Slo dostavljalci

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Kaj je s temi dostavljalci pri nas? Jest si predstavljam, da če naročiš robo z dostavo na nek naslov, da je to pač to. Roba pride na naslov, v primeru, da človeka tam ni, se pusti listek, da se gre robo iskat v paketomat ali pač tja, kjer imajo pogodbeno zmenjeno. Ampak vsaj paket pride na naslov, kjer se poizkuša vročiti, potem pa naprej po protokolu. Dokaj preprosto.

Zdaj sem službeno malo več tole spremljal in firme delajo čisto po svoje. To, da brez vprašanj celo dostavijo robo, je že kar luksuz.
Eni klicarijo v nedogled prej in, če se ne javiš, robe enostavno niti ne pripeljejo, pač pa gre kar v paketomat, ali še bolje, nek Petrol, kjer računajo oddajo paketa. Drugi pustijo robo pri vratih zunaj brez, da pozvonijo.
Tretji pridejo in vržejo listek, da je roba tam in tam (wtf?) brez, da bi sploh poizkušali vročiti.

Bi bil čas, da nekdo malo prevetri te firme.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Kako boš pa prevetril. Lahk je firma še tako organizirana, ko na koncu vse pade v roke enega podplačanage nemotiviranega nesposobnoža, ki ima edino postavko na CV ju "Izpit B kategorije", pa še tega so iskali pol leta preden so ga zaposlili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Jaz sem nazadnje sklenila, da se ne bom več s temu pajaci ukvarjala in sem kontaktirala stacuno, naj mi refundirajo, pa naj se sami z njimi zajebavajo, kje je paket... Pol ga je pa na soboto dostavil. V ponedeljek sem kljub temu dobila sporočilo, da bo dostavljen od 8-18. Izbrala sem sicer paketomat...

V bistvu, odkar so paketomati, nimam več težav, razen z enimi. Tam je ocitno nabirek glup&nesposoben comba.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.074
879
113
dejansko vse zivo od
- maila en dan prej + SMS na dan dostave s približno uro dostave + zvonec na vratih
do
- paket nekje zraven kontejnerja

DPD (vsaj mislm da so oni) - je zgleden.. mas celo tracking dostavljalca kje se trenutno nahaja (spremljal vse sosede, ki so imeli dostavo) :p

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Kaj je s temi dostavljalci pri nas? Jest si predstavljam, da če naročiš robo z dostavo na nek naslov, da je to pač to. Roba pride na naslov, v primeru, da človeka tam ni, se pusti listek, da se gre robo iskat v paketomat ali pač tja, kjer imajo pogodbeno zmenjeno. Ampak vsaj paket pride na naslov, kjer se poizkuša vročiti, potem pa naprej po protokolu. Dokaj preprosto.

Zdaj sem službeno malo več tole spremljal in firme delajo čisto po svoje. To, da brez vprašanj celo dostavijo robo, je že kar luksuz.
Eni klicarijo v nedogled prej in, če se ne javiš, robe enostavno niti ne pripeljejo, pač pa gre kar v paketomat, ali še bolje, nek Petrol, kjer računajo oddajo paketa. Drugi pustijo robo pri vratih zunaj brez, da pozvonijo.
Tretji pridejo in vržejo listek, da je roba tam in tam (wtf?) brez, da bi sploh poizkušali vročiti.

Bi bil čas, da nekdo malo prevetri te firme.
Meni se zdi, da če dostavljalec kliče v nedogled res najboljša opcija. Če ne dvigneš, pa jebatga, ni on kriv.

Bolj pa kot tole sceno gledam, bolj se mi zdi, da gremo po potah ZDA. Pogodbeni dostavljalci brezobrazni, brez obveze, brez odgovornosti. Stroški dostave so vedno višji, konkurenca je tukaj, ker je to delovno intenzivna panoga, dela stroški vedno višji (zahvaljujoč državi), zato se varčuje, da se preživi. Če bi imeli samo enega dostavljavca, bi bila cena dostave zagotovo višja, ampak kvaliteta bi bila višja. Tako pa imamo konkurco (več firm, več dobička, več poslovnih prostorov), ki potegne za seboj vse slabe stvari varčevanja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Pa... Dokler GLS ni imel paketomatov, sem vsaki stacuni povedala, zakaj pri njih ne bom kupila, pa jim tudi najbolj ugodna cena ne pomaga. Ne bom rekla, da je bilo to dovolj, ampak lahko, da pa nas je takih bilo dovolj. Kar se GLSja tiče, ne vem več, da obstaja. Torej vse BP.

