Jaz sem se jih pa zadnje čase kar nagledal ...Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Si v Avstriji že kdaj videl gradbišče brez delavcev?
No, jaz ga nisem.
Ali pa se zapeji še kak kilometer naprej čez nemško mejo ...Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
ah daj no. malo cez mejo poglej. od beljaka do salzburga je 8x delo z zaporami ... pa še kaka malenkost za poleg ...Citat:
V predoru pa res nimajo izgovora, da ponoči ne delajo. Tam je ves čas umetna luč.
So pa naše AC trenutno res navadna greznica in sramota za DARS in prometno ministrstvo. Pot iz MB do Kopra je nočna mora. Vsakih par kilometrov nekaj popravljajo.
In kaj naj bi to pomenilo? Da moramo naše sranje primerjati z avstrijskim in biti veseli, da smo v istem zosu? Sorry. No go.
Pri sranju bi se primerjali, pri dobrih stvareh pa ne.
Poleg tega ne razumem, zakaj pri nas ne morejo enkrat popraviti cele dolžine avtoceste, recimo v razponu 10 kilometrov. Sedaj štukajo nekje, čez pol leta pa 300 metrov naprej. Samo da se dela in da je delovna sila ves čas količinsko optimalna in zasedena 12 mesecev skupaj. Četudi jih je na vsakem "gradbišču" po 10 naenkrat (namesto 50 ali 100).
Citat:
Citat:
Uporabnik pepy pravi:
sam res sem besen riti razvajene .že cel teden delam po 14 ur na ac razdrto postojna sam da se boste čim prej peljali po avtocesti. egoisti ste ki mislite sam nase.že sam sedeti 14 ur je težko kaj pa delati. najlepše je kritizirati.drugi ga pa najebamo zaradi takih in drugačnih egoistow
jst
1. če delaš 14 ur imaš verjetno "ruski turnus", kajne? To pomeni, da si vmes tudi kakšen cel dan prost.
2. če delaš 14 ur brez ruskega turnusa vsak dan pokliči delovno inšpekcijo
3. delaš zato ker si plačan in ne zato, ker bi bil dobrodelno razpoložen. Če ti kaj ne paše pa daj odpoved.
4. tvoje delo (in mercedes tvojega delodajalca) financiramo davkoplačevalci. Torej smo mi financerji tvojega dela.
5. vozniki imamo pravico pričakovati čim hitrejše popravilo avtocest, stvar izvajalca pa je, kako to izpelje skladno z odobrenim predračunom za dela.
6. problemi gradbincev nas ne brigajo. Nič ne dobimo zastonj, nihče v nikogar ne meri s pištolo. Tam ste prostovoljno.
Samo Italija v celi Evropi nima omejitve hitrosti v avtocestnih predorih (razen v kakih starejših in/ali zelo ovinkastih).Citat:
Uporabnik poldo pravi:kar nekaj predorov in niti eden nima omejitve ,samo v tej nasi balkanscini so predori omejeni na 100 in celo manj....mrs banda usiva darsovska !!!
Od Blagovice do Vranskega (oz na vsaki strani kak km manj) je cel odsek projektiran za hitrost 100 km/h -> ovinki so zato bolj ostri kot na normalni avtocesti. Vzrok so neki hribi tam naokoli. Ni pa to edini primer na svetu, toliko.Citat:
Uporabnik coolpower pravi: Pri nas pa smo bolj papeški od Papeža. Cel odsek od izvoza za Lukovico do skoraj izvoza za Vransko je pod omejitvijo 100 km/h.
Četudi bi imeli 2+2 pasova, bi bilo še vedno sranje. Problem so radovedneži, ki se mimo vsake pizdarije peljejo 10km/h, ker ne smejo zamuditi ničeasr ''pomembnega'' nato pa nastane kilometrska kolona. Sem to že večkrat doživel, stoječa kolona, pa nikjer ničesar...Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tudi sam sem gradbinec in mi vsekakor ni všeč, da ne morejo (razen predorov) uvesti prometa 2+2. Pasovi bi bili močno zožani, a se vsaj ne čaka. Prometa je, razen ponoči, dandanes na glavnih avtocestah preveč, da bi lahko imeli samo po en pas odprt v eno smer.
Kar poglejte ajzenponarje, manjša popravila delajo takrat, ko je najmanj prometa (ponoči ali ob vikendih).
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Od Blagovice do Vranskega (oz na vsaki strani kak km manj) je cel odsek projektiran za hitrost 100 km/h -> ovinki so zato bolj ostri kot na normalni avtocesti. Vzrok so neki hribi tam naokoli. Ni pa to edini primer na svetu, toliko.Citat:
Uporabnik coolpower pravi: Pri nas pa smo bolj papeški od Papeža. Cel odsek od izvoza za Lukovico do skoraj izvoza za Vransko je pod omejitvijo 100 km/h.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Si v Avstriji že kdaj videl gradbišče brez delavcev?
No, jaz ga nisem.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Precej sem se prevozil po italijanskih in avstrijskih cestah in praktično povsod imajo predori omejitev 100 km/h.