Služba za 2500 - 3000 Eur v Sloveniji

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Očitno se družiš z napačnimi podjetniki, ali pa te vsi nategujejo na veliko... Sem pa tudi opazil, da nekako ne diferenciraš (sposobnih) samozaposlenih in tistih, ki delajo za nekoga. Pri drugem je zgornja meja tam, kjer pač je. Pri prvem je pa omejitev le nebo... Da sem jaz s.p., ki ima na koncu meseca 1000€ plusa, rajši vse skupaj zaprem in grem delat za nekoga.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. delavec dela v veliki firmi. gradbeni. ima že mnogo let delovne dobe. plača z vsem je 700€, da si ne bomo delal utvar. ker dela nadure pade zraven še 500€. model je priden in sposoben in pri preverejenih ljudeh pofuša. večinoma so to prijatelji šefov, prijatelji, prijatelji prijateljev. pri meni je delal za 6€ na uro, pri prijateljih od prijatelja in šefovih prijateljih dela za 15€ na uro. pač dela čez teden od 7 do 20-21, vikendi podobno. plačo zračunaj sam.

2. kermaičar. kvadrat je bil 3500 od tega je 2500 nekje materiala. po njegovih besedah, kar je pa mal tko, gled ena to, da najdeš keramičarja, ki dela za 2500. lahko bi pa računal koliko je točno tega. položil je 50 kvadratov z obrobami vred v treh dneh.

3. bagerist. njegov bager je 14k€. ura šaflanja 21, pikiranja 25€. cena za prijatelja. pa spet računaj.

4. električar. 2000 na uro, pa ni bil super vešč oz je bil sam. drugače 2500-3000 prideta dva in sta trikrat hitrejša.

5. vodovodar. cel objekt so delal 13€ na uro. ko je prišel en pofušat za par ur je bilo 25€ ura.

daleč najlepše je, da delaš pri nekom, potem imaš pa še svoj fuš. penzija zavarovanje urejeno, lahko si tudi kaj sposodiš ali 'sposodiš' od orodja in materiala in t je to. za na svoje pa že rabiš imet posla.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj govorite vsi o nekih 700-800€ v gradbeništvu. Sem vam reku, da je to uradno, skoraj polovica denarja se plača delavcu na roke.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Očitno se družiš z napačnimi podjetniki, ali pa te vsi nategujejo na veliko... Sem pa tudi opazil, da nekako ne diferenciraš (sposobnih) samozaposlenih in tistih, ki delajo za nekoga. Pri drugem je zgornja meja tam, kjer pač je. Pri prvem je pa omejitev le nebo... Da sem jaz s.p., ki ima na koncu meseca 1000€ plusa, rajši vse skupaj zaprem in grem delat za nekoga.

Eto tole sem tud hotu povedat....s.p ali delavec velka razlika.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik softi pravi:
1. delavec dela v veliki firmi. gradbeni. ima že mnogo let delovne dobe. plača z vsem je 700€, da si ne bomo delal utvar. ker dela nadure pade zraven še 500€. model je priden in sposoben in pri preverejenih ljudeh pofuša. večinoma so to prijatelji šefov, prijatelji, prijatelji prijateljev. pri meni je delal za 6€ na uro, pri prijateljih od prijatelja in šefovih prijateljih dela za 15€ na uro. pač dela čez teden od 7 do 20-21, vikendi podobno. plačo zračunaj sam.

2. kermaičar. kvadrat je bil 3500 od tega je 2500 nekje materiala. po njegovih besedah, kar je pa mal tko, gled ena to, da najdeš keramičarja, ki dela za 2500. lahko bi pa računal koliko je točno tega. položil je 50 kvadratov z obrobami vred v treh dneh.

3. bagerist. njegov bager je 14k€. ura šaflanja 21, pikiranja 25€. cena za prijatelja. pa spet računaj.

4. električar. 2000 na uro, pa ni bil super vešč oz je bil sam. drugače 2500-3000 prideta dva in sta trikrat hitrejša.

5. vodovodar. cel objekt so delal 13€ na uro. ko je prišel en pofušat za par ur je bilo 25€ ura.

daleč najlepše je, da delaš pri nekom, potem imaš pa še svoj fuš. penzija zavarovanje urejeno, lahko si tudi kaj sposodiš ali 'sposodiš' od orodja in materiala in t je to. za na svoje pa že rabiš imet posla.

Ampak ali je to sploh način delat cele dneve.

