SNEG!!!

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Optimist. Decembra 2012 bo vsega konec...

Datum, ura....
17758-icon_confused.gif

Mam še ene par reči za porihtat pa da vem kok cajta še mam
grims-1.gif

Nazaj na temo; Jst mam tega snega polhn organ
cry12bpy.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Malo off (nima veze s snegom):

Prejle sem klical domov (Goriška) in baje vladajo izredne razmere. Pri nas je odkrilo streho, odtrgalo okno z bajte, potrgalo kabelske/električne kable, razbilo šipo od avta ... Sosed je tovornjak zvezal okrog avtobusnega postajališča, drugemu je ciprese porilo iz zemlje, etc. Vsi so doma po hišah, iz vseh šol so klicali, da pouk odpade ... skratka, kaos.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ravno gledam gasilce .
bonk.gif

Očitno jo je tokrat najbolj najebala Nova gorica. V Ajdovšni in Vipavi so nepremičnine in premičnine bolje pripravljene na tak veter.

Ti želim čim manj škode.
frown-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Hja, v Novi Gorici je bilo precej pestro ja, ker tam ponavadi ni tako močne burje. Sam sem sicer nekoliko bližje Novi Gorici kot Ajdovščini, imamo pa burjo ekvivalentno Ajdovščini oz. včasih še hujšo, tako da smo kar dobro pripravljeni na njo ... sicer pa, kar sem govoril, domači ne pomnijo tako močne burje kot je bila tale.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaki zakompleksani loleki od moderatorjov so pa na Zevs-u, to pa svet ni videl.
hysterical-1.gif

Prej budale. Sej jim ne zamerim, ker tak niso sami krivi, če so na horsu. So pa res neki zaščitniki ARSOTA. tako da bognedaj, da kdo kaj o Arsotu napiše.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ceste pa obup, spodaj zmrznjeno zgor sneg, prava drsalnica, jaz sem samo po mojo šel na šiht pa domov, nič ni dans več z avtom za vozit

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
še vedno je zima...... zato naj lepo sneži.... še bolj! še močneje! še dalj časa! paaadaaaaaj snegec moj :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
kar pestro je po cestah zdele po LJ.
Kljub zimskim gumam je treba malo paziti.
POpoldne sem vozil v koloni po obvoznici 20-30
bonk.gif

Čez barje se je končno malo odprlo da je šlo tja proti 60-80

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
bonk.gif

No, jaz sem šel od Golovca do odcepa Sneberje cca 100 (ob 15h). Seveda po voznem pasu (pa nisem bil edini!). Na prehitevalnem so vozili cca 60 ali manj.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Malo off (nima veze s snegom):

Prejle sem klical domov (Goriška) in baje vladajo izredne razmere. Pri nas je odkrilo streho, odtrgalo okno z bajte, potrgalo kabelske/električne kable, razbilo šipo od avta ... Sosed je tovornjak zvezal okrog avtobusnega postajališča, drugemu je ciprese porilo iz zemlje, etc. Vsi so doma po hišah, iz vseh šol so klicali, da pouk odpade ... skratka, kaos.

Glede na spodnjo lestvico ni bilo sile
wink-1.gif

PRIMORSKA LESTVICA JAKOSTI VETRA

GLIH DE DHNE: DO 50 km/h

DIHA : 50-70 km/h

MLČK ULEJČE : 70-90 km/h

ULEJČE : 90-100 km/h

VEJTRČ : 100-120 km/h

NEJ HUDGA : 120-150 km/h

PIHA : 150-200 km/h

izdelal:
meteorološki inštitut
Marjana Poljšaka,
(Wajdušna)
v sodelovanju s
Sončno Upravo RS
(Žabarija)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
MERTIVE VETRA V AJDOVŠČINI (AJDOWŠNA)

30 km/h - se smatra kot "popolnoma mirno". Drevesom se ne ljubi niti premakniti listov.
40 km/h - drugje po Sloveniji ljudje zapirajo okna. V Ajdovščini veter upihne nekaj regratovih lučk.
50 km/h - Drugje po Sloveniji se ljudje držijo za kape da jim jih ne odnese. V Ajdovščini odprejo vsa okna in vrata da se malo prezrači.
60 km/h - Ajdovci se odpravijo na sprehod in uživajo v ljubki sapici. Tujce po cesti že zanaša med hojo.
70 km/h - Drugje po Sloveniji spravljajo avte v garaže in zapirajo polkna. Ajdovci dajo ven sušit cunje.
80 km/h - Ajdovci pošljejo otroke malo ven da se "preluftajo".
90 km/h - Drugje po Sloveniji prevrača smetnjake in razbija šipe. Ajdovci začnejo prižigati cigarete z vžigalico med dlanmi.
100 km/h - Drugje po Sloveniji radii in televizije panično opozarjajo pred vetrom. Ajdovec se pelje na panoramsko vožnjo po cesti proti Podnanosu in se smeje prevrnjenim kamionom.
120 km/h - Drugje po Sloveniji lomi drevesa in uničuje pridelke. Ajdovci se veselijo ker jim ni treba pometati.
150 km/h - Drugje po Sloveniji odkriva strehe in lomi ostrešja, drevesa pa izruje s koreninami vred. Ajdovci počasi zaprejo okna.
180 km/h - Drugje po Sloveniji: razglašena je splošna naravna katastrofa, gasilci in civilna zaščita iz vse države hiti na pomoč ljudem s podrtimi hišami. Ajdovcem ni jasno zakaj tako komplicirajo.
200km/h - V Ajdovščini polomi nekaj vej in odnese kak korec s strehe. Drugje po Sloveniji grejo smrtne žrtve v tisoče.
300 km/h - Drugje po Sloveniji: popolno uničenje, mesta so zravnana z zemljo. Ajdovci rečejo: ej, ma dns pej piha!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
bonk.gif

No, jaz sem šel od Golovca do odcepa Sneberje cca 100 (ob 15h). Seveda po voznem pasu (pa nisem bil edini!). Na prehitevalnem so vozili cca 60 ali manj.
No potem sva bila istočasno na isti cesti samo v drugo smer. Sem tudi jaz že mislil od litijske potegnit po kamion pasu proti golovcu, ker je le ta bil prazen. Nekateri so imeli jajca (če bi policaji jih videli sem prepričan da bi jih spravili na rob in jim dali prehitevanje po desni)
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:

Marš s tem belim govnom
bonk.gif

Se strinjam.

še aktualen horoskop:

Oven : Danes boste trmasto odmetavali sneg

Bik : Danes boste divje odmetavali sneg

Dvojcek : Danes boste dvojno odmetavali sneg

Rak : Danes boste odmetavali sneg do morja

Lev : Danes boste rjoveli na odmetavajoč sneg

Devica : Danes boste prav nič nedolžno odmetavali sneg

Tehtnica : Danes boste odmetavali sneg na vse strani

Skorpijon : Danes boste strupeno odmetavali sneg

Strelec : Danes boste streljali sneg in še malce odmetavali

Kozorog : Danes boste rovarili in odmetavali sneg

Vodnar : Danes boste odmetavali vodo in sneg

Ribi : Danes boste odmetavali in plavali v snegu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
no kočevje ga ima kot normalno ležeč kraj največ 53 cm.
Se pravi se niso veliko zmotili.
Me pa zanima koliko ga imajo Delnice pa mogoče še malo nižje.