SLO avtoceste

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:WWWTTTTFFFF??? Kaj so res tako nenad.jebl.jivo dobra, da jih ne šiša nobeno drugo evropsko gradbeno podjetje??? Ker če so tako dobra bi pričakoval, da bi SCT 90% delovne sile imel angažirane v tujini in bi ta hip veselo popravljal nemške avtoceste.

Za te ušivo nizke cene pa res ne bodo Nemci hodili k nam delat.
grims-1.gif

Aja, aneksi se ne podpisujejo kar po tekočem traku.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
v sloveniji je prisoten strabag, firma z 70k zaposlenimi v evropi. Trgajo gate vsepovsod. Le v sloveniji ne
stupid-1.gif
Na hrvaškem imajo ogrooomno ac v lasti, v bosni so za začetek dobili 320km za zgradit v naslednjih 10 letih.

v sloveniji pa je malo drugače. za začetek so razpisni pogoji v qurcu. Zanalašč se jim podtikajo take pogodbe da glava boli, ni šans da narediš v roku, kaj šele v plus, šikanirajo jih druge gradbene firme na vsakem koraku,... Skratka vsem vpletenim v tem poslu, od države do franca z jcbjem je v interesu da se drugi ne vmešavajo in zaenkrat jim dobro uspeva. je pa zanimivo da izvajalci pa radi z njimi sodelujejo, ker so menda edina firma v slo, ki plačuje v roku.
Sicer pa je vzoren primer kako ne dat tujcu delo tisti tunel na primorskem. Prvo dobil italjan, pol pa znana zgodba dalje. če me spomin ne vara je na koncu seveda dobil sct

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj ti ime stranke - Slovenska ljudska stranka pove, da mora biti vse domače, četudi počez smrdi po gnoju.
Tukaj bi bilo treba omogočiti fair pogoje tujim gradbenikom pa četudi najamejo iste bosance za delo na gradbiščih. Nadzor in standardi bi vseeno bili višji kot pri naših gradbenih mahinatorjih.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pozabi, nadzor in standarde postavlja naša država in veljajo tako za nas kot za tujce, ki delajo tukaj. Avstrici se predvsem križajo nad našo birokracijo in nadzorom, kateremu diktira država kako in kaj. Ravno pri političnem vrhu bi bilo potrebno začet čistit, ivek in kompanija so se samo odlično znašli na terenu, katerega jim je pripravla država
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Nadzor in standardi bi vseeno bili višji kot pri naših gradbenih mahinatorjih.
Sem nekje bral, da Strabag v Bolgariji dela za en klinc kvalitetno.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Da je mozna slabsa kvaliteta izgradnje kot jo dela nasa tajkun zdruzba sctprimorje me pa ne bo nihce preprical !

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he. Delajo pa kako? Na roke, pa kakšen bager. Če bi delali z našim tempom, 10 let ne bi naredili nič...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Da je mozna slabsa kvaliteta izgradnje kot jo dela nasa tajkun zdruzba sctprimorje me pa ne bo nihce preprical !

Dej, prosim povej mi, kje oz. kaj so tako blazno zafurali sct, primorje, pa še kakšni slo građevinarji, da si to napisal? Ali si pač še eden od "strokovnjakov" iz novinarskih vrst?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne boš zvedel, narod je še vedno napumpan s predvolilnim novinarskim nakladanjem.
smirk-1.gif

Se pa strinjam, da bo glede na promet na naših avtocestah treba temeljito razmisliti o organizaciji gradbišč. Ampak to je stvar Darsa in ministrstva, to pa so točno tisti, ki "niso nič krivi nič dolžni".

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Vsako polovico ravbarkomande so pred nekaj leti pacali vsaj po dve leti. Zdaj spet.
Ne spomnim se, da bi se mimo tiste slavne lopate kdaj peljal nemoteno. Sicer se ne vozim vsak dan, ampak to nima veze. Je danes slučajno kaj drugače?
grims-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.422
2.376
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Strabag je ravno par dni nazaj asvaltiral, mislim da ptujsko v MB.
No, včeraj so vse skup lepo gor postrugali. So jih dobili, ker so vgradili slabši asvalt od pogodbenega.

Lp

p.s. nasrečo uporabljam največ pomursko avtocesto, ki pa upam, da ne bo čez par let polomija
evil.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Vsako polovico ravbarkomande so pred nekaj leti pacali vsaj po dve leti. Zdaj spet.

Ta viadukt je itak ata&mama primer, kako ne graditi. In gradil ga je daljnega leta Gradis. Problem se pa pravzaprav ne skriva v Gradisu, pač pa v tistmu idiotu, ki je skenslal hidroizolacijo na plošči viadukta, rekoč, "sej je asfalt vodotesen, torej viadukt ne rabi hidroizolacije". In ko je asfalt prepuščal vse substance, tudi soli, je bila narejena nepopravljiva škoda. In to še danes nekateri zanikajo. Ta viadukt bi morali podreti in narediti na novo! Bi bilo bistveno ceneje od vseh sanacij!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, tudi izolacija proti blodečim tokovom je bila neobstoječa, posledično je manjkala (ja, manjkala, ne zgnila, preprosto je izginila) četrtina do tretjina armature. Ampak takrat je bil prednapeti beton v jugi še hi-tech tehnologija.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Mi ni treba prav ničesar pojasnjevati. Kakšne težave ima gradbeniška "stroka" mene ne zanima. Dokler se obnašajo kakor se, je zame to navadna kriminalna združba. In dokler z dejanji ne dokažejo drugače, tega mnenja ne spremenim.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zanalašč sigurno niso šli vgrajevat drugačen asfalt, ker vsako tele ve da za tabo pride kontrola. Pri asfaltu. betonu,... Ni to ko doping, ko imajo eni upanje da jih ne bodo dobili
grims-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:

Dej, prosim povej mi, kje oz. kaj so tako blazno zafurali sct, primorje, pa še kakšni slo građevinarji, da si to napisal? Ali si pač še eden od "strokovnjakov" iz novinarskih vrst?
Pomurska avtocesta je za en drek narejena. Da je cesta neravna in da je milijon nekih bunk in lukenj se vidi s prostim očesom na 200m, pa ruka tudi nonstop nekaj.
Cesta Murska Sobota - Beltinci je bila obnovljena leto dni nazaj. Celo manj. Tudi tam se je na oko videlo da je izdelava v ku*cu.

Je pa začuda dobro narejeno (na prvi pogled) to kar so obnavljali v zadnjih 2 mesecih na cesti G3. Ne ruka nič.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Skoz nekaj šimfate slovenske ceste, pol se pa hvalite kakšni dobri vozniki ste.
lahko je bit dober voznik, na odlični cesti, bodite dobri vozniki na slabi cesti!
Majstri, a ne gre?