Tako, danes sem dobil testnega Superba kombi 1.8tsi (160KM) in ga vrnem jutri... Na hitro nekaj napisem predn se grem spet vozit
Avto prostoren, zadnja klop dalec za prednjima sedezema in kot nalasc, da otroci ne brcajo z nogami v prednja sedeza. Prostora je res nenormalno veliko. Skoraj bi si zazelel se daljsi prtljaznik na racun blizje pomaknjene klopi ampak je ze ta dovolj dolg. Ni mi jasno kako veliko prostora so dobili iz avtomobila, ki ni nic daljsi od nove petice karavan. S tem, da je slednja znotraj obcutno bolj utesnjena.
Zelel bi si nizje nastavljiv sedez ceprav imam komaj meter in tricetrt, ampak armatura je kar nizko narisana. Izdelava je zelo solidna. Crickov ni, zvocna zatesnjenost je odlicna. Morda koga zmoti trdo nastavljeno vzmetenje ampak kdor je vajen nemskih vozil se ne bo pritozeval.
Lega na cesti nenormalno dobra za taksno kravo, res veliko pripomorejo tudi bridgestone potenza gume ampak avto daje vseskozi varen obcutek. Ni tistih zoprnih nihanj tako znacilna v sikanah in hitro odpeljanih srednje hitrih, predvsem S ovinkih, znacilnih za taksne krave. Najbrz k temu pripomore tudi relativno nizka teza. Ker Superb Combi je s svojimi 1530kg s tem motorjem suhec med enakimi.
Motor? Same pohvale. Bal sem se, da bo glede na 1.4tsi hudo visja poraba ampak temu ni tako. Precej bolj poskocen, in predvsem suveren pri pospesevanju in voznji v klanec od 1.4 twinchargerja v golfu recimo. Oba z isto konjenico. Proznost nenormalna in ni dizla, do 3000ccm, ki mu sledi. 80-120kmh v tretji prestavi povprecno doseze v 5 sekundah.
Sesta prestava je dovolj dolga, pri 150kmh rabi malo manj kot 3000rpm.
Poraba zelo odvisna od nacina voznja, kar me je presenetilo na relativno slab sloves prehodnika. VW 1.8 turbo kosilnice. Lepe relacije po omejitvah komot pod 7l. 7.5-8l normalne in precej dinamicne voznje. Nad 10l tezko kljub 180kmh povprecju po ac in veliko prehitevanji.
Tole nazadnje me je motilo samo zaradi majhnega tanka za gorivo, ki je zgolj 60 litrski. Zaenkrat edina velika zamera. Za avto taksnega razreda za toliko denarja.
Mimogrede tale 1.8 tsi kombi je trenutno v akciji za okoli 22k eur. S srednjo verzijo opreme in nekaj dodatne.
Gremo driftat... no pogon na napacni strani je druga zamera...
ampak potem ne bi dobil +2m prostora prtljaznika po polozeni zadnji klopi