Slovenske železnice

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.391
6.419
113
blizu močvirne prestolnice
Lažejo, kradejo...a veste koliko manj je tovornega prometa na dolenjski železnici? Nihče ne govori o 160 km na uro ampak o tem da zamujajo čeprav včasih niso

dask

Majstr
21. sep 2023
590
667
93
pri "za hec", čas ni ovira.
Ampak z avtom sem dol v uri in pol in še mobilen po Obali. Z vlakom se bom pa samo vozil cel dan, pa vmes se za eno uro sprehodil po Kopru. Tko da čas je tudi pri "za hec" ovira. Ker teh "za hec" dni že tko manjka in jih ne mislim presedet na vlaku, nadomestnih avtobusih in prescanih postajah. Ker taka je pač realnost. Lahko bi bil pa prav fajn izlet, samo še ne živimo v pravem tisočletju očitno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey
22. jul 2007
13.982
1.987
113
124
Propadel sistem, brezveze... smo gledal, da bi šli na morje za hec z vlakom. Lesce - Koper pet ur in pol, plus dva prestopa. Kot da smo v času parnih lokomotiv.
Še eden optimist, mi smo to probali lansko leto, pa je že v štartu propadlo, ker hitri vlak ni čakal potniškega ob prestopu, tako da se vidimo na vlaku v naslednjem tisočletju.

sad

Guru
24. avg 2007
21.862
10.481
113
Ampak z avtom sem dol v uri in pol in še mobilen po Obali. Z vlakom se bom pa samo vozil cel dan, pa vmes se za eno uro sprehodil po Kopru. Tko da čas je tudi pri "za hec" ovira. Ker teh "za hec" dni že tko manjka in jih ne mislim presedet na vlaku, nadomestnih avtobusih in prescanih postajah. Ker taka je pač realnost. Lahko bi bil pa prav fajn izlet, samo še ne živimo v pravem tisočletju očitno.
Odvisno sicer od starosti frocov, ampak velikokrat je lahko že pot zabavna. In naša dva sta se, ko sta bila mala, zelo rada vozila z vlakom.
Tako da, odvisno kaj je to zate hec.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.815
479
83
Kras
www.mtl.si
Še moja izkušnja pred kratkim.
Vem, da ni moderno hvalit, ampak bom vseeno.
V klasični slovenski maniri bom sicer najprej povedal slabe strani. Na 2 uri vožnje 15min zamude (sem jo vkalkuliral že prej) brez kakršnegakoli vidnega razloga. In wifi na vlaku ni delal (se nisem mogel povezati). To sem rešil s hotspotom.
Pot je bila za vikend, vlak praktično prazen, vtičnica za računalnik med sedežema. Sedeži ok, noter prijetno. Praktično nisem vedel, kdaj je pot minila, ker sem vmes celo pot delal.
In za piko na i je očitno za vikend neka posebna cena, tako da me je celotna pot stala enako kot 2l bencina.
Razumem pa frustracije, če si časovno vezan za naprej in potem vlak konstantno zamuja.
Jaz ga bom verjetno še kdaj uporabil za vikend.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.954
10.113
113
MB
V klasični slovenski maniri bom sicer najprej povedal slabe strani. Na 2 uri vožnje 15min zamude (sem jo vkalkuliral že prej) brez kakršnegakoli vidnega razloga. In wifi na vlaku ni delal (se nisem mogel povezati). To sem rešil s hotspotom.
Pot je bila za vikend, vlak praktično prazen, vtičnica za računalnik med sedežema. Sedeži ok, noter prijetno. Praktično nisem vedel, kdaj je pot minila, ker sem vmes celo pot delal.
In za piko na i je očitno za vikend neka posebna cena, tako da me je celotna pot stala enako kot 2l bencina.
Razumem pa frustracije, če si časovno vezan za naprej in potem vlak konstantno zamuja.
moja vikend izkušnja dokaj podobna, edino kar še vedno ne razumem je da ko je zunaj 15 stopinj kurijo na vlaku na 30, ko pa je zunaj 30 pa je klima na 15.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.645
959
113
Vikend cene, isto je na avtobusih.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.193
4.671
113
Na postaji.
Prvo pa je najboljše da še nabaviš NFC karto.
Pol pa lahko tudi na avtomatu naložiš karto gor.