Škoda/Volkswagen 2.0 TSI 280KM

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nemčija ni ravno primerna za jadranje...
wink-1.gif

Recimo proti Dunaju pa gre kar lepo
cheer.gif
.

Pa pustimo to: očitno se ne bova strinjala glede tega, meni je čisto ok tako, tudi če sem pussy, zato ker bi raje imel močnejši avto za take poti.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:

Če pretvorim v razumljen tekst, me je zanimalo tole: čemu bi mi služilo 280 konjev (oziroma, zakaj mi trenutnih 130 konjev sedaj ni dovolj)? Gledam realno, ker pač menjam avtomobil. In gledam nekaj s 184 konji. In ja, pojavilo se mi je vprašanje, zakaj ne bi še več, kot teh 184 konjev? Seveda z 2.0 motorjem. Toda zakaj? Bi s tem res toliko pridobil?

Hvala vsem za trud. Avto se lahko kupuje s srcem ali z razumom. Vendar vedno v kombinaciji z .... denarjem.
evil.gif

Sam sem bil v dilemi letos, ko sem kupoval nov avto. 190 vs 240 TDI Po testiranju obeh mi je bil bistveno bolj všeč močnejši. In sem se odločil za močnejšega. Moj edini razlog... Je pa res da je 240 konjski biturbo, 190 konjski pa ne.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:

Če pretvorim v razumljen tekst, me je zanimalo tole: čemu bi mi služilo 280 konjev (oziroma, zakaj mi trenutnih 130 konjev sedaj ni dovolj)? Gledam realno, ker pač menjam avtomobil. In gledam nekaj s 184 konji. In ja, pojavilo se mi je vprašanje, zakaj ne bi še več, kot teh 184 konjev? Seveda z 2.0 motorjem. Toda zakaj? Bi s tem res toliko pridobil?

Hvala vsem za trud. Avto se lahko kupuje s srcem ali z razumom. Vendar vedno v kombinaciji z .... denarjem.
evil.gif

Sam sem bil v dilemi letos, ko sem kupoval nov avto. 190 vs 240 TDI Po testiranju obeh mi je bil bistveno bolj všeč močnejši. In sem se odločil za močnejšega. Moj edini razlog... Je pa res da je 240 konjski biturbo, 190 konjski pa ne.

enako je blo pr meni s tem da jas nisem sploh kolebal...

še manj sem kolebal ko ga je blo treba čipnit:)
aplauz.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
RSR ti ga je delal? Baje "zrihta" te tanove VAG-ne tako da ostane garancija, je to res?
smile-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Citat:
Nič takšnega nisem želel slišat, kar ne bi že vedel. Bodi brez skrbi, da TOČNO vem, kaj pomeni več konjev v avtu, poleg seveda ustreznega navora.

evil.gif

Kot si rekel, če je denar si privoščiš, če ga ni, pa pač ne.
Jaz imam 215 dizelskih konjev in se večino vozim 130-140 po avtocesti. Saj to ni da bi cele dni tiščal...ko pa se cjaziš za neko gajbico po regionalki pa je lušno ko cukneš in prehitiš brez celih predpriprav in vsega. Pa tako na vsake par dni tudi paše malo zluftat mašino in odletet preko 200, še posebaj če se vzadi kak majster napihuje z blendanjem.
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Čemu 280 konj?

Za dušo
grin1.gif

Načeloma prideš tudi z biciklom.

Praviš čemu se sekirat a avto porabi 10 litrov..meni sebno je ravno to ' čar' da imaš na razpolago veliko konjenice a se lahko kljub temu prevažaš okoli eokološko sprejemljivo ( da se tako izrazim).

Ima kolega S2000 (240 ps?) in porabo okoli 8 litrov...pač bolj redko nakrmi konjiče a vseeno na šiht in nazaj jih tudi ne bi more.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.067
113
145 km SZ od Opatije
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Čemu 280 konj?

Za dušo
grin1.gif

Tole je pa res edino pošten odgovor. In ravno iz tega razloga tudi sam razmišljam močnejšem avtu. Koliko tega bom vsakodnevno izkoristil je pa druga zgodba.

Sicer pa sem šel že daleč nazaj skozi to dilemo (cca. 15 let nazaj). Imel GSX-a 600 s 110 konji, pa sem šel raje na CBR-ko 1000 s 150 konji. Ne vem kako izkušen nisem bil, tako da teh konjev nisem (in nisem znal) izkoristil (izkoristit), ampak ... vedeti, da imaš rezervo...neprecenljivo. Prehiteti, brez da bi premišljevati, a se bo izšlo .... neprecenljivo. Skratka, užitki.
Zato razumem, zakaj bi nekdo kupoval (oz. kupuje) avto z 280 konji. In nenavsezadnje je bilo moje vprašanje skorajda retorično. Vsakdo namreč ve, kaj želi, kaj pričakuje. In tukaj nikoli in nikdar ne bo enotnega odgovora. Nekomu je bedasto, drugemu neprecenljivo.

Bolj me je zanimalo (ker nenavsezadnje 280 konj ni malo, ni tako?), kdaj lahko teh 280 konjev poženeš v galop, predvsem pa kje.

In, ponovno, s tistim "za dušo" se strinjam 100%
cheer.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
V galop jih pozenes ko na kaksnem AC klancu zbijes prestavo dve dol in prehitis kaksnega metrica v Boxterju. In ce pade na limance imas nafilan alterego.
smile-1.gif
Al je 280 premalo za kaj takega?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
In koliko boxterjev je počasnejših od biturbo passata? Ok tisti iz leta 1996 brez S, ki jih je na naših cestah koliko..1 ali 2?

Poleg tega boxter ravno ni mišljen kot autobahn bombnik, ali se motim?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Če maš konje za dušo jih daš na pašo ko si sam, ne da druge prehituješ
grims-1.gif

Ko jaz dam sebi duška (s tem kar pač imam
rolleyes-1.gif
) t delam na prazni cesti.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Saj za dušo je dovolj že to, da avto potegne kot zmaj iz 50 na 100km/h, ko rabiš prehiteti nedeljca, ki vozi 60kmh na 90kmh cesti.
Podobno kot imeti (karikirano) x miljonov evrov in z nasmehom stati pred izložbama z novim MB S coupe in Rolex/IWC/Panerai/ urami....veš, da lahko, veš, da imaš, pa niti ni potrebno danes. Mogoče pa jutri...občutek mora biti dober
confused-1.gif

Podobno je z veliko konji v avtu. Veš, da jih imaš, veš, da lahko, če hočeš...ampak danes se ti ne da in z nasmehom voziš dalje za 60kmh nedeljcem. Imaš pa občutek pomirjenosti
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
280ks passata kupiš če nimaš šuškov za kaj močnejšega.
grin1.gif

... joke, da me ne boste napadli. Dejstvo je, da konjev ni nikoli preveč.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno: