Slovenska policija kupuje 387 avtomobilov za 10mio

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.913
113
v lokalni ostariji
kot je pisal apolo so bili tuaregi za PPE in bojo te tojote zamenjave za njih. so pa na postajah razdeljeni (če sem pravilno preblra) ne pa za mejo izrecno

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ok, Dusterca je za PPE verjetno malo premajhna ... kam boš v njej dal 4-5 policajev v polni "robocop" opremi, plus ščite, čelade in drugo opremo, ki jo rabijo. Prtljažnik ima v rangu Cliota.

Mi pa ni jasno, zakaj na LC rabijo vitel ... saj ne bodo vozili hard offroada. Če so dali gor kakšnega Warna, je to skupaj z montažo vsaj 3k€ po avtu .... krat 6 ... ravno za eno Dusterco.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Mi pa ni jasno, zakaj na LC rabijo vitel ... saj ne bodo vozili hard offroada. Če so dali gor kakšnega Warna, je to skupaj z montažo vsaj 3k€ po avtu .... krat 6 ... ravno za eno Dusterco.

Za hard offroad potrebuješ še kaj drugega, kot samo vitel. Na terenskem vozilu ga je vsekakor fajn imeti, če kdaj zaideš na slabše ceste in brezpotja ... čeprav velja poudariti, da je treba biti vešč rokovanja z njim.

Nova policijska vozia imajo vgrajene "kitajce" vlečne sile 4,3t, ki stanejo v redni prodaji okoli 450€, nosilec in montaža staneta še enkrat toliko. S homologacijo nimajo težav (stroškov), ker gre za specialno vozilo. Glede na to, da gre za velik paket vozil je končna cena temu primerno nižja.
Je pa v tem paketu 12 terenskih vozil ... največ "uniformiranih" Landcruiseric, nakaj civilnih in nekaj Nissanovih Navar (double cab).

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Ok, Dusterca je za PPE verjetno malo premajhna ... kam boš v njej dal 4-5 policajev v polni "robocop" opremi, plus ščite, čelade in drugo opremo, ki jo rabijo. Prtljažnik ima v rangu Cliota.

Vau, celih 200l vecji kufer ima LC in 30cm daljsa je. Ce lahko Z evropa shaja z dusterji mi ne moremo? Prednost je tudi ta, da jih ni skoda. Ampak kaj govorim. Če mislis, da se bodo operativci vozili z njo se motis. Povecini komandirji in njihove ljubice. Prednost dusterja je tudi, da ima i.diot proof 4x4 pogon (ker kura.c na forumu cenzurira SLOVENSKO BESEDO IDI.OT?). Ker zapore diferencialov so bile velikokrat že pretrd oreh za naše plave in vojake, ki so veselo vozili iz pokljuke po asfaltu z vklopljenimi potem pa čudežno niso daleč prišli.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Ja z ljubico je treba v hosto iti. Policaji si ne morejo hotela privoščiti.
Aja usnjene sedeže imajo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Touaregi so v realnosti povsem neprimerni za PPE ker jih 5v opremi izjemno tezko sedi not. To o komandirjih je svoja zgodba. Touaregi so vsi brez izjeme v sestavi PPE in morajo biti na voljo ko ima PPE sklic. Ponekod so komandirji prepovedali uporabo za redne naloge, so pa enote ki so samo te avte vozile... tam kjer sem delal jaz je (kadar ni bilo sklica PPE) ta avto vozil eden od VPO-jev. Ce je zapadel sneg pa se je avtomatsko touarega uporabljalo v redni patrulji. Pa sploh nindober avto za policista. Ce si desnicar te ful zuli tok s pistolo, ker ma konzolo med sedezema. Pa ni glih za lovit se.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
To glede neudobnosti avtomobila za policaje sem že nekajkrat bral, pa se sedajle ne spomnim pri katerem avtu. Mislim, da so imeli tudi nemški policaji težave s tem.
Zakaj pa se ne gre prej sprobat potencialnega avta v opremi, ki se bo običajno uporabljala? Mislim, vsaj glede udobnosti s pištolo za pasom?
A Toyote so šli sprobat, če imajo dovolj prostora v notranjosti?