Slovenia HA HA HA Late Show with David Letterman

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Nisem neki fuzbal fan, ne spremljam ravno razen če glih je tako naključje, ampak upam sam tole za fante za jutri: KICK SOME U.S.Ass
cheer.gif

Najboljše mi je, ko so se delali norca Charly Brown, ju3 bodo pa lepo dobli 1:0 po riti.

Mislm, da bi se mi moral delat norca iz njihovih dresov, ker izgledajo kot missice sveta z lento
rolleyes-1.gif

953916-us11.jpg

Priponke

• 953916-us11.jpg
    953916-us11.jpg
    122,4 KB · Ogledi: 98
Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Se zgodi, moj sošolec je tudi v 8. razredu (devetletke) ko je bil vprašan in je moral pokazati evropo vprašal ke je evropa....

Itak je smisel vseh vlad na svetu neizobražen narod, da se jim lažji vlada. Zakaj mislite, da smo vedno bolj neumni?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ajde saj je res, da Američani v povprečju niso ravno razgledani, ampak na organ mi pa gre, ko Slovenci vedno v luft skočijo kadar nas s kom zamenjajo ali kadar kdo ne ve, da sploh obstajamo.

Upam stavit, da 80% Slovencev ne zna na zemljevidu pokazat točne lokacije Litve in Latvije, kaj šele povedati, da je glavno mesto Litve - Vilna in Latvije - Riga, pa govorim samo o področju Evrope.

Da ne govorimo o drugih koncih sveta, npr. ena aktualna, ker je ravno prvenstvo v JAR - Kraljevina Lesoto, ima ravno tako 2mio prebivalcev, pa večina Slovencev še slišala ni zanjo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Upam stavit, da 80% Slovencev ne zna na zemljevidu pokazat točne lokacije Litve in Latvije, kaj šele povedati, da je glavno mesto Litve - Vilna in Latvije - Riga, pa govorim samo o področju Evrope.
To hočem povedati, očitno so prečitali Slovence, da so naredili ta video.

Ker me prav zanima, kdo od vas (najbrž prav nobeden - še posebej ne tisti, ki imajo polna usta o butastih Američanih), ugotovi brez pomoči interneta, kje je npr. Južna Dakota (8x večja od Slovenije), ter njeno glavno mesto.
grims-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.118
-8.788
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Se zgodi, moj sošolec je tudi v 8. razredu (devetletke) ko je bil vprašan in je moral pokazati evropo vprašal ke je evropa....

Itak je smisel vseh vlad na svetu neizobražen narod, da se jim lažji vlada. Zakaj mislite, da smo vedno bolj neumni?
Če pogledamo tebe, je to že prirojeno
evil.gif

Zato, ker se povprečnemu Janezu/Bobu ne da ukvarjati z izobrazbo. V soli se nauči toliko, da zleze skozi in to je vse. Mogoče se dodatno še malo potrudi v smeri kakega hobija in se izobrazi v tej smeri. Splošna izobrazba pa je za večino izguba časa.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No no, vidva, pretiravat pa res ni treba.
Primerjat Slovenijo z Lesotom ali Južno dakoto je res neumno.
rolleyes-1.gif

Je pa brezveze se obremenjevat s tem, da povprečen američan ali drug tujec ne ve, kje je Slovenija. Kdor rabi vedet oz. imamo od njega kako korist, že ve kje smo. Da pa nas zamenjajo s Slovaško pa povsem razumem.
Vsak ki je bil kdaj v Bratislavi in vidi vse te napise, ima očutek, da je v neki paralelni Sloveniji. Kdo od vas sploh zna na pamet narisat slovaški grb? Še s slovenskim imajo nekateri ogromno težav. Le kako ne bodo to ostali, ki s tem nimajo nobene veze ločili.
Se pa motijo to pri slovakih ravno toliko kot pri slovencih. Ne mislit, da zraven njihove države nikoli ne dajo naše zastave. Zato se zaradi tega ne bi smeli sekirati, pač imamo dvojno reklamo.
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.125
113
Kaj šele, da bi znali lokacije zveznih držav ZDA, ki so vse po vrsti bistveno večje od Slovenije. Še število je lahko vprašljivo...
Ne moreš zameriti, če pač menjajo Slovenija in Slovaška in podobno.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj pa je velikost važna?
rolleyes-1.gif

Koga briga, katere sibirske pokrajine je glavno mesto Irhutsk. Pa je 5x večja od ene Dakote... Se Dakota v svetu pojavlja s svojim imenom? S svojo tradicijo? Jezikom? Čimerkoli?
bonk.gif

Kolikokrat manjši od Slovenije pa je Luksemburg, Lichtenstein, San Marino, Monako, Vatikan... pa jih vsi poznajo. Sam locirat jih pa vseeno ne znajo.
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
To se jaz povsem strinjam, da nikjer na svetu ne bo kar folk vseh držav poznal pa take finte. Ampak, če pa gledamo enkrat medije je pa za moje pojme druga fora. Če se kaj objavlja v medijih, bi bilo pa za moje pojme normalno, da se malce pozanima o zadevi, ne pa da limajo napačne zemljevide, zastave in podobno. Osebno sem daleč od novinarja, vem pa, da če bi poročal o dogodku iz Južne Dakote da bi vsaj parkrat mal pogooglal, da bi videl kaj pišem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.169
4.151
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaj šele, da bi znali lokacije zveznih držav ZDA, ki so vse po vrsti bistveno večje od Slovenije. Še število je lahko vprašljivo...
Ne moreš zameriti, če pač menjajo Slovenija in Slovaška in podobno.

