Slovenija je preveč "kmečka" in "razkropljena"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.261
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Nekoliko si zakompleksan. Ljubljana ima kljub svoji majhnosti vse funkcije mesta.

Ok, pravnoformalno živiš v mestu, prednosti ne znaš povedati pa nobene, razen če imaš fobijo pred kravami.

Mislim model, iz blokov gledate na njive no. Ne mi o mestu. Mestece. Zbirka blokov sredi polj, polna ljudi, ki kričijo, da živijo v mestu. Kadar si ne spuščajo gum in praskajo avtov med seboj.
hysterical-1.gif

Saj je pretiravanje, ampak nasmejal sem se pa do solz.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
pa se polet loh cvape peces na vrtu k mas svoj //locen vrt//
wink-1.gif

Ne vem, ne onaniram na roštilj kot večina Slovencev. Najpogostejši razlog je, ker masa za meso je samo približna, kar pojem v dobri balkan restavraciji, kot drugo mi ne predstavlja vikend doživetje.

Imam pa roštilj na terasi, ker ni nikogar nad mano in zakurim občasno, pečejo se pa ribe, meso, steak, čevap sem pa tja pa še to se skregam z obiski, ker mi hočejo čevape polivat s pivom, jebala vas Albanija in polivanje mesa s pivom.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Povsod so debili, tudi sam sem hodil na tvoj konec pa ni bilo nikoli pretepa. .
Itak da ne , ka si mel zihr križ na verižci. Si bil praktično že njihov kolega.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Nikjer nisem skrival, ne svoje vere niti kakšnih obeskov! Nisem levičar, kater pred smrtjo pokliče duhovnika! Očitno si se že pozdravil, da neumnosti pišeš!

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Goba, tudi po Ljubljanskih lokalih in diskačih sem bil, pa ni bilo nikjer problemov!

Ljudje, ki ne zahajajo v normalne ali alternativne lokale/klube tega ne poznajo.

Tisti, ki se *****, da jih je neupravičeno" fasal pred 12ko, Kongom ali ne vem katerem zbirališču retardirancov še, naj sebi pripiše odlično izbiro kraja za žurat.

Dejstvo je, da pizdarije niso povezane z regijo ampak samim lokalom, ki ima določeno ciljno publiko.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
"baba čula, baba rekla"
zdej pa vidim, kok so eni tristo let za medvedom.
Da v gostilni na Dolenjskem prvo dobiš flašo , pepelnik v glavo....ja pa verjetno še kakšn nož kam.
Sam ne nabijajte v prazno. Če bi bilo tako, bi bila Slo prazna, sam v LJ bi blo pa poln folka.
Prvo kar je, tisti, ki se pridete iz "mesta" ku..rčit na podeželje da ste nekaj več, ne pričakujte drugega da ste s tem komu stopili na žulj. In če bo to kmet, ki ima roko kot lopato, ki je cel dan traktor gnal okol, vedite da bo ruknu šank za pol metra proti izhodu... v tem primeru se najhitreje obrnite in piči "back" Enako velja za tudi za prišleke v mestu. Samo da tukaj lahko fašeš od tipa v črtomirki z zlato verižico in najnovejšim udarcem Chucka Norisa, ko je položil bataljon vojakov. Bedakov je tukaj ali tam dovolj. Samo, če je nekdo slišal, da so pred 50 leti nekomu mal drobovje premešal, ni treba zdaj trditi, da tako je skoz na podeželju. Kar seveda ni res. Kmetov tudi ni več tolko kot jih je bilo. Na žalost. Vse več je takšnih, ki kosijo svoja dva m2 zelenice in jamrajo, kolk dela imajo. Ampak eni imajo Mercator, Lidl, Spar pred nosom in se ne obremenjujejo s tem od kod to v trgovine. ahaa.. tukaj so dobrodošli Kitajci & company. Če bi vedeli oz. videli, kako zgleda industrijska obdelava sadja, zelenjave, mesa itd, ki so ponujeni v takšnih centrih, bi masikateri spremenil mišljenje.
Ja... sveže meso ..... prašič je še pred pol ure veselo krulil po zdravi kmetiji nekje na drugem koncu SLO ali celo Evrope, jedel zdravo, v polni kondiciji, zdaj je pa že samo za vas prišel na police trgovskega centra čisto svež z frišno nalepko "sveže meso". ahaa... kmetje še niso slišal za hladilnike, pa pojejo celga prasca takoj bo odgovor nekoga. Marsikaj drugega se še uporablja, da sadje zelenjava in meso ostanejo (na izgled) sveži.
Nič nimam ne proti enim ne proti drugim. Če nekomu paše v bloku, naj bo, ampak ne vzroke svoje odločitve iskati v zgodbicah o letečih flašah, pepelnikih...itd. , ker takšnih dogodkov je manj kot v mestih. Ampak na podeželju se to hitr izve, ker je folk bolj povezan, v mestu pa nobenga nč ne briga, kaj se je zgodilo tri metre stran.
(spet bom deležen kritik in obračanja besed)
LP

