Slovenia HA HA HA Late Show with David Letterman

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
tale fama o glupih američanih, ki ne poznajo Slovenije,precej brezveze. Saj, ko naštevaš nek soccer, basket in hokej, kje pa smo Slovenci v baseballu, golfu in footballu? Gotovo slabše kot Južna Dakota.
evil.gif

Pa logično! Če nas pa v nobnem njihovem športu ni!

Pa norca se delamo kak američani ne govorijo druga ko svoj jezik. Ja kaj bodo pa druga govorili, če se pa lahko 10 dni v eno vozis z avtom,
pa še kr govorijo isti jezik imajo iste navade isto valuto, lahko letiš na vsaj 5 različnih krajev na drugem koncu sveta pa je angleščina prvi
jezik, prideš v kitajsko vasico pa lokalni taksist obvlada tekoče.

Pri nas pa pride Prekmurčan v dve uri oddaljen tolmin pa se z sodržavljanom komaj razume.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.167
4.150
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa logično! Če nas pa v nobnem njihovem športu ni!

No sej, v fuzbalu jih nabijemo letos, v hokeju smo tudi prišli v A skupino tako da so šanse tud tam. Čez 5 let se nas bodo že bali ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ma qrac, če bomo xtremno dobri nas bodo raspokupli ko vroče žemle.
Pa kaj pol. Itak bodo zbombardirali Slovaško.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.098
11.195
113
prvo rusija, zdaj USA, kaj pol sledi? Kitajska? res bomo pocasi sovrazniki celega sveta :S mar bi pustil šport za velike nacije.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
loool, to pa moram najdt
grin1.gif

drgač pa itaq da so bebci povsod, sam procentualno gledano tukaj ameri še vedno zmagajo :p

p.s. v osnovni šoli sem imel sošolko, ki je na 3D zemljevidu iskala Triglav nekje južno, okoli Kolpe pa te scene
grin1.gif

Znanka je rekla, da so se na poti iz Ljubljane na Bled ustavli na trojanskih krofih.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ajde saj je res, da Američani v povprečju niso ravno razgledani, ampak na organ mi pa gre, ko Slovenci vedno v luft skočijo kadar nas s kom zamenjajo ali kadar kdo ne ve, da sploh obstajamo.

Upam stavit, da 80% Slovencev ne zna na zemljevidu pokazat točne lokacije Litve in Latvije, kaj šele povedati, da je glavno mesto Litve - Vilna in Latvije - Riga, pa govorim samo o področju Evrope.

Da ne govorimo o drugih koncih sveta, npr. ena aktualna, ker je ravno prvenstvo v JAR - Kraljevina Lesoto, ima ravno tako 2mio prebivalcev, pa večina Slovencev še slišala ni zanjo.

jah... to so pa ti "prirojeni kompleksi" slovenskega naroda, od tega, da mora bit avto bolsi od sosedovega, pa da mu krava crkne ob prvi priliki, pa vse do tega da morajo se eskimi vedet, kje je slovenija in da ga bo pingvin pojebal, ce nas slucajno zamenja za slovakio
bonk.gif

mali smo mali in to nas frustrira
smirk-1.gif

edit: mene ne
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj, ko naštevaš nek soccer, basket in hokej, kje pa smo Slovenci v baseballu, golfu in footballu? Gotovo slabše kot Južna Dakota.
evil.gif

Kaj pa so to za eni športi???
rolleyes-1.gif

Aja, saj res. To lokalno igrajo (razen golfa) na nekem državnem prvenstvu ene države, kaj je že, U.S.Ass al nekaj tazga. Drugje po svetu poznajo pa malo bolj znane športe in tu smo mi povsod zraven.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
rolleyes-1.gif
Športi, ki jih igra kar precej ljudi, ne samo US of A. Wikipedija zna povedati več.
grims-1.gif

To da je nek šport silno priznan v Evropi, še ne pomeni, da svetovno kaj veliko pomeni. Recimo vaterpolo, rokomet, odbojka ...