Totalna bedarija...seveda, da imaš dobrih 1500 evrov, ampak od 7 do 10 zvečer je to način, kje so otroci, prosti čas, ga nimaš.
stupid-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kaj govorite vsi o nekih 700-800€ v gradbeništvu. Sem vam reku, da je to uradno, skoraj polovica denarja se plača delavcu na roke.

To je tud res. Delvcu ponavad dajo min.plačo zaradi dohodnine in davkov, ostalo pa an roke, ampak na roke dobiš veliko več.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Po internetu se ljudje vse zmišljejo ni kaj za rečt.
Cele dneve, delo kot mizar, monter plača na mesec 1000 evrov.
Tako, da vi kr nabijajte neke velike vsote, sam folk vam itak ne bo vrjel.
Cele dneve, gradbeništvo plača okoli 1000 evrov.
Delo kot mehanik težke mehanizacije 8cev dan) plača 1200 evrov
Tesar, delo na strehi cele dneve plača max 1400 evrov (tempo max.)
Še kaj

Fantje moji, debata pri strojnikih (link višje) bolj ustreza vprašanju, kot pa zgoraj navedena dela.

Vprašal sem kaj moraš znati, ne česa moraš biti vešč.

Pri naštetih poklicih: mizar, tesar, mehanik; bolj šteje pridnost, in pa veščina - bolj vešč mizar bo več dela dobil... Pridnost se podrazumeva, moje vprašanje je bolj v smeri - v kaj (katero nišo) bi danes vložil 2-3 leta časa in se naučil , da bi normalno lahko to svoje znanje uporabil pri nečem, kar lahko prodam delodajalcu za 3000.

Torej: ali so to jeziki, ali je to znanje xyz programskega jezika, ali je to poznavanje GPRS tehnologije...?

LP P

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
oracle, sql, db administrator, podatkovna skladišča.

odličen delavec, 1500 začetek. na gor se da na 2000 za šalo malo, 2500 z veliko dela, ne samo znanja, 3000 je že vodenje skupine.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kaj si ti še vedno pri tolarjih, al kaj maš to neke cifre
confused-1.gif

sicer pa, žajfa me veseli da si končno skapiral da je ogromna razlika če delaš pri kom, ali sam za sebe. Tisti veliki zneski so seveda pri samostojnih mojstrih, vse ostalo je blo tak tak, služi se predvsem z nadurami.
Velik biznis je izposoja gradbene mehanizacije, če se znaš pristavit h koritu.
Bager komot uvališ za 40€ na uro recimo.
Vem za par takih tipov ki to posojajo, tudi delavce. Imajo vsi po vrsti dnara da glava peče. Večina je pametna in dnar naprej obrača.
Pri strojnikih pa je tak, ker pač mam to pred okami vsak dan.
2 firme: ena svetovno znana multinacionalka, druga škrtarska domača.
pri prvi strojnik potegne 800-900 osnovne, + malica (malo pod 6€ na dan + 0,7 za vsako uro nad 8 ur), + nadure (plačana vsaka minita), potegne tudi do 1800€. No pri tej cifri to pomeni da je na bagerju od 7-7, tudi sobota, mogoče še par ur v nedeljo, To je v primeru ko je res sila. Ampak, tip je na bagerju skoz nasmejan
grin1.gif

Tadrugi, ki dela zraven njega, mu škrtarski šef iz štajerske prestolnice odtegne vse kar se da, plačuje mu kolko se le da minimalno. No, ker je bil res priden, mu zraven 600€ osnove, še rukne malco po 3€ na dan zraven in 90€ nagrade. Nadur mu seveda ne plačuje. Dela pa isto kot taprvi. Ni potrebno poudarit da mu gladko dol visi kaj dela in kako dela, zagrenjen v nulo. Dela so temu primerno opravljena.
Hočem povedat da v gradbeništvu ni po defaultu dnarja vsepovsod, da pa se z lahkoto dosti zaslužit če si priden in se malo znajdeš
Žajfa ti pa očitno poznaš bolj neke lokalne pijančke, ki se gredo v prostem času gradbeništvo