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
(spet bom deležen kritik in obračanja besed)
Itak, preveč enostransko pišeš (pač iz podeželskega vidika). Jaz sem v svojem lajfu izkusil oboje (pol-pol), tudi v obeh koncih bil namlaten, ampak preveč pretiravaš: v mestu ni tako grozno, kot pišeš, in spet na vasi ni tako fino, kot pišeš. Predvsem pa mi je najbolj zabavno, ko kleni "podeželani" ne morejo prehvalit zdrave prehrane s kmetij (seveda, ko pa sami sploh niso kmetje).
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma qrc, poznam ene par velikih kmetov, ki pijejo "alpsko" mleko, kupujejo fižol v konzervah, otroc vegetarijanci ob polni štali in svinjaku itd...

Najslabš od najslabšega pa je, ko moraš probat njegovo super duper vino, ki ga ne daje na analizo, ampak žvepla na pamet. Komaj spraviš dol, ko ti že natoči drugega.
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj jaz to tudi poznam, ravno zato so mi vedno smešne zgodbice, kako te zastrupljajo v trgovinah, pri kmetu pa samo rožice dehtijo.
(da je dostikrat bio izdelek bolj šprican kot pa navadna zelenjava iz Mercatorja, to so pa itak lažniva natolcevanja, bodo rekli ...)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Nič enostransko. Ena stran mi je pač bolj všeč.
Tud jaz izkusil oboje. Nikoli namlaten. Ne tukaj ne tam.
Pretiravam?? NE!! Odgovor sem dal samo tistim, ki trdijo, da na podeželju letijo flaše in pepelniki po vaških gostilnah....
Zdrava prehrana?? Kakšna je?? Nekdo mora po zdravniškem navodilu uživati čimveč tega in tega, zaradi pomankanja XX v organizmu. Drugi pa prav tega ne sme, ker mu preveč zaužitega tega in tega in s tem te in te snovi povzroča XX težave. (če smo že pri tem). Torej kaj je zdravo za koga je tudi ovisno od vsakega posameznika. Osebno pa raje vidim na krožniku nekaj, kar je prepotovalo ččim manj nekih industrijskih predelav, obdelav itd. Če bi vsak napisal, živim v mestu v bloku, ker imam rad mestni vrvež in vse kar spada zraven ali rad živim na podeželju ker nimam rad mestnega vrveža oz. imam rad naravo, večji mir itd. bi bila debata že zdavnaj končana. To, da se pa po pravilu na podeželju s flašami in pepelniki obmetava je pa malo
stupid-1.gif
.
In odgovarjam samo nekaterim, ki res pišejo enostransko oz. argumentirajo z dogotki ki so se, če so se dogajali pred 50 leti oz. se dogajajo, če se dogajajo v obeh okoljih!!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
tudi to je res.
O tej indujstrijski obdelavi pišem zato, ker sem imel možnost videti, kako zelenjavo namakajo v neko snov.... beloo.. smrdi ko hudič.... ampak zelenjava je čez nekaj dni tako lepo zgledala.
Je tudi res, da se že pri nekaterih kmetih stvari obdelujejo tako, kot naj bi kasneje izgledalo.