Poškropi z štrjafiksom (vodno meglico) kar je nezaščitenega, da se naredi ledena prevleka čez, sam sedaj je verjeto pretoplo....A če je sadno drevje že zacvetelo in je gor sneg, je še smiselno kakšrnokoli ovijanje kot dodatna zaščita pred mrazom/zmrzaljo ali bolj ne?
grdo
Žal beležimo rekordno nizke temperature za april. Slovenijo je s tem prizadela ena najhujših pozeb do zdaj.
V mraziščih na jugu Slovenije se je ohladilo tudi pod -20 °C. V Retjah temperatura zraka trenutno znaša -25,8 °C! Marsikje na Notranjskem se je ohladilo pod -10 °C. Na Blokah, v Zadlogu in na Babnem polju do -20 °C! Drugod po državi se najnižje jutranje temperature gibljejo med -3 in -8 °C. Mrzlo je tudi na obali. V Portorožu se je ohladilo do -2,2 °C!
Daj ne kliči hudiča še dodatno, meni se ne da več dreves okol prenašat... Tudi minus je napovedan in držim pesti, da se napovedi še spremenijo vsaj rahlo na boljše.
od 4500 evrov na hektar so rekli po TV + žblj pogoji od tega da si kmet pa do tega da ti je sadovnjak ne vem koliko % prihodkov. Ni to za nas male, ko imamo po par jablan, da svoj jabk ješ pozimi.kwa pa če bi zavaroval vse skupaj
Jablane so po moje ok, tudi grozdje vsaj pri nas na Štajerskem ni dosti dobilo. Slive, češnje, marelice so po moje za letos končale Tudi orehi so po moje za dve leti nič, ker so pri nas že imeli cvete zunaj pa tudi letošnji nastavki za plodove so zunaj.od 4500 evrov na hektar so rekli po TV + žblj pogoji od tega da si kmet pa do tega da ti je sadovnjak ne vem koliko % prihodkov. Ni to za nas male, ko imamo po par jablan, da svoj jabk ješ pozimi.
Meni je požgalo sibirske borovnice, ki so no iz sibirije in bavarski kivi... jablan sploh ne upam pogledat. Cvetele sicer še niso...
No, take stvari bi morala subvencionirat država (regulirane zavarovalne premije in zaščitne ukrepe) ...od 4500 evrov na hektar so rekli po TV + žblj pogoji od tega da si kmet pa do tega da ti je sadovnjak ne vem koliko % prihodkov. Ni to za nas male, ko imamo po par jablan, da svoj jabk ješ pozimi.
Meni je požgalo sibirske borovnice, ki so no iz sibirije in bavarski kivi... jablan sploh ne upam pogledat. Cvetele sicer še niso...
Prej je bilo po TV. Največji pridelovalec jabolk na Gorenjskem sadovnjak Resje, ki ima letno 700 ton jabolk zaradi prevelikih stroškov in birokracije ni imel oroševanja. Uničenih najmanj 80% vsega.No, take stvari bi morala subvencionirat država (regulirane zavarovalne premije in zaščitne ukrepe) ...