Bog ne daj da bi kdo znal zvezne države Indije ali pa province Kitajske ... pa so po prebivalstvu še 10x večje od zveznih držav v ZDA.

Torej tale "osnovna izobrazba" je pogojena tako s statusom kot tudi lokacijo kjer živiš .. in če se nikoli ne premakneš dalj od meja svoje države je vseeno če samo približno veš kje je kaj. Če američan ve da je slovenija v evropi oz. na balkanu je to več kot dovolj, ravno tako kot mora slovenec vedet vsaj 3 države/mesta na vzhodni in še 1 ali 2 na zahodni obali ZDA.

Ko pa pač rabiš to specifično znanje pa greš lepo pogledat na karto (vzame 30 sec da v googla vtipkaš "south dakota" in klikneš na prvi zadetek ki vsebuje karto in vse glavne infromacije o tej zvezni državi) ...

(pa podobnih primerov kot so v zemljepisu je dovolj tudi v zgodovini (kojkur.ac ti pomaga če veš kdaj se je rodil Ludvik 14.), matematiki (za vsakdanjo uporabo so zelo uporabne limite v neskončnost in integrali kompleksih funkcij) in še kje)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
rolleyes-1.gif
Zakaj že? V čem pa je pomembnejša za povprečnega Američana?
Kaj ima povprečen Američan več od Slovenije kot od Južne Dakote?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
No no, vidva, pretiravat pa res ni treba.
rolleyes-1.gif

Zakaj ne? Saj ne primerjamo BDP-ja in politične ureditve, pišemo o zabitosti in nerazglednaosti povprečnega Janeza in Johna
Obratno sorazmerno ti lahko odgovori nek moderator na nekem forumu v Južni Dakoti.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Obema.

Sem že odgovoril malo nazaj. Jaz poznam lokacijo npr. Južne dakote, ampak to nima veze, ker poznam skoraj cel atlas sveta na pamet (preveč časa kot otrok
grin1.gif

Dakota ne nastopa na SP v fuzbalu, basketu, hokeju... nima svojega jezika s katerim bi se predstavila svetu... V svetovnih medijih nihče ne piše o dakotčanih, ampak o prebivalcu mesta Sioux falls. Ta pa je američan. To je pa prebivalec države, ki se bo čez par borila za osmino finala SP proti eni Tokijski četrti...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Ajde saj je res, da Američani v povprečju niso ravno razgledani, ampak na organ mi pa gre, ko Slovenci vedno v luft skočijo kadar nas s kom zamenjajo ali kadar kdo ne ve, da sploh obstajamo.

Da ne govorimo o drugih koncih sveta, npr. ena aktualna, ker je ravno prvenstvo v JAR - Kraljevina Lesoto, ima ravno tako 2mio prebivalcev, pa večina Slovencev še slišala ni zanjo.

TOČNO!

Zmrdujemo se nad američani kak ne poznajo evrope in nas in to... Zdaj greš na cesto, pa vprašaš 50 folka, od tega jih
30 nebo vedelo da amerika ni država. Nekaj jih bo znalo naštet osnovne države ala Florida, Kali, NY, pol pa že tema.

Nevem če pa od 100 slovencev ve kje je država Wyoming. Naklučje da je med največjimi državami v ameriki...

Tako da ne delajmo se norca z američanov da nevejo kje je država ki ima tolko prebivalcev kot njihovo srednje veliko mesto...

Kulturo držav imajo 5x bol dodelano in razdelano, vsaka država ima svojo nacionalno drevo, svoj vzdevek... Skratka, kaj se
nekega patriotizma tiče smo daleč zadaj. Govorim zdravi ponosni patriotizem ne ekstremizma. Na avtih je najbolj popularna nalepka
"Support out Troops" (za vojake v afganistanu) in znak podoben aidsovemu", pri nas najbolj popularna pa je "Radio City Tiča vun" (govorim MB, LJ ma spet kaj druga...)

Glupi se glupim norca delamo, a oni imajo klimo za življenski standard že 30 let, pri nas pa je še danes "luksuz".

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
nerazglednaosti povprečnega Janeza in Johna
Obratno sorazmerno ti lahko odgovori nek moderator na nekem forumu v Južni Dakoti.

Spoznal sem zares dosti amerijev, način kako se oni družijo napram nam, ko če ti nekdo prijazno reče zdravo kak ste ko stopiš v trgovino
ga s strahom gledaš in si prepričan da hoče nekaj od tebe. Brezveze,... Prideš na obisk, pa ti rečejo če boš kaj pil je v hladilniku vse,
pri nas pa še pri stricu neupam v hladilnik pogledat.

Različne kulture, so pa mentalno dosti prednami, majo redneke in hilibilje, ampak v primerjavi z cigani in nesocializiranimi jugoviči
so prava milina.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Obema.
Kakorkoli. Povprečen Američan "doesn't give a damn" about Slovenia, za Dakoto bi pa najbrž še kar vedel. In to je čista logika. Slovenci ne poznajo Dakote, Dakotčani ne Slovenije (kot tudi oni ne iz kake kitajske vasi s 300.000 prebivalci). In zato se meni (čeprav sem včasih še drugače, bolj patriotsko, meni) tale fama o glupih američanih, ki ne poznajo Slovenije,precej brezveze. Saj, ko naštevaš nek soccer, basket in hokej, kje pa smo Slovenci v baseballu, golfu in footballu? Gotovo slabše kot Južna Dakota.
evil.gif