Isto je bilo z BestSecret. Imajo oneexpress ali kaj je. Tip je rekel, da mi uslugo dela, ker mi bo dostavil. Sprva šokirana, ampak ugotovila, da je percepcija tam res taka. Namreč, ponavadi dobim na koncu dneva samo sms, da dostava ni bila mogoča (nobenega ni bilo naokoli, se ve). Nehala kupovati, dokler niso vzpostavili paketomatov, ampak očitno jim tudi to ne gre... Do nadaljnjega zaključila z njimi. Kar sem sporočila tudi štacuni. To je nekak to, kar lahko jaz kot končni kupec naredim. Kurirjev jaz ne bom premaknila, ker jih ne plačujem jaz. Trgovina jih. Ampak njih pa plačam jaz, zato je to edini pravi naslovnik za kam se premakniti.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.842
1.685
113
Iskajoč brata
Meni je tudi GLS + paketomat super opcija... ne rabiš čakat, na varnem je, pa še 1€ ceneje ponavadi

DPD in Oneexpress mi pušča pakete povsod okoli hiše... Pa se za oneexpress ne sekiram tole, ker so paketi do max 20€... Huje je DPD... sem čakal na 500€ paket, dobim obvestilo, da bo danes dostava... kličem direkt dostavljavca, da me danes ne bo pa mi reče po telefonu: a je že plačano? potem pa ni problema, pustim pred vrati... Mi ni bilo primerno.... pa zaenkrat še nimamo kraj paketov v kraju

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Jaz sem nad njmi obupal, sedaj vse pošljem v paketomat in ni nobenih problemov več, roba je vedno tam in dvignem jo kadar želim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Paketomat je top, četudi kurir OK. Ker še vseeno se morata ujeti, najprej po telefonu, potem, kje pustiti, ce te ni... Ce je vrednejse, ne kar puscat, pa tak. Ali pa dež, v kartonu/kuverti pa elektronika ali knjige...

Paketomat, pa un not spusti, ko ima čas, jaz grem pa iskat, ko ga imam jaz.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Če si trgovec je situacija še bolj bolana.
Roba polomljena, dostavna služba ti na prvo žogo zavrne reklamacijo. Potem pišeš nekakšnemu skrbniku in po nekaj tednih dopisovanja dobiš 40%...if you're lucky. Obračunavanje stroškov po domače...neznane postavke itd...reklamacije obračunov...drkarija...pri že tako visoki poštnini, ki jo pokrije kupec ni nobenega manevrskega prostora.

Kot kupec pa sem se enkrat res nasmejal, ko sem dostavljavca prosil naj paket zaluča na balkon...in me kliče čez minuto..."napačen paket sem ti vrgel na balkon...kako zdaj pridem do njega?" :valjamse: Ne vem ali je bil takrat paketomat že opcija...:sprasujemse:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
DPD prejšnji teden, paket v vrednosti par 100€, dobim obvestilo na viber, da bo dostavljen med 9-12 uro, ok sem itak doma. No, paketa ni bilo, klica ni bilo, se mi zdi čudno. Pridem pred bajto, glej ga zlomka, paket lepo pred vrati, kjer bi ga lahko načeloma vzel vsak, ki gre mimo. Kličem na DPD in mi reče teta tam: ja to pa kurirji vejo, da če pustijo paket tako, oni odgovarjajo, če je kaj narobe. Torej če bi jaz klical, da paketa ni bilo, bi šofer najebal (kar je sicer prav, če se mu ne da pozvoniti). Bolj me jezi to, da bi jaz lahko ostal brez robe, ki jo nujno rabim za biznis, torej izpad dohodka v tem primeru pa naj dokazujem na sodišču? V glavnem šalabajzarsko.

• Všeč mi je
Reactions: sad

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Pošta vedno b.p. Pokliče prej oziroma vedno v roke, če je manjši paket. Ostale dostavne službe pa... paketomat je zakon, komu se pa da cel da čakati, kdaj bo kombi pripeljal... Je pa rahlo zblojeno, da kar pusti na Petrolu (to se je včasih dogajalo), kjer moraš potem plačati storitev izročanja...., če pa ima paketomat dve ulici stran. Ja, Petrol je ob cesti, do paketomata se mora pa zapeljati...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
pol ure nazaj pošta BP. Včeraj naročeno, dobil mail, sms, tudi danes obveščen da je dostava danes. Poštar poklical par minut prej, dostavljeno, plačano, nobenega problema. Je pa res da najraje naročam ko sem dopoldan doma, v najslabšem primeru je doma mati. Ampak do sedaj lahko rečem da zgolj enkrat ni prišlo tisti dan kot je bilo dogovorjeno (dostava prek sl. železnic, ne vem kdo je dostavljal), je dostavil drug dan en drug šofer.