Slovenske železnice

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Z vodo je urejeno kar je, kar je avstroogrska uredila se sedaj uporablja, modificirano sicer. Drugi tir je od metraže vdora vode dalje prazen do globine originalnega izkopa, nad tem so položene betonske preklade in večino časa voda teče pod tem nivojem. Ko vdre voda v tunel gre preko par dodatnih lokacij. Ko so italjani med vojnama začepili glavni dovod, je voda scala povsod drugje in spodjedala oboke, tako da so misel o tem opustili. Dvomim da je trenutno gradbeništvo sposobno kaj več od tega naredit, sploh na progi ki je čista izguba.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.971
4.388
113
"povsod po svetu se to dogaja, nismo mi nobena izjema"

In Japan in extreme heat (above 35°C), trains may reduce speed as a precaution. For Shinkansen example, speeds might drop from 320 km/h to 270 km/h on certain sections.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.605
4.509
113
Kot že omenjeno, na ravnih delih proge je verjetnost za tak dogodek manjša. In Shinkansen nima takih krivin, kot so na našem železniškem omrežju.

Varnost je pač na prvem mestu.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija in sad

dask

Majstr
21. sep 2023
639
708
93
Z vodo je urejeno kar je, kar je avstroogrska uredila se sedaj uporablja, modificirano sicer. Drugi tir je od metraže vdora vode dalje prazen do globine originalnega izkopa, nad tem so položene betonske preklade in večino časa voda teče pod tem nivojem. Ko vdre voda v tunel gre preko par dodatnih lokacij. Ko so italjani med vojnama začepili glavni dovod, je voda scala povsod drugje in spodjedala oboke, tako da so misel o tem opustili. Dvomim da je trenutno gradbeništvo sposobno kaj več od tega naredit, sploh na progi ki je čista izguba.
Kdor je šel kdaj peš skozi ta tunel, je videl, da je v bistvu dobro, da se sploh še kaj pelje skozi. Od stanja proge, pragov do splošnega stanja tunela. Saj je planirana obnova menda za letos ali naslednje leto, pa da vidimo, kaj bodo naumili. Ne bi bila slaba kakšna kolesarska steza zraven, ali pa enosmerni promet za avte. Ampak to je že znanstvena fantastika...

• Všeč mi je
Reactions: sad