Slovenija je preveč "kmečka" in "razkropljena"

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Mogoče pa nekateri raje živimo "v naravi". Ne pa asfalt in bloki kamorkoli pogledaš

Kaj vam to pomaga, če pa se vas mora 80 % vsak dan vozit na delo v civilizacijo?

Če bi živel v "neperspektivnem" okolju bi vedel kakšne neumnosti kvasiš...
priden.gif

Sem se lani odselil iz mesta na podeželje pa ga ni več denarja da grem nazaj v blok. Pa ne mi o civilizaciji, ker je na podeželju v povprečju folk dosti bolj civiliziran kot pa v mestih.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kasius ... kakšna civilizacija neki? Na podeželju so ljudje dosti bolj civilizirani ... Uličarji tega ne boste nikoli izvedeli, dokler ne boste poskusili ... kot je rekel Mr Orange ...

No .. da še dodam ... edino kar je blokarjem v dobro je to, da nikoli ne rabijo skrbeti za blok ... Med tem, ko za hišo moreš do smrti skrbeti in vanjo vlagati vedno nek denar. To je pa edini plus, kar je blokarjem oz mestjanarjem v plus ...

Sem živel v študentskem 2 leti, in sem skoraj umrl od dolgčasa ... sva se z mojo najela blok za leto dni sredi lj, in sva se v kratkem izselila skoraj v obrobje mesta v stanovanjsko hišo ... spodaj so sicer lastniki, je pa zgoraj vse najino, tako da sva zase ... in zunaj imamo par arov zemlje okrog hiše .. in je prav fajn iti ven na to zelenico, pa se vleči na travo in sanjati na lepše čase in te sploh noben ne moti .. med tem, ko je pri bloku nič ni tvojega pa zelenice je bolj malo.

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ko potuješ po Sloveniji, je za vsakim hribom "idilična vasica" s pošto, Marcatorjem, po možnosti svojim županom..

Prebivalci te vasice seveda doma nimajo kaj početi in se vsak dan vozijo v 20 km ali več oddaljeno mesto v službo.

Potem se pa hvalijo, kako so srečni "ker ne živijo v mestu", a cele dneve se fjakajo v službo in nazaj...

In tako se pol Gorenjske vozi vsak dan v Ljubljano v službo..

Trbolje...kdor ima službo..jo ima v Ljubljani..popolnoma neperspektivna naselja..

Zakaj smo Slovenci tako "kmečki narod", mesto pa je samo nekaj, kao, kamor se hodi na faks in v službo?

Jaz mislim, da bi bilo veliko bolj praktično, če bi bila Ljubljana recimo dvakrat večja, kot je, pa da bi ti ljudje, ki so že itak tam cele dneve tekom tedna, tam tudi stanovali.

Pa še gužve ne bi bilo na avtocestah.

Ampak ne, pri nas je važno, da ima vsako selo neko ful "identiteto", pa da živimo razkropljeni po tem malem prostoru.

Pravis da si intelektualec z univerzitetno izobrazbo.

No taksno kvasenje neumnosti ni ravno v skladu z tvojim imidžem.

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
In sam recimo konstantno delaš gužvo na cestah med Mariborom in Ljubljano, ker zalezuješ žensko, ki noče s tabo na pijačo, drugi se pa v službo ne bi smeli peljat 30 kilometrov.
confused-1.gif

evil.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Saj ni nujno, nekomu pa pač mesto bolj diši. V mestu imaš vse v rangu 2 km, lahko greš tudi peš ali z busom, itak pelje mimo nabližje postaje vsaj na 20 minut, ne rabiš kositi trave, obdelovati vrta, sprehajaš pa se lahko tudi me bloki, hišami ali ob reki. Skratka, je "komot".

Po drugi strani pa je več kriminala, bolj hrupno, že soseda komaj poznaš, avto ima večjo povprečno porabo
smile-1.gif
šetanje med bloki pa je, nekomu vajenega travnikov in gozdov, rahel šok..... še vedno se počutiš rahlo utesnjenega.

Vsakemu svoje. Blesava je pa teza da bi zdaj morali vsi živeti v Lj, Mb, Ce, Ms, Kr in Kp, ostalo pa klinc gleda.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Živel na "vasi", živel v centru, živel na obrobju.

V center mesta nočem več. Ponavadi težave s parkiranjem, itak moraš po 90% stvari še vedno z avtom ali javnim prevozom, tako da nekih prednosti ni, če se ne šetaš vsak dan po centru in kafičih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ko potuješ po Sloveniji, je za vsakim hribom "idilična vasica" s pošto, Marcatorjem, po možnosti svojim županom..

Prebivalci te vasice seveda doma nimajo kaj početi in se vsak dan vozijo v 20 km ali več oddaljeno mesto v službo.

