O tem govorim. Ni problema če se trudi, ampak če pa iz nekega principa ne želi potem pa...Mesar pri nas v Šparu me ni razumel pol k, ko sem rekel, naj mi da kilo govejga plečeta čez mašino. Ko je videl, da čudno gledam, se je opravičil, da je nov in da se Slovenščino pospešeno uči. Sem se mu nasmejal in mu po srbsko povedal, kaj želim. Dons pol leta po tem, tip govori lepše slovensko kot marsikak tretje generacije tukaj. Tko da včasih je tud mal tolerance treba.
Smo pa fajn razvrednotili poklice, ko se mladež sam na FDV vpisuje, za mesarja, peka, kleparja pač ne gre nihče več.
matr....ko v sloveniji čefur ne razume slovensko se ne trudi...iz principa noče.....ga treba kr odstrant.....O tem govorim. Ni problema če se trudi, ampak če pa iz nekega principa ne želi potem pa...
A ti si eden od "brača"?matr....ko v sloveniji čefur ne razume slovensko se ne trudi...iz principa noče.....ga treba kr odstrant.....
anglešk bi pa kr z vsemi govoril....agleško pa ni problem, to pa lahko za zmirom
no sej bo bolje...že prihajajo pakistanci, indijci, tunguzijci in podobno....
sloveniji se bo še kolcalo po "braći"...ampak takrat bo pozo....
lepo si to povedal ja.....samo da enim hočemo bit...ker je fensy bit hlapec po angleško.....Slovenci smo res hlapci.
Taki pridejo, in so že prišli, tud zidat, delat na cesti in podobne stvari. Tko da je primerjava kar na mestu.Neposrecena primerjava, ce primerjas soferje, ki pac nekaj pripeljejo ali pridejo prevzet.
Ni na mestu. To kar opisuješ, so zaprti "mehurčki". Z njimi se mora ukvarjati omejeno število ljudi. Natakarji pač ne...Taki pridejo, in so že prišli, tud zidat, delat na cesti in podobne stvari. Tko da je primerjava kar na mestu.
Če je nekdo prišel sem živeti, je gladko vseeno ali je iz Burundija, ZDA, Nemčije ali Srbije.. nauči se naš jezik. Smo na šihtu (bolnica) imeli nemce, ki so prišli sem živeti, smo hitro dali vedeti da to od njega pričakujemo in ni preostalo drugega kot da se začne učiti slovensko. Drugo je neki turist ki je tukaj par dni. Ne gre pričakovati da zna naš jezik, ni to angleščina ki je praktično univerzalni jezik in je 15% svetovnega prebivalstva v njem native.matr....ko v sloveniji čefur ne razume slovensko se ne trudi...iz principa noče.....ga treba kr odstrant.....
anglešk bi pa kr z vsemi govoril....agleško pa ni problem, to pa lahko za zmirom
no sej bo bolje...že prihajajo pakistanci, indijci, tunguzijci in podobno....
sloveniji se bo še kolcalo po "braći"...ampak takrat bo pozo....
Tukaj malo mešaš zadeve. Eno je, da grem v Francijo in je tam meni le v francoščini, morda če imaš srečo še v angleščini.men (že spet) nekaj ni jasno...
namreč, vsako poletje se skor cela slovenija vsuje na hrvaško in stalno neko jamranje, da ni slovenskih jedilnikov
očitno se že nekako znajdete, al v gugl tipkate kaj so frigani lignji?
ne vem, pejte enkrat v francijo pa se izognite polžem na meniju če morete (escargot se naučite na pamet preden greste)
al pa na poljsko, kjer čist mal za vogalom, noben ne govori nič razen poljsko po oštarijah... ja pa menijev tud nimajo v slovenščini... niti nemščini, angleščini in tako naprej
al pa v italijo... ti so tud znani po tem... sam pizza, špageti itd. se ni problem zmenit (picolo, media, grande za pir pa že mal krivo gledamo)