Sneg 2025/2026

mistique

Guru
16. jun 2009
15.240
2.770
113
Emona / Carnium
V bivaku Luca Vuerich najdeš kar nekaj hrane. Če imaš gorilnik si pozimi še pašto lahko skuhaš. Prižgeš dišečo palčko, igraš družabne igre...Se mi zdi, da v večini naših ni čisto tako.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.993
663
113
43
povsod malo
Še nihče ni v enem tednu umrl od lakote.
Voda pa je.
Ali?
Če boš jedel sneg lahko umreš. Res. Krči in driska.
S tistimi svečami pa počasi topiš sneg če so.
Bivaki so namenjeni točno temu kar se dogaja sedaj. Te preseneti vreme prebivakiraš v bivaku dan, dva in greš dol v dolino, ko se izboljšajo razmere.
Jaz nisem že nekaj časa bil v nobenem sploh poleti je to brezplačni vikend za papučarje.
Pojejo in popijejo vse pustijo pa nič. Nenapisano pravilo je da več prineseš kot odneseš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.169
17.688
113
Pa ga mogoče imaš (produkt)? Sprašujem (skrajno štorasto).
Hehe... Res je bilo malce štorasto saj tvojega pisanja nisem dojel kot dejansko poizvedovanje ampak saj nima veze. In ja, morda pa imam (produkt). Veliko je odvisno od tega kaj ti kot interesent pričakuješ od takšnega zavarovanja v smislu ali ciljaš na poplačilo stroškov do katerih je prišlo zaradi tvojega nespametnega ravnanja in/ali (še) kaj drugega in v kolikor je tu odgovor "da" potem se v bistvu meniva o zavarovanju odgovornosti zasebnika kar obstaja na SLO trgu, ima kar široko kritje in je običajno v paketu skupaj z zavarovanjem hiše, zavarovalne vsote pa se načeloma vrtijo tam do 100.000€. Druga (tudi že obstoječa) možnost se pa nanaša izključno na plačilo stroškov reševanja izključno v tujini iz naslova turističnega zavarovanja oz. zavarovanja stroškov zdravstvljenja v tujini pri katerem imajo nekateri ponudniki na SLO trgu še posebno dodatno postavko za plačilo takšnih stroškov kjer pa se načeloma pogovarjamo o zavarovalni vsoti tam do 50.000€.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.232
287
83
Če boš jedel sneg lahko umreš. Res. Krči in driska.
S tistimi svečami pa počasi topiš sneg če so.
Bivaki so namenjeni točno temu kar se dogaja sedaj. Te preseneti vreme prebivakiraš v bivaku dan, dva in greš dol v dolino, ko se izboljšajo razmere.
Jaz nisem že nekaj časa bil v nobenem sploh poleti je to brezplačni vikend za papučarje.
Pojejo in popijejo vse pustijo pa nič. Nenapisano pravilo je da več prineseš kot odneseš.
Jaz, ko sem pred leti še hodil v hribe, sem prenočil kar v nekaj bivakih. Recimo pod Grintavcem, kamor smo šli iz Kokrškega, itd... pa kolikor se spomnim je bil tam samo pograd in deke. Itak je vsak s seboj imel še spalko. Kljub temu, da smo hodili poleti.
Ne vem, a so se zdaj toliko modernizirali, da tam najdeš tudi hrano in pijačo? Vsaj tako sklepam iz tvojega posta.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.843
847
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.822
8.077
113
pri taščici
Zakaj Slovenci tako zavzeto naročamo evropske kartice ZZZS, sklepamo razna turistična zavarovanja za tujino (pa ni treba da izzivamo v takih razmerah) itd.
A tujci tega ne poznajo?
Resimo jim življenje, spustimo jih ko placajo reševanje. Al sami osebno ali pa z neko zavarovalno polico.
Iz Turčije te tudi ne spustijo ,dokler na meji ne placas vseh radarjev ki so te poslikal. Baje.
Nejateri za Kosovo placujejo neko zavarovanje v vrednosti skoraj 100€.
V cem je fora ne vem.
Jaz poleti nisrm nic placal (za EV iz albanije v Kosovo). Sem pa dobil na meji nek "insurance paper". (Soloh nisem pogledal, s pronetno sem moral iti v kontejner po papir)

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.993
663
113
43
povsod malo
Jaz, ko sem pred leti še hodil v hribe, sem prenočil kar v nekaj bivakih. Recimo pod Grintavcem, kamor smo šli iz Kokrškega, itd... pa kolikor se spomnim je bil tam samo pograd in deke. Itak je vsak s seboj imel še spalko. Kljub temu, da smo hodili poleti.
Ne vem, a so se zdaj toliko modernizirali, da tam najdeš tudi hrano in pijačo? Vsaj tako sklepam iz tvojega posta.
Včasih se najdejo kakšne ribje konzerve in instant juhe sam tega je zelo malo. Jaz sem vedno pustil frutabele pa čokolado (ni potrebe po kuhanju) pa 1l vode.
Zdaj je bivak izgubil tisto svojo primarno funkcijo in je zastonj vikend za nekatere.

Podobne teme