SNEG!!!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
ne-ne-1.gif
pravila (naša in mednarodna) so glede tega tako stroga, da če ga je res bilo toliko bi šli pristajat v Maribor ali pa v Zagreb nikoli pa nebi pristali na Brniku ker bi zdrsnili s steze! No potem pa upaj, da ostane samo pri tem misliš, da si naši upajo to delat?
Snega ziher več kot 5 cm ni bilo nikjer! Ne na pisti in ne na ploščadi! Če se pravilno spomnim pravilnika je lahko na manevrskih površinah največ v katerem koli času sneženja 15mm ja milimetrov ne centimetrov snežne brozge, 20-25mm mokrega snega in 50 mm suhega snega.
Plugov imajo mislim, da 8 in ne to naše cestne ki si imena snežni plug skoraj ne zasluži ampak specialke dolge ene 20m najprej spluži do asvalta potem ima v sredi krtačo zadaj pa še fene, ki spihajo še tistih nekaj mm snega, ki se je mogoče obdržal.
Za njimi se pa vozi en Saab 9000 (mislim, da je pravilna cifra modela, saab je zihr), ki ima eno posebno kolo, ki meri stik z asvaltom in ko je premajhen... nepreklicno zaprejo pristajanje&vzletanje dokler ne uredijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Točno o pluženju in sabbu je bil včeraj prispevek v 24 kur se mi zdi.

Tudi jaz dvomim da ga je bilo 30 cm!
Lahko da včeraj zvečer sploh toliko še blo ni na brniku,
danes zjutraj ob 7 ga ima 40 cm. Še ljubljana ga nese. (44)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
ne-ne-1.gif
pravila (naša in mednarodna) so glede tega tako stroga, da če ga je res bilo toliko bi šli pristajat v Maribor ali pa v Zagreb nikoli pa nebi pristali na Brniku ker bi zdrsnili s steze! No potem pa upaj, da ostane samo pri tem misliš, da si naši upajo to delat?
Snega ziher več kot 5 cm ni bilo nikjer! Ne na pisti in ne na ploščadi! Če se pravilno spomnim pravilnika je lahko na manevrskih površinah največ v katerem koli času sneženja 15mm ja milimetrov ne centimetrov snežne brozge, 20-25mm mokrega snega in 50 mm suhega snega.
Plugov imajo mislim, da 8 in ne to naše cestne ki si imena snežni plug skoraj ne zasluži ampak specialke dolge ene 20m najprej spluži do asvalta potem ima v sredi krtačo zadaj pa še fene, ki spihajo še tistih nekaj mm snega, ki se je mogoče obdržal.
Za njimi se pa vozi en Saab 9000 (mislim, da je pravilna cifra modela, saab je zihr), ki ima eno posebno kolo, ki meri stik z asvaltom in ko je premajhen... nepreklicno zaprejo pristajanje&vzletanje dokler ne uredijo.
Da se ne bova prepucavala, evo slikce. Računaj, da je so fantje spredaj pred avionom na hitro odmetali, se pa lepo vidi pod krili (tam kjer un v rumenem jopiču stoji). Sem šel pogledat zadaj, pa je bilo snega za (nisem imel metra s sabo, sorry) okoli 10 cm (tistih 30 sem pretiraval, sem si šel zdajle ven pogledat in nekaj primerljivega izmerit, sorry) - lepo preko gležnja. Ko nam je un kazal, kam naj zavijemo, sta pilota majprej debelo gledala, če resno misli, ker je bil popoln celec, potem pa pač zavila tja. Splužena je bila ena sama špura na ploščadi (z dovozne steze na kranjskekm koncu piste, ki je bila poleg steze tudi edina splužena. Pilotka se je potem samo smejala, kopilot pa je rekel, da česa takega še ni videl ... Pa tule na slikci je malo manj snega, kot ga je bilo sredi ploščadi, ko smo rili do parkirne pozicije ... Tam je kangoojeva guma čisto izginila pod snegom, šele feltna se je videla, kar pomeni, da ga je bilo ziher 15 ...
Krožili smo zato, ker je bil torni količnik steze preslab in so se matrali porihtat. Če ne bi, bi morali v Trst (ne v Mb, ker ni bil zrihtan in ne v Zg, ker ni v Schengenu) ... Steza je bila sicer popolnoma bela, ampak je bil potem ob zaviratnju grip kar OK (sem potem doma METARje pogledal, pa je bil koeficient okoli 0,6).
839386-09012010370.jpg

Priponke

• 839386-09012010370.jpg
    839386-09012010370.jpg
    34,4 KB · Ogledi: 136
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Sem se pa danes tipkal z nekom iz zimske službe, ki je bil včeraj v službi. Smo imeli srečo, so v kontroli hoteli letališče že zapret, pa so jih iz zimske prepričali, naj jim dajo še malo časa in so vsaj pisto in glavni dovoz uspeli porihtat ... Čisto vsi plugi so bili na ful na stezi in dovozih. In ja, na ploščadi je bilo senga več kot po predpisih, mi je potrdil ...
Jebiga, za take razmere imajo premalo plugov ... In to na enaem dražjih letališč (po taksah oz pristojbinah).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Saj tudi AM je ena izmed dražjih revij sploh če jo primerjaš s kakšno konkretno tujo /glede na vsebino recimo
wink-1.gif
).
Pa ne me narobe razumet. (razumi kot naklado/promet, + tega se na brniku najbrž kak evro dodatno porabi za kakšne stvari ki jih ne bi bilo treba...
wink-1.gif
, kot v večini "državnih" podjetjih v zadnjem času)

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Seveda, za tudi Heathrow lahko igra na karto ekonomije obsega, kar se tiče nižanja stroškov. Še vedno pa lahko dvigne takse nad stroškovno naravnano ceno, torej lahko s tem kuje konkreten dobiček, pa je vseeno cenejši od manjših letališč.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Menda je logično, da je avtocesta zaprta, gasilci pa probajo kaj reševati (pa jim ni ratalo). Saj če pogledaš slike na linku, boš našel nadaljevanje (ali pa predhodnico):

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Menda je logično, da je avtocesta zaprta, gasilci pa probajo kaj reševati (pa jim ni ratalo). Saj če pogledaš slike na linku, boš našel nadaljevanje (ali pa predhodnico):
Kaj je to... avtocesta čez fižolovo polje?
bonk.gif

Sem mislil, da imajo švabi vsaj 3 steze na smer, pa vidim, da so isti loleki kot mi po Prekmurju. Dve stezi, še to malo bolj ozki, levo desno polja in močvirje.
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
bonk.gif

Sem mislil, da imajo švabi vsaj 3 steze na smer
Ponekod že, ne pa povsod. Imajo kar dosti teh fižolovih, čeprav so že starejšega datuma. Zato pa jaz pravim, da nimamo ravno najslabših cest na svetu, pa noben noče verjeti.
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
bonk.gif

Sem mislil, da imajo švabi vsaj 3 steze na smer, pa vidim, da so isti loleki kot mi po Prekmurju. Dve stezi, še to malo bolj ozki, levo desno polja in močvirje.
crazy1.gif
V nasprotno smer gre sigurno kak stardec iz SLO...