Službeno vozilo za trgovskega potnika

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Kratkoročno jih verjetno je, dolgoročno pa ne. Prejšnji avti so bli na operativni lizing, kar lepa cifra njih, zato ustrezen popust, serivisi, gume, vse všteto v ceno. Fiksen strošek in to je to, na 3 leta so prihajala novi. Zdaj so kupil ta jajca in amortizacijska doba je deset let. Zanimivo bo videt, kako bodo to vzdrževal, ko bo mel vse prek 400 tisoč kmjev po petih letih, pa že zdaj ne stoji ravno dobro skupaj.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
dusterja nisem vozil, ampak v scoutu se mi je sedež zdel korekten. tako nekako, kot v loganu. Ampak seveda so tukaj tudi osebne preference precej pomembne.

Koliko km naredi potnik je tudi zanimivo vprašanje, če jih naredi nekaj tisoč na teden, je vsaj v sloveniji nekaj hudo narobe z organizacijo.
smile-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
meni tudi, katastrofa od neudobnosti. udobje na ravni budget avta za 10k. ampak je premium, jo, baby uberwagen, jo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, seveda, solidno za ta denar. Samo računaj, da naredi potnik nekaj tisoč kilometrov na teden in ne enkrat na dopustu v tretjem svetu, zato pameten delodajalec gleda tud mal na to, kako potnik sedi v avtu.

Mi smo bli primorani šaltat iz Scoutov na Dusterje. Enmu s fetišem na Dacie se je pač zdel logični preskok, ker je pač moten. V Scoutu si komot naredil 400 kilometrov in potem tistih nekaj brezpotja. Duster je za brezpotje odličen, sam tistih 400 kmjev trpiš. Bukselj ki mu je to padlo na pamet seveda sedi v pisarni in se mu smeje, ker je kao prišparal.

He, he. Enega takega smo imeli v firmi, ki nam je namesto karavana zrihtal kangooja... Seveda ga že dolgo ni v firmi, ful se sekira
grin1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
ne vem, kaj delate in komu je padlo na kraj pameti, da rabijo terence za potnike?

kar se pa tiče primerjave scout in nek lodgy, pa ne vidim orto razlike v udobnosti sedenja. odvisno od osebnih preferenc.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Če se že nabija vsepovprek.....Potnik ponavadi rabi 1 sedež in prostor za aktovko. To pomeni da kar se prostora tiče bi bil smart več kot dovolj, ampak ker se je treba peljat še kam dlje kot iz šiške v zalog se vzame nekaj v velikosti octavie z dizel motorjem. Po petih letih in 300k je avto iztrošen, zato se ga zamenja za novo octavio. Vse ostalo je kompliciranje in smetanje dlakavog qrca.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če se že nabija vsepovprek.....Potnik ponavadi rabi 1 sedež in prostor za aktovko. To pomeni da kar se prostora tiče bi bil smart več kot dovolj, ampak ker se je treba peljat še kam dlje kot iz šiške v zalog se vzame nekaj v velikosti octavie z dizel motorjem. Po petih letih in 300k je avto iztrošen, zato se ga zamenja za novo octavio. Vse ostalo je kompliciranje in smetanje dlakavog qrca.
za 1 sedez in prostor za aktovko je rapid cez glavo, ce ze nujno rabi baby uberwagen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
ne vem, kaj delate in komu je padlo na kraj pameti, da rabijo terence za potnike?

kar se pa tiče primerjave scout in nek lodgy, pa ne vidim orto razlike v udobnosti sedenja. odvisno od osebnih preferenc.
Mi rabimo vsaj približno terenski avto, samo za cca 3 km od 500 na furo. Scout je bil odličen kompromis.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Ne vem, koliko vas je od teh, ki ste pametni veliko po terenu. Ko si enkrat štiri od petih dni v avtu, je hitro pomembno s čim se voziš. Sam bi dal tega, ki si je smislil Dacio mal na teren, da bo videl, kaj je cesta. Direktorju, ki je to odobril se itak fučka, on fura Audija.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
leta 98 sem bil v taksiju. delalo se je 10k mesečno. mnogo vectr, aster, r19 celo, pa kia clarus, sephia...pa je šlo.

o daci ne vem nič, bi pa raje vzel njo kot octavio, ki mi je znana.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Naj avtor raje pove kake relacije in kakšen cenovni okvir. Dobrih 10k dacia, kak c-elyse. okoli 15. megane, partner, berlingo, kangoo. kak evro zraven rapid, čez 20K kak golf, glede na to da je cena enaka kot za škodo.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Lej, js delam 3000 mesecno s xsaro picasso. Meni je orto udobna, ne menjam za nic.

Je pa udobje stvar preferenc. Meni je bil logan prav zgledno udoben recimo. Octavia mi je topogledno polom, pa se pocutis se kot tazadn slovenski kmetavz, ki je uspel napraskat samo za baby passata. Ce bi ze tle nekje, pa scout, pol bi seata vzel vsaj haha.

Kot sem ze jaz enkra trekel, pa kot je nekdo pred mano, najprej relacija, potem cenovni rang, pa vidimo.

Sicer afaik ma volkswagen precej nenadjebljuve poslovne najeme....

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.953
2.256
113
Teren cela slovenija, cena 15000+- nekaj 100 je pa stvar taka da bo kar potrebna n1 homologacija