skuta...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
kako zaužit čim več skute na en "normalen" način. Samo jest mi ni preveč užitek. Probal sem s sadnimi jogurti, zmiksat z mlekom in banano...

Hvaležen bom za kakšne koristne variante:)

lp

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sodelavka si dela narezano sadje+skuta (ne miksano)

čežana+skuta je meni zelo dobra verzija malice

skuta in tuna kot namaz za na kake krekerje, prepečenc ali navaden kruh (če je to zate sprejemljivo)

zanimiva kombinacija mi je skuta in špinača
grin1.gif

skuta+malo kisle smetane+kake začimbe = namaz

skuta+zdrob+jajce...cmoki (250g skute, 10-12 žlic pščeničnega zdroba, 2 jajca in malo soli zmešaš, pustiš maso stati pol ure, nato oblikuješ cmoke, ki jih kuhaš 15 do 20 min, zraven paše čežana ali pa posuješ malo popraženih drobtin)

če se še kaj spomnim, dopišem

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
a boš mal bildu ane
wink-1.gif

drgač pa probi še skuta+med, pravjo da je ql
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A ni to napacen pristop ? Ce te silijo z gajzlo, da jo moras jesti, potem je tako vseeno, ce bi pa rad vec beljakovin in ti skuta niti z dodatki sadja itd. ni vsec, pa obstajajo tudi druge alternative (od sirotke naprej).

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Skuta, zlate rozine, nasekljan čili, sol, poper, pa malo z jogurtom zalito, da ni tak suho.. Zmaga
grin1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Med pomaga, ampak mi gre peveč medu za pol kile skute.

Sedaj poleg pol kile skute, jem še puding. Pol žlice pudinga, pol žlice skute. Dva vindija pudinga sta ravno prav.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
zmiksam skuto, mlek pa dodam merico wheya. lahko dodas tudi zmrznjeno sadje pa pride vn kot shake

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
jaz pa kar na žlico. 250g pojem prej kot v minuti, kaj češ komplicirati

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Prvo kot prvo, upam da vzameš pasirano skuto, katero se lažje poje (to je tista brez grudic), najboljša je Vipavska, ki je kar draga, najceneje jo dobiš v Tušu pod njihovo blagovno znamko, se pozna na ceni (popolnoma enaka kot Vipavska). Če imaš blizu Leclerc, lahko kupiš sveži sir, njihove blagovne znamke, je nekaj med jogurtom in skuto, res dobro! pakirano v 1KG kanticah.
Sam jo pojem max. 1kg na teden, tako da imam par receptov poleg teh katere si sam napisal.

skuta+cimet
skuta+malo kokosove moke+žlička kakava
skuta+žlica marmelade
skuta+malo svežega oz. sezonskega sadja
skuta+malo tekočega jogurta+lešniki,mandlji
skuta+med
skuta+malo mleka+malo medu+banan in vse skupaj v mikser
skuta+malo ovsenih kosmicev+jajce,dva+malo sladila, vse zmešaš z mešalnikom in pustiš par minut ter spečeš na teflonu

...pa še kaj bi se našlo
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Z marmelado pride kar v redu, jaz še dam mal smetane zraven da je bolj lepljivo. Sicer pa skuto, pol pa kar pride pod roke, pa v mikser.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Med pomaga, ampak mi gre peveč medu za pol kile skute.

Sedaj poleg pol kile skute, jem še puding. Pol žlice pudinga, pol žlice skute. Dva vindija pudinga sta ravno prav.

Na skuto streseš kar prašek za delanje pudinga?
Al najprej skuhaš puding in potem narejen puding zmešaš s skuto?

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
O fuj, pa to bi bilo vse suho, ce bi stresel prah... Gres v merkator in poleg skute vzames iz hladnjaka se dva pudinga.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
V podoso si daš 150g skute + 2 dcl mleka + 1 dcl navadnega jogurta + žlička meda + 5 lešnikov + 5 mandljev + laneno seme + pol male žličke lanenega olja + ovseni kosmiči, zmiksaš in si poliješ čez müesli, pa ga ni boljšega
wink-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz pa ponavadi 250g skute 2 banani navaden jogurt. Vse skušaj zmiksam s paličnim mešalnikom
Če hočem da je na žlico je to to. Sicer dodam mleko da je tekoče.
Včasih vsujem tudi malo pehtrana. To je za dva obroka ......za 2x.
Če ni človek na kaki strogi dieti........včasih vsujem en vanilni sladkor
smile-1.gif