostavljat zunanjim vplivom, torej ja, zapret okno in zračit ko nje ni v sobi. Domnevam da je to v mestu in tam je zrak na splošno zanič + v zraku je ogromno alergenov ki bi ji lahko škodili (astma).

To da se cigaretni dim takoj zavoha je pičkin dim (dobesedno) proti temu kar vse pride skozi okno pa ti ne vonjaš!

Nasvet je tak kot ga ne želiš slišat ... zapri okno, ko zračiš pa hči zapri v drug prostor in počakaj da se zrak v sobi stabilizira! Tako bo najbolje tudi zaradi raznih pelodov trav & dreves, smoga ipd. ki se pač ko enkrat pride v sobo počasi spusti na tla!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V temu delu Domzal je kar dober zrak, razen ce iz Ihana prinese vonj prasicjereje :)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Odisej ne, jih razumem. Kar pa ne razumem pa je odgovora, da zaradi tega da ne zastrupljajo svojega otroka, da je ok, da zastrupljajo mojega in to zaradi njihove razvade.
Vem, da se pac v bloku dela kompromise in na to sem se navadil, ampak ni mi pa ok njihov odnos, da mora zaradi njihove razvade trpeti zdravje mojega otroka zato, da ne trpi zdravje njihovega otroka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A aroganca je če kar takoj ne nehajo kaditi?
Ne vem, sem precej proti kajenju ampak glede na to, da si imel opravka z junkijem, si bil kar vljudno odpravljen.