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
rolleyes-1.gif
Športi, ki jih igra kar precej ljudi, ne samo US of A. Wikipedija zna povedati več.
grims-1.gif

To da je nek šport silno priznan v Evropi, še ne pomeni, da svetovno kaj veliko pomeni. Recimo vaterpolo, rokomet, odbojka ...

lahko se odstraniš iz te teme

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pejte na slovenske ulice vprašat razliko med Anglijo, Veliko Britanijo in Združenim kraljestvom.

Pa tale je tudi super:

"Rezultati nekaterih raziskav, ki so potekale v okviru tega projekta, so bili zaskrbljujoči: le 59,1 % Slovencev je znalo v telefonskem imeniku poiskati določeno telefonsko številko, 77,5 % jih je iz voznega reda razbralo prihod vlaka, le 33,8 % pa je bilo sposobnih na avtokarti poiskati Ljubljano in Krško ter izračunati razdaljo med njima."

Za kozlat je tale naša "superiornost".

Lejte, vsaka država ima majhne procent izjemno inteligentnih, razgledanih, uspešnih ljudi. Na drugi strani so neumni, nerazgledani, prostaški. Vmes je pa pač povprečje.

LP,
PIC

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
To me spominja na dve izjavi sodelavca, ki sem mu kot sovozniku naročil, da naj me po krajevni avtokarti vodi do dveh ulic v Kranju
- za prvo je rekel, da prehitro vozim in ker ne sledi zemljevidu naj počakam (sem jo posledično sam poiskal),
- naslednja je bila pa nekje na planini na zemljevidu v kvadratu A1, pa me po daljšem premisleku vpraša zakaj je samo ulica jadransko morje (eno stran prekmal je gledal)?
No tip je kaj kmalu dobil nadimek Garmin
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
Tudi slovenci nismo neki razgledani biseri. Nekateri imajo vse južno od Kolpe lepo za bosance
bonk.gif

tisti ki jih fuzbal zanima si nas bodo zapomnili, ostali ki jih ne, pa niti ne vedo da poteka svetovno prvenstvo, kaj šele da bi nas poznali. Pa saj sem enkrat nekje zasledil podatek da skoraj četrtina Italijanov ne ve za nas, pa so naši sosedje!

Ne zamerim yanksom da nas ne poznajo, niso edini, pa tudi mi nismo ravno vsevedi.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Primerjat Slovenijo z Lesotom ali Južno dakoto je res neumno.
rolleyes-1.gif
Zakaj že? V čem pa je pomembnejša za povprečnega Američana?
Kaj ima povprečen Američan več od Slovenije kot od Južne Dakote?
Dve žoge v mreži?
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kdo nasteje pribaltske drzave iz glave in tiste pri crnem morju? z glavnimi mesti? ajde, tak na slepo, na hitro, sredi ulice, ko ti kdo potisne mikrofon pred nos. al pa da nastejes zvezne drzave v ZDA. ne vem ce je 10% takih. jaz vem da nebi, pa sem drugace kr brihten in sem v casu solske geografije veliko vecino drzav in glavnih mest znal na pamet. ce s tem ne delas redno, preprosto gre iz glave. splosna razgledanost gor ali dol. je pa res da vsaj priblizno vem kam kaj spada
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Punca zna
evil.gif
Sva že dva.
cheer.gif

Samo priznam, da sem jih že kar nekaj pozabil. Kar precej (od konca 80´ ) pa je spremenilo ime ali glavno mesto. Jaz pa od otroških let še nisem nič update-al.
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pa saj sem enkrat nekje zasledil podatek da skoraj četrtina Italijanov ne ve za nas, pa so naši sosedje! .
Četrtina?
hysterical-1.gif

Najmanj 80% bo precej bolj točen rezultat.
Od tistih, ki živijo južno od Apeninov, najbrž ve za Slovenijo le vsak stoti ali celo manj.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kot mi pravi kolega, ki vozi tovornjak, že za Benetkami skoraj nihče ne ve za Slovenijo, ko se pogovarja z delavci po firmah, ko čaka na naklad oz. razklad.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
samo to je pa res čudno, glede na to da imajo lih 4 sosede tako kot mi...

mislim, sem dokaj prepričan da vsaj 95% slovencev ve za italijo, avstrijo, hrvaško in madžarsko...