Lej.....dejva tkole!
Vse se ponavad začne z "vi bečki konjušari" pristopom
Al pa z če vam Milo--šević ne bi dovolil se vi nikoli ne bi odcepili.....
In potem začneš debatirat.......in ugotoviš da (v 80% gre za Srba al pa nekega težkega YU nostalgika) je model en navaden mitoman....kar ti podaja nima ponavadi neke realne osnove zadaj.
Ker te pač take zadeve malo zanimajo.......tud kaj prebereš.......ko usput na terenu tud koga spoznaš......ga diskretno tud izprašaš po dolgem in počež (folk vojne generacije ponavadi okol 70s letniki.....so še kako živi).
In potem se začne vzorec ponavljat.
Slovenija......vi nečete nikad...mi vam ne damo pravo na samoodcepljenje....sravnat/tepihovat čemo vas.....jest čete travo......pufff odcepljeni!
Ok usral se nam je......mel smo srečo itd......hvalabogu!
Hrvaška......vi nečete nikad...mi vam ne damo pravo na samoodcepljenje....sravnat/tepihovat čemo vas.....jest čete travo......pufff odcepljeni!
ok...ekhm...ql
Bosna........vi nečete nikad...mi vam ne damo pravo na samoodcepljenje....sravnat/tepihovat čemo vas.....jest čete travo......pufff odcepljeni!
WTF
Kosova repubLJik.........vas niko nesme da vas tuče OSIM naše policije! .........pufff odcepljeni!
Pa dobr folk ex bratskih republik....pa ne morte tko no.....vi se borite proti 4ti največji armadi na svetu!!!!! Aloooo!
Zgodbe iz terena so tudi po enakem vzorcu.......ni važno al sem se pogovarjal z ZNGo (zbor narodne garde-Cro) borcem...al z muslimanom iz Sarajeva....al z muslimanom v Bihaškem obroču.....vse ma isti vzorec!
Če jih ni blo vsaj 10več kot nas.......pa če niso mel mal rakije v riti......jih sploh ni blo na spregled.