Potem se pa hvalijo, kako so srečni "ker ne živijo v mestu", a cele dneve se fjakajo v službo in nazaj...

Trbolje...kdor ima službo..jo ima v Ljubljani..popolnoma neperspektivna naselja..

Zakaj smo Slovenci tako "kmečki narod", mesto pa je samo nekaj, kao, kamor se hodi na faks in v službo?

Jaz mislim, da bi bilo veliko bolj praktično, če bi bila Ljubljana recimo dvakrat večja, kot je, pa da bi ti ljudje, ki so že itak tam cele dneve tekom tedna, tam tudi stanovali.

Ampak ne, pri nas je važno, da ima vsako selo neko ful "identiteto", pa da živimo razkropljeni po tem malem prostoru.

Pravis da si intelektualec z univerzitetno izobrazbo.

No taksno kvasenje neumnosti ni ravno v skladu z tvojim imidžem.

Kaj spada pod definicijo intelektualec je nekaterim znano; dvomim pa, da pod to spada pisanje na alterju...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Upam, da boš zgradil utrjeno hišo...
smile-1.gif

Drugače pa vsem tistim 'do Ljubljane pridem prej iz vukojebine kot ti iz enega konca na drug konec', pa tole: pridete do Ljubljane, pridete že...ampak služb pa verjetno nimate poleg table Ljubljana, edino če štejete promet in tam sedite na zložljivem stolu.
evil.gif

Če recimo Šiškar potrebuje na delo 20 minut, vi pa pridete do Lj v 20 minutah, potem morate samo še opraviti nekje enako pot kot on, s tem, da ste 20 minut v minusu. Pa nazaj grede tudi. :D

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Upam, da boš zgradil utrjeno hišo...
smile-1.gif

Drugače pa vsem tistim 'do Ljubljane pridem prej iz vukojebine kot ti iz enega konca na drug konec', pa tole: pridete do Ljubljane, pridete že...ampak služb pa verjetno nimate poleg table Ljubljana, edino če štejete promet in tam sedite na zložljivem stolu.
evil.gif

Če recimo Šiškar potrebuje na delo 20 minut, vi pa pridete do Lj v 20 minutah, potem morate samo še opraviti nekje enako pot kot on, s tem, da ste 20 minut v minusu. Pa nazaj grede tudi. :D
Ko prideš pa nazaj domov, pa 20min. parkplac, vsaj blizu doma
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Od kot enim, ideja da je med mesto in blokom enacaj? Za hise v mestu se niste slisali? Jaz imam tolko grunta okrog bajte, da mi je marsikateri seljak lahko faus, pa je 10 min pes do centra mb. Iz te idile nebi htel nikoli it, ce pa sem obsojen na blokarsko rupo pa takoj menjam za bajto na vasi.
Se pa tu kristalno jasno spet vidi zabitost slovenskega naroda. 20 min z avtom, peljat se 20 km v sluzbo je nekaj najhujsega kaj se ti lahko zgodi v zivljenju. Zato pa slavimo kot najbolj nefleksibilna delovna sila

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
[ Ko si bova nekoč z mojo postavila svojo hišo, bo 100% vsaj 5km izven mesta po možnosti bolj stran od prometne ceste in ob gozdu ...

In potem se boš vozil vsak dan v mesto delat, kajne? Toliko o krasnem podeželju. Pa smo spet pri izhodišču teme.

Sicer pa vidim, da je stieber zaštekal poanto teme.

Vam podeželanom in "kvazi-podeželanom" bom verjel, kako je fajn na podeželju, ko boste sposobni od podeželja živeti.

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Steve ti imaš top varjanto.
Kakšne so cene takšne velike parcele skoraj v mestu pa nima smisla razglabljat, ni dosegljivo za nekega povprečnega Slovenca če to nima že od prej.

Smo pa res nefleksibilni. Meni je muka se peljat 30km do LJ
smile-1.gif

Bi se pa zaradi dobre službe preselil bližje če bi bila to opcija.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Vam podeželanom in "kvazi-podeželanom" bom verjel, kako je fajn na podeželju, ko boste sposobni od podeželja živeti.

Jaz pa vam kvazi meščanom, ko boste sposobni živet brez nas podeželanov.
priden.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Od kot enim, ideja da je med mesto in blokom enacaj? Za hise v mestu se niste slisali? Jaz imam tolko grunta okrog bajte, da mi je marsikateri seljak lahko faus, pa je 10 min pes do centra mb. Iz te idile nebi htel nikoli it, ce pa sem obsojen na blokarsko rupo pa takoj menjam za bajto na vasi.

Načeloma je taka parcela in hiša vsaj v širšem mestnem jedru prestiž. Na podobni lokaciji (govorim seveda o Ljubljani) dobiš za podobno ceno ali dvosobno stanovanje v mestu ali družinsko hišo izven mesta. Iz tega vidika lahko postavimo vmes finančni enačaj, ostalo je pa stvar osebnih preferenc.