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kaj si ti še vedno pri tolarjih, al kaj maš to neke cifre
confused-1.gif

sicer pa, žajfa me veseli da si končno skapiral da je ogromna razlika če delaš pri kom, ali sam za sebe. Tisti veliki zneski so seveda pri samostojnih mojstrih, vse ostalo je blo tak tak, služi se predvsem z nadurami.
Velik biznis je izposoja gradbene mehanizacije, če se znaš pristavit h koritu.
Bager komot uvališ za 40€ na uro recimo.
Vem za par takih tipov ki to posojajo, tudi delavce. Imajo vsi po vrsti dnara da glava peče. Večina je pametna in dnar naprej obrača.
Pri strojnikih pa je tak, ker pač mam to pred okami vsak dan.
2 firme: ena svetovno znana multinacionalka, druga škrtarska domača.
pri prvi strojnik potegne 800-900 osnovne, + malica (malo pod 6€ na dan + 0,7 za vsako uro nad 8 ur), + nadure (plačana vsaka minita), potegne tudi do 1800€. No pri tej cifri to pomeni da je na bagerju od 7-7, tudi sobota, mogoče še par ur v nedeljo, To je v primeru ko je res sila. Ampak, tip je na bagerju skoz nasmejan
grin1.gif

Tadrugi, ki dela zraven njega, mu škrtarski šef iz štajerske prestolnice odtegne vse kar se da, plačuje mu kolko se le da minimalno. No, ker je bil res priden, mu zraven 600€ osnove, še rukne malco po 3€ na dan zraven in 90€ nagrade. Nadur mu seveda ne plačuje. Dela pa isto kot taprvi. Ni potrebno poudarit da mu gladko dol visi kaj dela in kako dela, zagrenjen v nulo. Dela so temu primerno opravljena.
Hočem povedat da v gradbeništvu ni po defaultu dnarja vsepovsod, da pa se z lahkoto dosti zaslužit če si priden in se malo znajdeš
Žajfa ti pa očitno poznaš bolj neke lokalne pijančke, ki se gredo v prostem času gradbeništvo

Niso dlih lokalni pijančki ampak lokalni mojstri.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Niso dlih lokalni pijančki ampak lokalni mojstri.

In to je problem...ker so samo "lokalni".

Evo s prve roki ti povem realne iformacije. Vem, da to že veš, ampak bom še enkrat povedal.

Navaden delavec (tesar) zasluži na mesec okoli 1200 evrov polni delavnik, kar pomeni, da delaš tudi nadure, praznike, nedlja, vse je odvisno od potrebe. Če bi delal samo 8ur na dan *20 je to okoli 750 evrov.

S.p. Zasluži večkrat od zgornje cifre...zaslužki se gibljejo lahko samo 500 evrov ali pa 2000 evrov z veliko dela. Moraš pa vedet, da s.p. ni lahko, skrbi, moraš stalno bit navzoč se prav 24 ur, naročat material, vedno obljubljeno tud storit, če ne gre zaslužek v minus. Ni vse tako na izzi, kot si mislijo nekateri. In nekateri rečejo, da je to premalo, seveda, daje.

Torej, to so realne inf.

P.s. Bil včeraj tesar tukaj, krovc, zidar ....

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nekdo je omenjal keramičarje. ponavadi je tko, da se plača na m2. in če je m2 ploščic 10€ potem mu tut tok plačaš, če je 30€, potem pa 30€. par dni dela z eno kopalnico pa ma okoli 500€ v žepu ( odvisno od velikosti kopalnice). če si pridn in sposobn, potem maš z lahkoto par 1000€ mesečno v žepu.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
nekdo je omenjal keramičarje. ponavadi je tko, da se plača na m2. in če je m2 ploščic 10€ potem mu tut tok plačaš, če je 30€, potem pa 30€. par dni dela z eno kopalnico pa ma okoli 500€ v žepu ( odvisno od velikosti kopalnice). če si pridn in sposobn, potem maš z lahkoto par 1000€ mesečno v žepu.

To je res, ampak moraš pa skrbeti za to, da imaš posel in seveda, da ne obljubljaš preveč

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sam za tak denar moreš pa v transportu veliko švinglat če si šofer! Če si kaj drugega je bolj verjetno! Drugače pa se najbolj splača bit politik al pa bit zaposlen v državni upravi bit tam malo višje če maš veze!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sorodnik je šofer. osnovna plača je minimalna SLO plača. Potlej dobi pa še nekje do 800€ po furi. ponavadi dela 3-4 fure na mesec. Vikende frej, praznike pač ne. Plača je dobra. A kaj, ko vidi svojo deklino tiste 2 dni v 7 dneh...
bonk.gif

Poznam pa še enga, k je šel pa iz Policije v transport.Pri Policiji plača od 700-800€. Transport 3-4k€...

Tle se da kr zaslužt
evil.gif