smiselnost toplotne črpalke zrak-voda

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Za vrata bo dovolj višine, saj bom prišel na isto višino kot sedaj. Če pa dvignem še za centimeter pa ne bo nič narobe hodilo.

Za stiropor ne verjamem da bi vsega uničil. Sem že rezal in štemal estrih za predelne stene, pa sem bil presenečen kako dober je še. Če bo pa kaka plata šla se bo pa že novo kupilo.

Napeljava talnega gretja pa me bo dražje koštala od radiatrorskega za okoli 2.000 €.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Verjemi, da ti denarja za talno ne bo žal.

Poleg tega lahko računaš, da ti radiatorji tudi zavzamejo nekaj kvadratnih metrov (ali pa vsaj omejijo uporabo). Koliko si dal za kvadratni meter veš sam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Ssj vrata ni noben problem spodaj odžagat.
o kaksni visini se pogovarjava? Cm ali dva res ni problem, pri vec pa znas v kasnih naletet na satovje. Pa tudi vrat pri vec cm se bodo znizala, in potem se bo "pol" ljudi klanjalo, sploh ce so ze sedaj mogoce nizka

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik terezijslo pravi:
Katere toplotne črpalke so najboljše? Je to toplotna črpalka zrak voda, voda voda, zemlja voda?

Kateri avto je najboljši? Karavan, enoprostorec, SUV, kabrio...?

Vse je odvisno od možnosti, ki jih imaš. Še "najslabša" je varianta zrak voda (je pa najcenejša). in za veliko zadev čisto OK. Verjetno bi za sebe izbral prav to.