Pod črto - za družinsko hišo v okolici francoske ambasade v Ljubljani s 1000 kvadrati uporabne površine ti je fouš marsikateri Ljubljančan, ne samo seljak.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
[ Ko si bova nekoč z mojo postavila svojo hišo, bo 100% vsaj 5km izven mesta po možnosti bolj stran od prometne ceste in ob gozdu ...

In potem se boš vozil vsak dan v mesto delat, kajne? Toliko o krasnem podeželju. Pa smo spet pri izhodišču teme.

Ti za zajtrk zmažeš tlakovce s podtalnico?
hysterical-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Ej kaj bi ti rad povedu, da je sam Ljubljana mesto? Dej ne bluzi pa najd že eno babnco tam v "vele" mestu, k baje se skoz neki dogaja. Pri nas greš v Loški pub, ni gužve, špila rock, srečaš znance, mal poklepetaš, prideš domov je ljubi mir, noben se ti ne dere pod oknom, spiš ko hrček, zjutri prej vstaneš, se ravno dani nastaja nov dan-lublančani vsa jutra zamudijo, jaz se pa peljem direkt v sonce, sam še čakam, da en dan začne utripat pa da me poberejo sabo
wink-1.gif
Zakaj sem šla na faks v LJ? Hmm, še vedno bližje kot MB, pa prav kulj folk je bil tam iz vseh koncev. Zakaj delam v LJ? Ja klinc, če mi je fajn služba. Mislim, edino kar mi ni fajn je gužva od Mednega do Celovške pa 300 javnih uslužbencev na novo naseljenih in gužvo delujočih.

Gorenjska je zakon!
cheer.gif

majč

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Newsflash. Tudi na kmetih imamo podjetja. In to taka v katera se vozijo delat tudi iz Ljubljane. Go figure - iz perspektivnega mesta v neperspektivno vas.
stupid-1.gif

Zase vem, da nazaj v mesto ne grem več živet. Če povem, da sem odrasel v bloku mi najbrž ni treba posebej razlagati zakaj. In ne, hiša v mestu ni isto, kot hiša na podeželju (razen izjem). V službo se pa vozim samo zato, ker je pri nas sistem dela postavljen kakor pač je. Zato se vozim vsak dan v firmo delat stvari, ki bi jih lahko bp naredil tudi od doma.

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Kaj se boš meno...mi vam moramo še škofijo gor držat ker bi mestjančki nič ne date za ofer v nedeljo....
hysterical-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Če pogledam z moje strani ... Jaz v mestu ne rabim ničesar drugega kot kakšen muzej, kino, supermarkete in tovarne oz. pisarne ... To naj vse tam ostane ... Seveda se bom zato pač vozil z avtom v mesto. In ti zato priporočam, da je skrajni čas, da pojdeš h komur na počitnice na podeželje za en teden, boš takoj opazil razliko ...

To, da bomo od podeželja sposobni živeti ... Zakaj pa misliš, da so na podeželjih kmetije in zakaj ima vsaka hiša doma svoje grede?
Mi mamo doma kmetijo, oz smo jo meli (dali v najem, ker zemlja in delo več nista nič vredna) in nekdaj smo vse imeli doma ... kar smo kupili, so bile kake začimbe, radenska ipd ... za solato nikoli nismo rabili skakati po štacunah, pa prebirati solato ven z zagnilenih solat ... vse smo imeli doma, kakor se pač na kmetiji živi.

Brez teh tvojih kmetov, kakor si dal temo, bi ti danes bil vegeterjanec, če slučajno nisi. Kako pa misliš, da pridejo svinje ter govedo v štacune? ... Kmet jih vzredi, ko je stvar toliko težka/stara, jo da za zakol, klavnice pa pošljejo to po štacunah ali kam pač ... Enako je z mlekom .. verjetno kot 5-letni otrok nisi jedel še maminega mleka? Zagotovo je bilo kupljeno ... spet od kmeta s podeželja ...

Sem pa se že velikokrat tako za finto vprašal ... kako bi izgledalo mesto, če bi v centru kdo imel kmetijo, predvsem v LJ, ker so tu ljudje tako fini, da bi jim še hrano mogel prežveči pa jim v usta dati, da ne bi porabili preveč energije ....
wink-1.gif

Pa še to ... ko pridejo "otroci" domov k enim sosedom oz. staršem kjer so veliki kmetje, tam kjer sem doma, so vsi z mest LJ in Maribora ... potem pa si vse avtomobile nabašejo polno zelenjave, sadja, pridelkov itd ...

Brezveze ti govoriti, itak ne boš nikoli razumel življenja na podeželju in ljudi, ki ne marajo betona ter prometa okrog in okrog ...