Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
In potem se boš vozil vsak dan v mesto delat, kajne? Toliko o krasnem podeželju. Pa smo spet pri izhodišču teme.
Sicer pa vidim, da je stieber zaštekal poanto teme.
Vam podeželanom in "kvazi-podeželanom" bom verjel, kako je fajn na podeželju, ko boste sposobni od podeželja živeti.
Če pogledam z moje strani ... Jaz v mestu ne rabim ničesar drugega kot kakšen muzej, kino, supermarkete in tovarne oz. pisarne ... To naj vse tam ostane ... Seveda se bom zato pač vozil z avtom v mesto. In ti zato priporočam, da je skrajni čas, da pojdeš h komur na počitnice na podeželje za en teden, boš takoj opazil razliko ...
To, da bomo od podeželja sposobni živeti ... Zakaj pa misliš, da so na podeželjih kmetije in zakaj ima vsaka hiša doma svoje grede?
Mi mamo doma kmetijo, oz smo jo meli (dali v najem, ker zemlja in delo več nista nič vredna) in nekdaj smo vse imeli doma ... kar smo kupili, so bile kake začimbe, radenska ipd ... za solato nikoli nismo rabili skakati po štacunah, pa prebirati solato ven z zagnilenih solat ... vse smo imeli doma, kakor se pač na kmetiji živi.
Brez teh tvojih kmetov, kakor si dal temo, bi ti danes bil vegeterjanec, če slučajno nisi. Kako pa misliš, da pridejo svinje ter govedo v štacune? ... Kmet jih vzredi, ko je stvar toliko težka/stara, jo da za zakol, klavnice pa pošljejo to po štacunah ali kam pač ... Enako je z mlekom .. verjetno kot 5-letni otrok nisi jedel še maminega mleka? Zagotovo je bilo kupljeno ... spet od kmeta s podeželja ...
Sem pa se že velikokrat tako za finto vprašal ... kako bi izgledalo mesto, če bi v centru kdo imel kmetijo, predvsem v LJ, ker so tu ljudje tako fini, da bi jim še hrano mogel prežveči pa jim v usta dati, da ne bi porabili preveč energije ....
Pa še to ... ko pridejo "otroci" domov k enim sosedom oz. staršem kjer so veliki kmetje, tam kjer sem doma, so vsi z mest LJ in Maribora ... potem pa si vse avtomobile nabašejo polno zelenjave, sadja, pridelkov itd ...
Brezveze ti govoriti, itak ne boš nikoli razumel življenja na podeželju in ljudi, ki ne marajo betona ter prometa okrog in okrog ...